Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.275
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.275
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto piyasasını “aşırı korku” yönetiyor: Fırsat mı, uyarı işareti mi?

Kripto paralar için mevcut piyasa hissi, “aşırı korku” bölgesinde kalmaya devam ediyor, ancak bu durum mutlak kötü olarak görülmüyor. Bu tutum bazı uzmanlar tarafından yatırımcıların “dipten satın alma” göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor..

“Aşırı korku” durumu Bitcoin, Ethereum, Solana ve diğerleri gibi kripto para birimlerini düşük fiyatlarla satın alma fırsatı olarak lanse ediliyor, böylece fiyatlar toparlandığında yatırımcılar daha büyük kârlar için alım yapabiliyorlar.

Enflasyonun küresel ekonomiyi ele geçirmesiyle yeni yılda en büyük kripto paralar çift haneli rakamlarla aşağı çekildi. Yılın ilk haftasından bu yana kripto piyasası genel olarak düşüş eğiliminde.

6 Ocak 2022’de piyasa genelinde yaşanan düşüşte, ilk 10 kripto para biriminin hiçbiri satışlara direnemedi. İşte burada Korku ve Açgözlülük Endeksi (FGI) devreye giriyor. Bir adım geri atılmasına, piyasanın geneli hakkındaki görüşlerin doğru olup olmadığını teyit etmeye ve duyguların verilerden ayırmasına yardımcı oluyor. Bu aracın mucitleri, aşırı tepkiyi önlemeye yardımcı olduklarını iddia ediyor.

Korku her zaman kötü bir şey değil

Biraz korku, pişmanlık duyabileceğiniz yatırımlardan kaçınmak için iyidir ancak piyasa çapında genel bir irrasyonel korku bazen tam tersi anlamına gelebilir . Yani düşen fiyatlar kripto varlıklarını beklenenden daha düşük bir fiyata satın almak için bir fırsat olabilir. Yatırımlarının geri dönüşünü beklemeye istekli olan deneyimli yatırımcılar bunu “düşüşten satın almak” için bir fırsat olarak adlandırıyor.

Genel olarak kripto para piyasasında korkuya neden olan faktörler kripto varlık fiyatlarındaki açıklanamayan düşüşlere sebep oluyor. Bu seferki endişeler COVID-19’un Omicron varyantından kaynaklandı ve hükümetler, pandemi kötüleşirken çalışanların faal kalmasını istiyor.

Ayrıca üç senedir görülen “Noel Rallisi” 2021 sonunda görülmedi.

Kripto para piyasalarında korkuyu tetiklediği ve bunun sonucunda kripto para fiyatlarındaki düşüşlere neden olduğu bilinen bir diğer faktör, “balinaların” yani büyük kripto varlık sahiplerinin varlıklarının bir kısmını satması.

Balinalar tarafından yapılan bu tür işlemlerin, borsalarda daha küçük yatırımcılar tarafından kurulan otomatik alım ve satım emirlerini tetiklediği biliniyor.

Açgözlülük, fırsatı kaçırma korkusuna teslim olmanız gerektiği anlamına gelmiyor

Aşırı korku, kulağa dipten satın alma daveti gibi gelse de bu yalnızca dijital varlıkları uzun süre elinde tutacak olanlar için geçerli olabilir. Daha kısa getiri ufkuna sahip yatırımcılar, geri durmak ve fırsatı kaçırma korkusuna (FOMO) direnmek isteyebilir. Öte yandan piyasadaki baskın duygunun açgözlülük olması, fiyatların tüm zamanların en yüksek değerlerine yaklaştığı anlamına gelebilir. Böyle bir zamanda, kripto portföyleri hedeflenen kazançlarına ulaşmış olanlar, bu kazançları satmayı ve gerçekleştirmeyi seçebilirler.

2021’de görülen yükselişi göz önüne alan para yöneticilerinin, kripto para piyasalarının 2022’de bir düzeltmeye ihtiyacı olduğunu söylediği de biliniyor.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir