Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.284
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.284
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto piyasaları haftanın son iş gününde nasıl bir görünüme sahip?

Investing.com – Haftanın son iş gününde kripto para piyasası toplam sermaye değeri 2,7 trilyon dolar üzerinde kalmaya devam ediyor. Hafta ortasında ortalama 2,75 trilyon dolar sermaye değeriyle zirve görülürken son 48 saatte bir miktar sermaye çıkışı dikkat çekiyor ve yukarı yönlü eğilimin devam ettiğinden söz edilebilir. Toplam sermaye değerinde ise şu an 2,67 trilyon dolarlık değer kritik gibi duruyor. 

Kripto piyasalarını ortalama işlem hacimlerine göre değerlendirirsek, Kasım ayı ortalama işlem hacminin 2021 yılı ikinci yarısında ortalama işlem hacminin üzerinde seyrettiğini söylemek mümkün. Bu hafta ise toplam sermaye değerinin tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 3 Kasım öncesi, işlem hacmi 195 milyar dolar seviyesine kadar yükseldi.

Bitcoin’de son durum

Piyasada en yüksek pazar payına sahip Bitcoin, son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 1’e yakın değer kazancına sahip. Bu süre zarfında 60.742 – 62.560 dolar bandında hareket eden kripto para öğle saatlerinde 62.000 dolar bandında el değiştiriyordu. 

Bitcoin (BTC), zirve değeri olan 67.000 doları gördükten sonra gelen düşüşle son 2 haftadır yatay bir seyir izleyerek bant hareketinde daha çok 60.500 – 63.200 dolar arasında bir seyir izliyor. Bu yatay hareket neticesinde bir miktar pazar payı kaybeden en büyük kripto paranın hakimiyet oranı yüzde 43 seviyesine düşmüş durumda. 

Bitcoin yatay hareketine devam ederken, altcoin piyasasının bir ölçüsü olarak takip edilebilecek en büyük altcoin Ethereum ise aynı süre zarfında yükseliş trendine devam etti ve bu hafta 4.661 dolara kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Zirve fiyatı sonrası gelen düşüşle Ether’in 4.500 dolar bandında denge bulduğu görülüyor. 

Son 24 saatin öne çıkan altcoinleri

Stabil kripto paralar haricinde son 24 saatlik işlem hacmine göre Bitcoin ve Ethereum’dan sonra en hareketli altcoinler arasında bugün Shiba Inu, OMG Network, XRP ve Solana başı çekiyor. 

İlk 100 kripto para arasında değer kazancı iki haneli rakamlara ulaşan altcoinler arasında Kadena (KDA) (%23), Crypto.com Coin (CRO) (%21), Arweave (AR) (%18), OMG Network (OMG) (%14) ve eCash (XEC) (%12) bulunuyor. 

İlk 100’de çift haneli değer kaybı gören iki altcoin bulunurken bunlar Loopring (LRC) (-%14) ve Shiba Inu (SHIB) (-%10). Shiba, bugünde düşüşüne devam ederken 27,6 milyar dolara düşen sermaye değeriyle ilk 10 kripto para arasındaki konumunu kaybederek 11. sıraya geriledi.

Altcoin piyasası Bitcoin’in yatay seyrinden nemalanıyor

Piyasanın en büyük 10 kripto varlığı pozitif bölgede yer alırken yüzde 1’e yakın düşük bir değer artışı söz konusu. Bugün ilk 10’da getiri ortalamasını yükselten kripto varlık ise Binance Coin. En büyük ikinci altcoin konumundaki BNB, sermaye değeriyle 100 milyar dolar yaklaşmış durumda ve son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 6,3 oranında değer kazancıyla 590 dolar seviyelerinde el değiştiriyor. 

Piyasa genel durumunu özetlersek Bitcoin’in yatay konumu ve düşüş trendindeki hakimiyet oranı, altcoin pazarı için alan açıyor gibi gözüküyor. Toplam sermaye değerinde şu ana kadar trendi bozan bir sermaye çıkışı görülmezken Bitcoin, dolar karşısında yatay seyrini devam ettirdikçe altcoinlerin fiyatlarının -sermaye girişlerine bağlı olarak- yükselen ivmede devam edebileceği görülebilir.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version