Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.184
% 4.55
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.184
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz. 

Binance, Bahreyn’den sonra Dubai’de de faaliyet lisansı aldı

Reuters haberine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Dubai’de kripto para faaliyetlerini yürütmek için bir lisans aldı.

Binance, dün Bahreyn’de kripto varlık hizmet sağlayıcı lisansı alındığını duyurmasının ardından bugün de Dubai’de yeni kurulan Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’ndan (VARA) Sanal Varlık Lisansı alındığını duyurdu. 

Cardano, ölçeklendirmede yeni bir dönüm noktasına ulaştı, ADA fiyatı henüz tepki vermedi 

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, orijinal makalenin yayınlanmasından neredeyse bir yıl sonra, halka açık Cardano test ağında başlatılan ilk Hydra Heads için iyi haberler paylaştı.

Bir protokol paketinin ilki olan Hydra Heads, Cardano’nun ölçeklendirme yolculuğunda kritik bir unsur olarak görülüyor. Hydra, ağ güvenliğini ve ölçeklenebilirliğini iyileştirmeyi amaçlayan bir Katman 2 çözümleri koleksiyonunu ifade eder. Ouroboros araştırma ekibinin çalışmasının bir parçası olarak tasarlanmış olmasına rağmen, orijinal makalenin yayınlanmasından bu yana bağımsız bir yol çizdi.

Hydra, çok fazla depolama gerektirmeden verimi artırmayı, gecikmeyi azaltmayı ve uygun maliyetli çözümler sağlamayı hedefliyor. IOHK tarafından yakın zamanda yayımlanan bir gönderiye göre, Hydra Heads, daha karmaşık çözümler sağlamak için Genişletilmiş Harcanmamış İşlem Çıktısı (EUTXO) modelinin yeteneklerini kullanan çok önemli bir yapı taşı.

DeFi Protokolleri Agave, Hundred Finance, hack saldırısına uğradı

DeFi hack’leri, iki merkezsiz finans protokolünü ihlal edilerek 11 milyon dolar değerinde kripto paranın çalınmasıyla devam ediyor. Agave ve Hundred Finance, yeni bir “yeniden giriş saldırısı” yöntemiyle istismar edildi.

Bilgisayar korsanı, bir flash kredi açığı kullanarak Gnosis zincirindeki her iki DeFi protokolünden Wrapped ETH, Wrapped BTC, Chainlink, USDC, Gnosis ve Wrapped XDAI kripto varlıkları cinsinden 11 milyon dolarlık fonları çalmayı başardı.

Ethereum balinası 50 milyar SHIB tokeni daha aldı

WhaleStats verilerine göre en büyük Ethereum balinaları Shiba Inu tokeni biriktirmeye devam ediyor. Son işlemlerde bir Ethereum balinası yaklaşık 1,1 milyon dolar değerinde 50,73 milyar SHIB tokenini portföyüne ekledi.

SHIB fiyatı ise bugün yüzde 1,5 oranında yükselişle 0,000022 dolardan el değiştiriyor.

Ethereum ağ birleşimi Kiln Testnet’i ile kararlılığını kanıtladı

Ethereum Blockchain’i, hisse ispatına geçişine yaklaşırken ağ, Kiln test ağında Beacon zinciri ile birleşti. Bu gelişme, Blockchain güncellemesi öncesi son adımı işaret ediyor ve bir iş ispatı konsensüs yönteminden bir adım daha uzaklaşılması anlamına geliyor.

Ethereum Blockchain mühendisi Tim Beiko, ağın Kiln test ağında kısmen başarılı bir birleştirme gerçekleştirdiğini açıkladı. Kiln, geliştiriciler için Ethereum’un halka açık test ağlarına ve son olarak ana ağa gönderilmeden önce bir hisse ispatı (PoS) blok zincirine geçişini mükemmelleştirmeleri için bir hazırlık alanı sağlıyor.

Sushi, Polygon ağında uzun zamandır beklenen Trident DEX’i başlattı

Merkezsiz borsa Sushi, yeni Trident otomatik piyasa yapıcısının beta sürümünü Polygon ağında hayata geçirdi. Sushi, AMM’leri oluşturmak ve dağıtmak için yeni bir çerçeve olan Trident’in tanıtımını yapıyor.

Trident, sadece likidite havuzlarını yönetmek yerine, kullanıcıların rakip merkezsiz borsa Uniswap‘a benzer şekilde kendi havuzlarını oluşturmalarına olanak tanıyor.

Son bir haftada 1,2 milyar dolarlık Bitcoin Coinbase (NASDAQ:COIN) borsasından çekildi

Blockchain analitik platformu Glassnode verilerine göre doğru geçen hafta Coinbase borsasından yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde 31.130 Bitcoin çekimi gerçekleşti. Bu, 2017’den bu yana kaydedilen en büyük net çıkış. Bu gelişme, piyasa katılımcıları tarafından yatırımcıların artık BTC’yi yeni bir gerçek yatırım varlığı olarak gördüğünün bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir