Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.652
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.652
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kriptografi nedir? Kriptografi nasıl işler ?


KRİPTOGRAFİ NEDİR ?

Kriptografi ;  İki veya daha fazla kişi arasında şifreli ve güvenli mesaj gönderme yönteminin adıdır.Bu sayede  bir dijital işlemler  gizli şifre yöntemiyle en güvenli  ve gizli bir şekilde gerçekleştirilir.

Peki bu Kriptografi nasıl işler; Gönderen gönderiyi şifreler ve bu sayede 3. Kişiler gönderilen mesajı göremez, alıcı ise mesajı aldığında şifreyi çözerek mesajı tekrar okunabilir hale getirir. Kriptografi ye işlemlerin anonim olması, güvenli ve güven gerektirmeyen düzeyde gerçekleşebilmesi için başvurulur. Arada bir banka yahut sorgulama merkezi yoktur, karşınızdaki kişi hakkında hiçbir şey bilmeseniz de işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.
GİZLİ MESAJLARIN PİRİ KRİPTOLOJİ BİLİMİ

Bitcoin etherium gibi bir çok kripto paralarda özel bir şifreleme sistemi kullanılır ve bu sayede kullanıcı banka ,aracı ve paypal gibi sistemlere dahil olmadan işlemlerini güvenli bir şekilde  gerçekleştirebilir.

KRİPTOGRAFİ SİSTEMİ NASIL İŞLER ?

Bitcoin ağı her kullanıcıya işlem gerçekleştirebilmeleri için özel bir ağ sunar ve kullanıcı işlemlerini bu ağlar üzerinden güvenli şekilde yapabilir. Ve siz bu ağ şifrenizi dilediğinizle özgürce paylaşabilirsiniz.
Ancak paranıza erişmek  ancak özel anahtarınız ile olur.

Genel anahtardan faydalanılarak oluşturulan özel anahtar karışık bir algoritmik sistemle oluşturulur ve bu yüzden genel anahtarınızdan özel anahtarınıza ulaşım imkansızdır.
Evet aracı yoktur dedik bu sayede Bitcoin işlemleri geri alınamaz işlem tersine çevrilemez. Bu bir sorun değil özelliktir bu sayede işlemlerin kalıcılığı sağlanmış olur.

Bu konuda blokchain gibi bir gerçeği göz ardı edemeyiz. Blockhain sayesinde her işleminiz belgenir, ve siz dilediğinizde işleminiz bu sayede kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir