Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.811
% 3.12
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.811
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kritik Metriklere Göre, Altın Fiyatı İçin Sırada Ne Var?

Altın fiyatı, yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında güvenli liman varlıkları aramasıyla son haftalarda yükseldi. Ek olarak, enflasyon kontrolden çıkmaya devam ettiğinden ve düşüşe dair bir işaret olmadığı için altın bazı yatırımcılara saklanacak bir yer sunuyor gibi görünüyor. Yatırım uzmanı Michael Kramer, belirsiz görünüm ve güçlü enflasyon oranlarının, bazı trader’ların SPDR Gold Trust ETF (GLD) üzerine bahse girmesine neden olduğunu ve bunun da altın fiyatlarının önümüzdeki birkaç hafta içinde daha da yükseleceğini gösterdiğini belirtiyor. Michael Kramer’ın altın fiyatı tahminlerini ve metriklere dayalı analizlerini kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Boğa bahisleri: Altın fiyatı 2.000 dolarda durmayabilir

Altın şüphesiz teknik açıdan çıkış yaptı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.100 doları kırmaya çok yakın. 2018’de başlayan büyük bir yükselişin ardından altın fiyatı, 2020’nin sonlarında zirve yaptığından bu yana yatay konsolide oldu. Ancak değerli metal, birkaç ay boyunca güçlü bir direnç sunan büyük bir ayı trendini kırdı. Son olarak, altın fiyatı Şubat ortasında bu eğilimin üzerine çıkmayı başardı.

Göreceli güç endeksi de istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Bu da altının momentumunun son haftalarda daha olumlu yönde değiştiğini gösteriyor. Mevcut RSI seviyesi, sarı metalin şu anda aşırı alımda olduğu gösterse de, altının güçlü boğa trendinin uzun vadede devam etmesi gerektiğine de işaret ediyor.

Enflasyon oranları yüksek kalmaya devam ettiği ve Doğu Avrupa’da belirsizlik devam ettiği sürece, altın bir teklif görmeye devam edecek gibi görünüyor. Ancak Doğu Avrupa’daki belirsizlik azalır ve merkez bankası para politikası sıkılaştırması enflasyonu düşürmeye başlarsa altının görünümü çok hızlı değişebilir.

SPDR Gold Trust ETF’deki gelişmeler neye işaret ediyor?

GLD’deki opsiyon işlemleri, son birkaç işlem seansında artış gördü. Veriler, call’ların bir spread işleminin parçası olduğunu ve traderların boğa pozisyonu oluşturmak için sözleşme başına 0,73 dolar ödediğini gösteriyor. GLD’nin Haziran ayına kadar 235 doların üzerinde işlem gördüğünü ancak 250 doların altında kaldığını gösteriyor. Bu, GLD için 10 Mart’ta kabaca 187 dolar olan mevcut fiyatından önümüzdeki birkaç ay içinde önemli bir kazanç olacak.

Ardından 9 Mart’ta, 31 Mart için açık faiz, 190 dolarlık call’lar ve 200 dolarlık call’ların her biri yaklaşık 44.000 sözleşme arttı. Veriler, traderların bu boğa yayılımını oluşturmak için sözleşme başına yaklaşık 3,30 dolar ödediğini gösteriyor. Bu, GLD’nin Mart ayı sonuna kadar 190 doların üzerinde işlem gördüğü, ancak 200 doların altında kalacağı anlamına geliyor. Traderların kar elde etmesi için, sözleşmelerin sona erme tarihine kadar tutulduğunu varsayarsak, GLD’nin 193,30 doların üzerine çıkması gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir