Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.551
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.551
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kritik Liste: İşte Balinaların Sattığı ve HODL Ettiği Altcoin’ler!

Kripto yatırımcılarının gözleri bugün, Avrupa Parlamento’su Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nin gün içinde oylayacağı madencilik modeliyle çalışan kripto para birimlerinin yasaklanmasını öngören karara çevrili. Elon Musk’ın Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin’lerini satmayacağını açıklaması bir yana, BTC ve çoğu altcoin henüz boğaların sahne alacağı direnç seviyelerini güçlü bir şekilde aşamadı. Bu yazıda, kripto para piyasasını yakından ilgilendiren düzenleyici kararların hakim olduğu ortamda, Ethereum balinalarının hangi token’leri elden çıkardığına ve hangilerini biriktirdiğine göz atalım.

Balinalar, son 24 saat içinde en çok bu altcoin/token’leri sattı

Aşağıdaki WhaleStats tablosu, son 24 saat içinde balinaların elden çıkardığı kripto paraları gösteriyor. Ethereum haricinde, bu zaman diliminde balinaların USDC ve USDT stablecoin’lerini sattığını görüyoruz. BUSD ve TUSD, bugün en çok satılan listesinde yer almıyor. Gala Games (GALA) ve Axie Infinity (AXS), sırasıyla 23 bin ve 11 bin dolar olmak üzere balinaların satmayı tercih ettiği diğer token’ler. Listenin ilerleyen sıralarında, FTX borsasının türev ürünü 3X Short Bitcoin Token (BEAR) yer alıyor. BEAR, Bitcoin’in günlük getirisinin -3 katına karşılık gelen short pozisyon arayan bir ERC20 token’i. Balinaların mevcut piyasa koşullarında BEAR üzerinde işlemlerini arttırdığı söylenebilir.

Yukarıdaki token’ler ile birlikte listesinin genel görünümü:

  1. USD Coin (USDC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Tether (USDT)
  4. Gala Games (GALA)
  5. Axie Infinity (AXS)
  6. 3X Short Bitcoin Token (BEAR)
  7. Wootrade Network (WOO)
  8. Alchemix (ALCX)
  9. Basic Attention Token (BAT)
  10. PAX Gold (PAXG)

Balinaların HODL sepeti

Aşağıdaki tablo, en büyük 1.000 Ethereum balinası arasında en yüksek ortalama dolar değerine sahip 10 token’i gösteriyor. Shiba Inu (SHIB) ve FTX Token (FTT), bu cüzdanlar arasında dolar değerin en büyük token pozisyonuna sahip kripto para birimleridir. Son günlerde ilk sıra Shiba tarafından ele geçirilirken, MANA ve MATIC balina sınıfının uzun vade cüzdanında yer alan diğer altcoin’ler.

Balinaların hodl ettiği kripto para birimlerinin listesi:

  1. Ethereum (ETH)
  2. Shiba Inu (SHIB)
  3. FTX Token (FTT)
  4. USD Coin (USDC)
  5. Tether (USDT)
  6. BitPanda (BEST)
  7. OKEx (OKB)
  8. Polygon (MATIC)
  9. Decentraland (MANA)
  10. SwissBorg (CHSB)

Coinmühendisi.com olarak aktardığımız, G7 ülkelerinin kripto paralar için yayınladığı güncel bildiriye buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir