Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.206
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.206
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kritik Gelişme: Binance ve Bitmex’ten Bu Altcoin İçin Delist Kararı!

Terra (LUNA) fiyatı 1,00 doların altında düştükten sonra iki sıfır daha eklemek üzere. Yazım sırasında 0.01489 dolardan işlem görüyor, son 24 saatte %99.43 değer kaybetti. Böylece 5 Nisan tarihli 119.18 dolar ATH fiyatından %99.99 çöktü. Altcoin için ilk delist haberleri Güney Koreli kripto para borsalarından gelirken, Binance ve Bitmex’te önlem almaya başlıyor.

Binance LUNA USD kaldıraçlı işlemleri durduruyor

Binance’in web sitesinden yapılan resmi duyuruya göre, LUNA/USDT fiyatı 0,005 doların altına düşerse borsanın vadeli işlemler listesinden delist edilecek. Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, 10 Mayıs’ta lider kripto para borsası Binance, LUNA ve UST çekimlerini ikinci bir duyuruya kadar askıya almıştı. Gün içinde yapılan aşağıdaki duyuruya göre, USDT-LUNA kaldıraç ve marj katmanları maksimum 8x’e kadar düşürüldü. Ek olarak LUNA/BUSD, LUNA/USDT, LUNA/BTC çapraz marj çiftlerinin, LUNA/BUSD, LUNA/USDT, LUNA/BTC, LUNA/ETH ve LUNA/UST izole marj çiftleri artık delist edildi. 0,005 doların altında düşmesi durumunda LUNA (LUNA/USDT) tamamen listeden çıkarılacak.

BitMEX’te diğer borsalara katıldı, LUNA marjin işlemler kaldırılıyor

Bir diğer delist haberi BitMEX’ten geldi. Borsasının kripto para hacminin büyük bir kısmını oluşturan Luna Perpetual Swap’ları listeden kaldırıldı. Borsa, duyuruyu Binance’in türevin platformdan çıkarılmasıyla ilgili gönderisinden birkaç saat sonra yaptı.

Luna’nın böylesine çökmesine UST’nin fiyat istikrarsızlığı neden oldu. UST satış emirlerinin sayısındaki büyük artış ve çıkış likiditesi eksikliği nedeniyle, Stablecoin yavaş yavaş USD ile bağlantısını kaybetmeye başladı ve bir noktada 0,22 dolara düştü. UST’yi desteklemek için teminat olarak milyarlarca değerinde BTC olmasına rağmen, Luna Foundation Guard, cüzdanı tamamen boşalttıktan sonra bile bunu başaramadı. Aslında vakıf, Bitcoin üzerinde ek satış baskısı yarattı ve bu da düşüşünü 26.000 dolara yükseltti.

BitMEX, 2017-2018 kripto piyasası döneminde kendisine bağlı bir dizi skandala rağmen, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olmaya devam ediyor. Son 24 saatte, borsa 2,5 milyar dolarlık işlem hacmi bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir