Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.258
% 3.06
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.258
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kripto piyasasında son durum: BTC 43.000 doları test ediyor, ETH 3.000 dolarda 

Investing.com – Kripto para piyasaları, bugün genel yükseliş eğilimine devam ederken toplam piyasa değeri 1,93 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Piyasalarda işlem hacmi alıcı yönlü olarak artarken son 24 saatlik zaman diliminde ortalama işlem hacmi 109 milyar dolara ulaştı.

En büyük 100 kripto paranın şu an 89’u düne göre değerini artırmış durumda.

Bitcoin (BTC), bugün 43.000 doları test etti

En büyük kripto varlık, dün yatay bir bantta konsolide olurken bugün erken saatlerde hızlı yükseldi ve 43.300 dolara kadar ulaştı. Devam eden saatlerde 42.000 dolar kadar gerileyene BTC/USD, ABD işlem saatlerine doğru yeniden 43.000 dolara doğru yönelmiş durumda.

Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 4’e yakın bir değer kazancı görürken haftalık bazda yüzde 10’u bulan bir yükselişe sahip. Bitcoin piyasa değeri ise 814 milyara yükselirken piyasadaki hakimiyet oranının yüzde 43’e yaklaştığı görülüyor.

Ethereum (ETH), 3.000 dolar bandında

Ethereum (ETH), dün 2.800 dolar bandına kadar geriledikten sonra bu gelen alımlarla 3.050 dolara kadar yükseldi. Akşam saatlerine doğru ise 3.000 dolar bandında kalma mücadelesi veriyor. ETH/USD, son 24 saatte yüzde 3 değer artışına sahip. Son 7 günlük performansı ise yüzde 18 oranında yükselişe işaret ediyor.

Son bir haftalık fiyat hareketlerine göre Bitcoin’den daha iyi performans gösteren Ethereum, ilk 10’da en yüksek getiri sağlayan varlıklar arasında.

İlk 10 kripto parada son durum

Bugün ilk 10 kripto para arasında Cardano (ADA) öne çıkıyor. ADA/USD, günlük yüzde 6 değer kazancıyla 0,96 dolara kadar ulaşmış durumda. ADA coin, ayrıca haftalık yüzde 20’nin üzerinde değer kazancıyla da dikkat çekiyor.

Haftalık bazda en iyi performansa sahip AVAX ise bugün 90 dolar seviyesinde dirençle karşılaştıktan sonra öğleden sonraki işlemlerde satışlarla karşılaştı ve günlük yüzde 4’e yakın bir değer kaybına sahip.

7. en büyük kripto varlık olan Terra (LUNA) da AVAX’tan sonra yüzde 2’nin üzerinde düşüş gören diğer bir kripto varlık konumunda.

En büyük 100 kripto parada IoTeX öne çıkıyor

İlk 100 kripto para arasında an itibarıyla 6 altcoin, günlük bazda yüzde 10’un üzerinde değer artışına sahip. Bunlar arasında IoTex (IOTX) yüzde 30 yükselişle 0,09 dolar bandına adım atarak pozitif ayrışıyor.

IoTex ile ilgili son gelişmelerde ise şirketin Google (NASDAQ:GOOGL) Cloud ile bir ortaklık duyurusu bulunuyordu. IoTeX, nesnelerin interneti cihazlarını her zamankinden daha fazla birbirine bağlı hale getirerek ve şirketlere ve bireylere makineleri üzerinde daha iyi kontrol ve sahiplik verme misyonuyla makine ekonomisinde faaliyet gösteriyor.

Şirketin Google Cloud ile yeni imzalanan ortaklığı, IoTeX’in küresel genişleme stratejisini hızlandırmasına ve ağına bağlı milyarlarca cihaza sahip olma hedefine doğru çalışmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Diğer değer artışı görülen altcoinler arasında Oasis Network (ROSE), Bitcoin Cash (BCH), EOS, Helium (HNT) ve Ethereum Classic (ETC) dikkat çekiyor.

Kısıtlı düşüşler görülen piyasada AVAX, ani satışlara maruz kalarak yüzde 4’ü bulan fiyat düşüşüyle şu an ilk 100’de en çok kaybeden kripto varlık. ThorChain (RUNE) ve Terra (LUNA) da yüzde 2’nin üzerinde fiyat düşüşleriyle ilk sıralarda bulunuyor.  

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir