Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.706
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.706
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto paralarda düşüş devam edecek mi? Endüstrinin önemli isimleri ne diyor?

Investing.com – Kripto paralar, şu an ayı piyasası koşullarını en sert şekilde yansıtırken kayıplar her geçen gün artıyor. 

Toplam kripto para piyasa değeri 860 milyar dolara kadar geriledi. Kasım 2020 döneminde 3 trilyon dolarla rekor kıran kripto piyasa değeri, bugün zirve seviyesinden yüzde 72 oranında geri çekilmiş durumda. Peki, kripto paralarda düşüş devam edecek mi? Sektörün önde gelen isimleri ne düşünüyor?

Peter Brandt’ten kripto yatırımcılarına sermayenizi koruyun tavsiyesi

Tecrübeli analist Peter Brandt, mevcut ayı piyasasında yapılması gereken en önemli şeyin sermayeyi korumak olduğunu söyledi. Brandt, trader’lara piyasa yeniden yükselişe geçtiğinde elinizde sermaye yoksa bu neye yarar sorusunu yöneltti. 

Bitcoin’i teknik açıdan değerlendiren Brandt, en büyük kripto paranın 13.000 dolara kadar düşebileceğini düşünüyor. Bitcoin grafiğinde oluşan çift tepe formasyonunu ise düşüş ivmesinin bu seviyelere kadar ulaşabilmesine neden olacak önemli bir katalizör olarak tanımlıyor.

Peter Schiff: “Şimdi Bitcoin satıp daha düşükten almak en iyisi”

Kripto paraların en büyük eleştirmenlerinden olan ünlü altın yatırımcısı Peter Schiff, Bitcoin için en karamsar tablo çizen isim. Schiff, Bitcoin’in 5.000 dolara kadar düşebileceğini düşünüyor. 

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff yılın başlarında Bitcoin’in 10.000 dolara kadar düşebileceğini iddia etmişti. Şimdi ise tahmini artırarak daha düşük seviyelere işaret eden Schiff, bu görüşüne göre şimdi satıp dip seviyelerden tekrar almanın daha mantıklı olacağını söylüyor. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, kriptoların dibe yakın olduğunu düşünüyor

Galaxy Digital’in Kurucusu ve CEO’su hem BTC hem de ETH için tahmini söyleyerek sırasıyla 20.000 dolar ve 1.000 doların altına düşmeyeceğini iddia etti. Novogratz ayrıca hisse senetlerinin yüzde 15 – 20 daha azalacağını tahmin ettiğini söyledi.

CNBC ile yaptığı röportajda Novogratz, Bitcoin’in sorunlu ekonomiye yardımcı olabileceğine inandığını dile getirdi. Ayrıca Fed’in sıkılaşma politikasının ekonomiye zarar verdiğine inanıyor. Pek çok şirketin, sıkılaştırmanın yol açtığı enflasyon ve yüksek faiz oranları nedeniyle ya çalışanlarını işten çıkardığına ya da toplu çıkarmalar için hazırlandığına vurgu yaptı. 

Brian Armstrong, uzun bir kripto kışı bekliyor

ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase (NASDAQ:COIN)’in CEO’su Brian Armstrong, Fed’in faizleri önemli ölçüde artırma kararının uzun süreli bir resesyona yol açacağını iddia etti.

Coinbase, olumsuz piyasa koşullarına bağlı olarak bu hafta mevcut personelinin yüzde 18’inin işine son verdi. Çalışanlarında bir mektup yazan CEO Brian Armstrong, durgunluğun başka bir kripto kışına yol açabileceğini ve bu seferki kripto kışının beklenenden daha uzun sürebileceğini söylüyor.

MicroStrategy CEO’su kripto para düşüşüne “katliam” benzetmesi yaptı

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, son derece olumsuz koşullar karşısında iyimser kalmaya devam etse de küresel yazılım şirketi, Bitcoin fiyatının sert düşüşünden dolayı ciddi zararlar yazmaya devam ediyor. 

Michael Saylor, bugün şirketinin Bitcoin varlıklarının onlara büyük zarara yol açacağına dair endişelere cevap verdi. Saylor, Twitter gönderisinde Bitcoin’in 3.500 doların altına düşse bile şirketinin BTC düşüşlerine karşı dayanabileceğini iddia etti. MicroStrategy CEO’su, ayrıca şirketinin bir tasfiye riskiyle karşı karşıya olmadığının altını çizdi. 

Michael Saylor, şirketinin Bitcoin’e yatırım kararı alırken piyasa oynaklığını ve zorlukları hesaba katarak bilançosunu ona göre ayarladığını söylerken uzun vadede iyimserliğini koruduğunu ima ederek Bitcoin tutmaya devam edeceklerini söylüyor.

Brad Garlinghouse: “Ayı piyasası, diğerleri gibi geçici”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketinin ciddi piyasa düşüşüne rağmen işe alımlara devam edeceğini söyledi.

Son Twitter dizisinde Garlinghouse, topluluğa seslenerek ayı piyasalarının daha önce de olduğu gibi geçeceğini belirtti. Ripple CEO’su, piyasanın kısa vadede küçüleceği gerçeğini kabul ederken kriptonun gelecekte küresel finansal sistemlerin ayrılmaz bir parçası olarak başarılı olacağına dair görüşlerini paylaştı.

Charles Hoskinson, ayı piyasalarında oldukça rahat olduğunu söyledi

Cardano Kurucusu Charles Hoskinson, kendisiyle yapılan son röportajda ayı piyasası konusunda çok da endişeli olmadığını söyledi.

Hoskinson, boğa piyasalarında geliştiricilerin rahat bir şekilde çalışamadığı ve iş birliği yapma noktasında zorlandığını dile getirirken ayı piyasalarında geliştiricilerin inzivaya çekilip daha üretken olduklarını söylerken olaya farklı bir açıdan baktı. 

Charles Hoskinson, kariyerinde şimdiye kadar en az altı ayı piyasası gördüğünü söyledi ve sonuç olarak, her seferinde önemli ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir