Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.592
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.592
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kritik Hamleleri Bilen Ekonomist: Altın’da Bunlara Hazır Olun!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı girişim neredeyse iki haftadır devam ediyor. Bu durum, piyasaları hareketlendirerek altın fiyatlarını yukarıya itti. Hatta değerli metal, neredeyse iki yıldır görülmeyen seviyelere ulaştı. Peki, şimdi ne olacak? Coinmühendisi.com olarak daha önce altın fiyatlarında önemli seviyeleri tahmin etmiş olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in yorumlarını aktarıyoruz…

İslam Memiş, altın ve petrol için uyardı

Altının ons fiyatı iki yıldır görülmeyen seviyelere yükselirken petrol de 2008’in rekorunu kırdı. Bu yükseliş hakkında yorum yapan İslam Memiş, mevcut fiyat hareketlerine ülkelerin müdahalede bulunabileceği konusunda uyardı. Beklediği müdahalenin arkasındaki faktör olarak, yükselişlerin ülke ekonomileri için risk taşıması olduğunu belirtti. Bu haftanın yoğun geçeceğini vurgulayan İslam Memiş, yurt içinde merkez bankası odaklı gelişmelerin takip edileceğini, yurt dışında ise ABD’de açıklanacak olan enflasyon verisinin önem taşıyacağını belirtti.

Öte yandan, altının ons fiyatının iki yıl sonra 2.000 doların üzerine çıkmasından bahseden uzman, iki yıl önceki fiyatlamaların içerisinde manipülasyon, spekülasyonun olduğunu belirtiyor. Bu tarz etkenlerin fiyatlar için sağlıksız olduğunu söyleyen uzman; yıl için 2.150 dolarlık ons altın tahmini, 1.450 liralık gram altın tahmini olsa da, mevcut durumdaki yükselişin zamansız ve sağlıksız olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye ediyor.

Emtialardaki yükselişler devam edecek mi?

İslam Memiş, mevcut fiyatlamalara bakıldığında emtia fiyatlarındaki sert yükselişin geçici olduğunu düşündüğünü belirtiyor. Hatta, bu sert yükselişlerin ardından agresif bir düşüş gelebileceği olasılığının altını çiziyor. Euro-dolar, sterlin gibi değer kaybeden paritelerin ise yükseliş yaşayabileceğini düşünüyor. Uzman zaten genel olarak pariteler üzerinden işlem yapılması gerektiğini uzun bir süredir belirtiyor.

Kripto paralardaki fiyat hareketlerine de değinen Memiş, bu alanda da sert düşüşler görüldüğünü, çünkü değerli metalin yükseliş yaşadığı zamanlarda bu varlıkların değer kaybettiğini söylüyor. “ Bu süreç itibarıyla kripto paralarda yaşanan değer kayıpları da kalıcı olmayacağını gösteriyor,” ifadelerini kullanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir