Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.092
% 3.26
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.092
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto piyasası düşüşünde sadece iki altcoin ayakta kaldı

Geçen ay sık şekilde ortaya çıkan satış baskısı Eylül ayında ilk kez son 24 saatte yaşandı.

Bitcoin (ETH), dün akşam saatlerine doğru başlayan satışlarla 19.000 doların altına kayarak yüzde 5’i aşan önemli bir düşüş kaydetti ve yatay görünümünü negatif yönlü bozmuş oldu. Kripto para piyasası geneline yayılan satışlarda Ethereum (ETH), yeniden 1.500 doların altına sarktıktan sonra gün içinde bir miktar toparlanarak 1.530 dolara doğru hareket etti.

En büyük 10 kripto para arasında yüzde 8 gerileyen Ethereum haricinde diğer altcoin’ler, şu an ortalama yüzde 5 değer kaybına sahipken XRP, yüzde 3’ün altında düşüşle en az kaybeden altcoin oldu.

Son satış dalgasında kripto para piyasa değeri 1 trilyon dolar sınırından 940 milyar dolara kadar geriledi. Son 24 saatlik ortalama işlem değeri, 80 milyar dolara kadar yükselirken satış baskısı, gün içinde bir miktar zayıflık gösterdi. Piyasa algısını ölçen kripto para korku ve risk iştahı endeksi ise 24 puan seviyesinde aşırı korku koşullarını yansıtmaya devam ediyor.

Diğer yandan kripto para piyasasında ortaya çıkan genel satışlarla birlikte vadeli işlemlerde de ciddi tasfiyeler meydana geldi. Son 24 saatlik zaman diliminde 102 bin yatırımcı tasfiye olurken 360 milyon dolarlık tasfiye miktarına ulaşıldı. Bitcoin ve Ethereum pozisyonları, tasfiyelerin büyük bölümünü oluşturdu ve bu pozisyonların yüzde 80’i long işlemlerinden oluştu.

İlk 100 kripto para arasında sadece iki altcoin artıda

Piyasa değerine göre 73. Sırada bulunan Helium (HNT) ve 17. Sıradaki LEO token dışında ilk 100 kripto paranın tamamı, an itibarıyla ekside devam ediyor.

Helium, Ağustos ayının ilk günlerinden bu yana sert düşerken piyasanın geri çekildiği bugün ilk yüzde 27 oranında bir toparlanma gördü. Bugün gelen alımlarla 4,3 dolara sıçrayan altcoin, Son 1 ayda değerinin yüzde 65’ini kaybetmişti. Helium, geliştiricilerin Solana ağına geçme niyetlerini açıklamasının ardından sert satışlara maruz kalmıştı.

Diğer artıda kalan altcoin olan LEO ise piyasa ile ters hareketleriyle öne çıkıyor. Bugün de genel satışların ortasında LEO’nun son 24 saatte yüzde 3,5 oranında değer artışı söz konusu.

Bugün en çok değer kaybı gören altcoin’ler arasında ise Lido DAO (LDO), Ethereum Classic (ETC) ve Bitcoin Gold (BTG) ilk sıralarda yer aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir