Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.708
% 2.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.708
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto sektöründen güncel haberler

Investing.com – Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmelerinden derlediğimiz haber özetlerine içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz. 

Huobi, Poloniex ile stratejik ortaklık duyurdu

Geçtiğimiz günlerde iki kripto borsasının birleşeceğine yönelik iddialar vardı. Bu birleşme haberlerini yalanlayan Huobi yönetimi, bu hafta Poloniex ile stratejik bir ortaklık kuracağını açıkladı.

Huobi tarafından yapılan açıklamaya göre, iki borsanın HT ekosisteminin büyümesi, proje bağlantısı, likidite havuzu ve dünya çapında uyumluluk gibi birçok faaliyette stratejik bir ortaklık kuracağını ve dünyanın en yüksek hacimli ticaret platformunu oluşturma ve güven kazanma hedeflerini ortaya koydu. Huobi danışma kurulu, ayrıca Poloniex’te en iyi performansa sahip projelerin hobi borsasında doğrudan listelenme durumunu da ele alacak.

Dünyanın en büyük aracı kurumu kripto endüstrisine giriyor

Bugün yapılan açıklamaya göre dünyanın en büyük aracı kurumu TP ICAP, İngiltere Finansal Yürütme Kurumundan (FCA) kripto varlık sağlayıcı lisansı aldı.

Şirket, müşterilerin kripto varlıklarını ve takas hizmetlerini korumak için Fidelity Digital Assets ile çalışacak. TP ICAP’in kripto para platformu, yalnızca kurumsal yatırımcıların kripto varlık ticaretine odaklı olacak. Platformun işletilmesinden sorumlu şirket ise Kasım ayında FCA’nın kripto şirketi siciline kayıt olan Tullett Prebon Ltd. olacak.

Benzer faaliyette bulunan Genesis, likidite krizine girmesinin ardından kredi işlemlerine ara vermek zorunda kaldı. Şimdi ise TP ICAP’in pazardaki bu boşluğu kapatabileceğini görebiliriz. 

ApeCoin Hazinesinin token satışı APE fiyatını baskılıyor

ApeCoin (APE), piyasanın geri kalanı dün pozitif hareket ederken bu hafta baskı altında kalmaya devam ediyor.

Blockchain verileri, 19,7 milyon dolar değerinde 4,6 milyondan fazla ApeCoin’in projenin hazine cüzdanından çıkarıldığını ve çeşitli adreslere dağıtıldığını gösterdi.

Son duruma göre ApeCoin, varlıklarını farklı kripto borsalarına taşırken yeni adresler kullanarak izlerini gizlemek için çaba sarfetmelerine rağmen agresif şekilde satış yaptıkları ortaya çıktı. Geliştiricilerin neden APE satma kararı aldığına dair ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

ApeCoin şu an 1,44 milyar dolar piyasa değeriyle 31. sırada bulunurken bu sabit kalarak 4 doların hemen altında işlem görüyor.

ABD merkezli borsa Gemini, Avrupa açılımına devam ediyor

Gemini, bu hafta İtalya ve Yunanistan’da faaliyet lisansı aldı ve Avrupa’da genişleme politikasına devam etti.

Dün yapılan duyuruya göre Gemini, İtalya’nın ödeme hizmetleri düzenleyicisi Organismo Agenti E Mediatori’den (OAM) kripto para operatörü lisansı ve Yunanistan’ın Yunan Sermaye Piyasaları Komisyonundan (HCMC) saklama hizmeti ve kripto – itibari para takas hizmetleri sağlayıcısı lisansı aldı.

Gemini, bu gelişmeden önce İrlanda’da da faaliyet lisansı almış ve Avrupa operasyonlarını yönetmek için İrlanda’da bir merkez kurma planlarından bahsetmişti. 

Diğer yandan Gemini, fon sağlayıcısı Genesis’in kredi işlemlerini durdurmasının ardından kullanıcıları için faiz getirisi sağlayan Earn programı kapsamında yapılan ödemelerde aksaklıklar yaşadı. 

Ripple, emanet cüzdanından 1 milyar XRP çekti

Whale Alert bildirimine göre Ripple Labs emanet cüzdanından 3 işlemde toplamda 1 milyar XRP taşıdı. Bu işlem, Ripple’ın 2018 yılından beri sürdürdüğü rutin işlemlerin devam ettiğini gösteriyor. Son iki ayda ise Ripple, bu tür işlemlerin sonlandırılmış olabileceğine dair farklı miktarlarda transferler görülmüştü. 

Ancak bazı takipçiler, Kasım ayı transferlerinin düzgün raporlanmadığını iddia ederek Ripple’ın emanet hesabından aylık 1 milyar XRP kilidini açma faaliyetlerinin düzenli olarak devam ettiğini vurguladı.

Uniswap (UNI), NFT pazarına adım attı ve yeni AirDrop’u duyurdu

DeFi’nin en büyük merkezsiz borsası Uniswap, NFT pazar yeri faaliyetini duyurdu. Platform geliştiricileri, NFT sektörü için daha düşük komisyon, en iyi fiyatlara ulaşma, daha güvenli akıllı sözleşmeler ve daha hızlı listeleme gibi hedeflere sahip.

Uniswap, projesinin birden fazla NFT pazar yerini tek bir arayüzde birleştirdiğini  aktardı. Bunlar arasında; OpenSea, X2Y2, LookRare, Sudoswap, Larva Labs, Foundation, NFT20 ve NFTX platformları bulunuyor.

Uniswap ayrıca, Haziran ayında satın alınan bir NFT toplayıcısı olan Genie’yi kullananlara airdrop yoluyla 5 milyon USDC dağıtılacağını duyurdu. 15 Nisan 2022’de alınan anlık görüntüye göre Uniswap, birden fazla işlem yapan cüzdanlara 300 USDC dağıtacak. Ayrıca anlık görüntü itibarıyla Genie, cüzdanında Genesis NFT tutanlara 1.000 dolarlık airdrop gerçekleştirecek.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir