Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.984
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.984
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Kripto Para Zengini: Çokça Bu Coinden Alıyorum! Satmayacağım

Kripto para piyasasına ilgi duyan 22 yaşındaki bir genç kripto ile bir servet kazandı. Ancak ardından çöküşte milyonlar kaybetti. İşte bu yüzden hala Bitcoin’e (BTC) yatırım yapıyor.

Kripto para yatırımıyla milyoner oldu, çöküşte önemli kayıplar verdi

Daha önce Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz Kiarash Hossainpour, 22 yaşında bir yatırımcı. Almanya’nın en tanınmış kripto YouTuber’larından biri. Aynı zamanda iki arkadaşıyla birlikte yönettiği bir yatırım fonunun da kurucusu. 18 yaşındayken Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yatırım yaparak milyoner oldu.

Hossainpour, tüm parasının halen kriptoda olduğunu söylüyor. Bu nedenle son çöküş, portföyünün büyük bir darbe almasına neden oldu. En yüksek noktasından yaklaşık %60 düştü. Hossainpour “Evet, bu milyonları kaybettiğim anlamına geliyor” diyor.

Ancak genç yatırımcı hala bir milyoner ve büyük kayıplarına rağmen hala Bitcoin’e yatırım yapıyor. Hossainpour, daha önce Terra (LUNA)’ya da büyük yatırımlar yaptığını belirtiyor. O zamandan beri LUNA, değerinin %99’undan fazlasını kaybetti.

“Bu beni etkiledi,” diyor. Ayrıca, LUNA’nın ardındaki fikrin hala iyi olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekliyor. “Bence proje sadece ekip yüzünden çöktü” görüşünü savunuyor. Bununla birlikte “Ama dürüst olmalıyım, yanılmışım. Her zaman haklı olamazsınız ve ne yazık ki tahmin edemeyeceğiniz bazı şeyler var” diyor.  Öte yandan “Çöküşte bu kadar büyük bir miktar kaybetmek beni rahatsız etmiyor” diye devam ediyor.

“Bitcoin 100 bin Euro olsa da satmam!”

Hossainpour, kriptoyu uzun vadeli bir yatırım olarak gördüğünü ifade ediyor. Ayrıca, yatırım yaptığı para için en az 10 yıllık bir yatırım ufku olduğunu da sözlerine ekliyor. “Mevcut krizi atlatmam gerekiyor,” diyor. Hossainpour, Bitcoin’e yatırım yapmaktan kazandığı deneyim miktarının, çöküş karşısında sakin kalmasına da yardımcı olduğunu kaydediyor. Bitcoin ile ilk kez yaklaşık 14 yaşındayken ilgilenmeye başladı. “Bunun için endişelenmememin sebebinin uzun süredir bu işin içinde olmam olduğunu söylemeliyim” diyor.

“Bu zihinsel dayanıklılığa sahip olmak, teorik olarak milyonları kaybetmek ve bunun için endişelenmemek, herkeste bu yok” diye devam ediyor. Hossainpour, satmayı planlamadığı sürece Bitcoin fiyatıyla ilgilenmediğini de sözlerine ekliyor. Bu bağlamda şunları söylüyor:

Ve satmayı düşünmüyorum. Bitcoin fiyatı yarın 100.000 avroya çıksa bile satmam.

Gelecekte çok daha yüksek fiyatlar beklediğini ve bu nedenle Bitcoin’in mevcut fiyatını bir fırsat olarak gördüğünü söylüyor. “Çok fazla Bitcoin alıyorum ve uzun vadeli düşünüyorum” diyor.

“Beni asıl 3.000 ila 6.000 dolara düşen lider kripto para şaşırtır”

Hossainpour, fiyatın bu kadar düşmesini asla beklemediğini belirtiyor. Ancak buna hala şaşırmadığını söylüyor: “Paraların tepeden tırnağa düştüğünü ve hiçbir değeri olmadığını gördüm. Kripto yatırımlarında durum böyle.”

Kendisini ‘gerçekten şok edecek’ tek şeyin yaklaşık 3.000 ila 6.000 dolara düşen Bitcoin olacağını ekliyor. Ancak bunun olmasını beklemediğini söylüyor. Hossainpour, kayıplarının kendisini çok daha fazla etkileyeceğini, ancak neyse ki 100.000’den fazla abonesi olan YouTube hesabından elde ettiği kazançlar gibi güvenebileceği başka gelirleri olduğunu kaydediyor.

“Çöküşün faydası, buğday samandan ayırılıyor!”

Hossainpour ayrıca, çöküşte büyük kayıplar yaşayan herkesle empati kurduğunu belirtiyor. Ancak kripto para birimlerinin ‘daha normal bir ölçeğe’ dönmesinin iyi bir şey olduğunu söylüyor. Bu bağlamda şu ifadeleri kullanıyor:

Avantajı olan oyuncular hayatta kalacak. Buğday, samandan burada ayrılıyor. Kripto para dünyası karmaşık ve herkes için değil.

Ayrıca Hossainpour, kazadan çok şey öğrendiğini söylüyor. Özellikle LUNA’nın ölümünden sonra risk konusunda daha bilinçli hale geldiğini ifade ediyor. Hossainpour, arkadaşlarıyla birlikte yönettiği yatırım fonunda normalde risk iştahı olan kişi olduğunu ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir