Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.693
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.693
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan haberleri

Investing.com – Bugün kripto gündeminde Güney Koreli yetkililerin Terra kurucusu Do Kwon’un pasaportunu iptal etme girişimi, Avrupa Birliği’nin 8. yatırım paketi kapsamında Rusya’ya yönelik kripto kısıtlamalarını artırması ve Shiba Inu oyunu Shiba Eternity’nin dünya genelinde oynanabilir hale gelmesi ilk sıralarda yer aldı. 

Gündemin önemli başlıklarının gölgesinde kalan haberlerden derlediğimiz haber özetimizle günün diğer gelişmeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Bitcoin’in hash oranı, ay piyasasına rağmen Çin yasağından bu yana 3 kat arttı

Kripto para piyasaları, 2022 yılında ağır bir darbe almasına rağmen Bitcoin’in (BTC) madencilik gücü artmaya devam ediyor. 

Son zamanlarda yeni bir rekor seviyeye ulaşan Bitcoin hash oranı, Reflexivity Research verilerine göre Çin madencilik yasağından bu yana 3 kat büyüdü. Son duruma göre Bitcoin’in madencilik gücü saniyede 248.826 milyon terahash ile zirve gördü.

Geçen sene Temmuz ayında Çin, kripto para yasakları çerçevesinde ülke içinde Bitcoin madenciliğine yasak getirmiş ve o sırada dünyanın kripto madencilik merkezi olarak görülen bölgede faaliyetlerin durması sonucu BTC hash oranı, 86.292 milyon TH/s’ye kadar düşmüştü. 

Namibya Merkez Bankası, Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeye hazırlanıyor

Namibya, yakın zamanda Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul eden ülkeler arasına katılabilir. Ülkenin merkez bankası, şu an yasal bir statüsü bulunmayan kripto paraları, İnovasyon Düzenleme Çerçevesi altında sanal varlık ve sanal varlık servis sağlayıcıları olarak dahil etmesiyle ödeme aracı olarak kullanılabilecek. 

Namibya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada diğer devlet kurumlarıyla yapılacak görüşmeler sonrası mevcut yasa ve yönetmeliklerde değişiklik yapılabileceği iletildi.

Üç Celsius yöneticisinin iflastan hemen önce 50 milyon dolarlık kripto para çektiği ortaya çıktı

Yayımlanan mahkeme belgesine göre Celsius’un en üst düzey üç yöneticisi, Mayıs ve Haziran aylarında, faaliyetleri askıya alıp iflas başvurusunda bulunmadan önce şirketten toplam 56,12 milyon dolarlık kripto para çekti.

Belgeye göre Mayıs ayında Celsius’un eski CEO’su Mashinsky, yaklaşık 10 milyon dolarlık kripto para çekerken diğer iki yönetici de 7 milyar dolarlık ve 13 milyon dolar değerinde kripto para çekti. 

Grayscale, Bitcoin madenciliğine odaklı özel yatırım aracı çıkarıyor

Grayscale Investments, GDIO adını verdiği madencilik odaklı yeni aracının lansmanı ile ayı piyasasında Bitcoin piyasasından yararlanmanın yollarını arıyor.

Dünyanın en büyük dijital varlık yönetim şirketi Grayscale, GDIO’nun bağlı yan kuruluş kripto madenciliği ve stake firması Foundry Digital ile ortak yatırım fırsatı olarak Bitcoin madenciliği donanımına odaklanacağını belirtti. Grayscale ve Foundry, sermaye piyasası şirketi Digital Currency Group’un iştiraki olarak faaliyet gösteriyor.

Geliştirme hakkında konuşan Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, şirketin değişen piyasa döngülerine uygun değişken yatırım ürünleri sağlamaya devam ettiğini vurguladı ve yatırımcılara mevcut piyasa koşullarından bağımsız olarak bir yatırım fırsatı verildiğini açıkladı.

1inch, Unstoppable Domains ortaklığıyla ENS ile rekabet etmeye hazırlanıyor

1inch, NFT alan adı sağlayıcısı ve dijital kimlik platformu Unstoppable Domains ile iş birliğini açıkladı.

Bu ortaklık sayesinde, 1inch cüzdan kullanıcılarının karmaşık adresler yerine alan adlarını kullanarak işlemleri çok daha verimli ve kullanıcı dostu bir şekilde yapmasına imkan tanınacak.

Bu hafta duyurulan ortaklık, 1inch’in Ethereum Name Service‘in (ENS) hakim olduğu bir alan olan merkezsiz alan adı alanına adım atması anlamına geliyor. Yeni ortaklık, kullanıcıların karmaşık adresleri adlarıyla değiştirerek işlemleri çok daha kullanıcı dostu bir şekilde gerçekleştirmesine yardımcı olacak.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir