Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$65.943
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.943
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para sektöründe bugünün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz. 

Satoshi döneminden kalan Bitcoin adresi, 11 yıl sonra 20 milyon dolar değerinde BTC transferi yaptı

Yaklaşık 200 milyon dolar değerinde Bitcoin içeren bir adres 11 yıl aradan sonra ilk kez etkin hale geldi.

11 yıldan uzun bir süre sonra 489 BTC tutan bir Satoshi dönemi bitcoin adresi etkinleştirildi. Cüzdanda en son işlem, içindeki BTC’nin 50 dolar değerinde olduğu 2010 yılında gerçekleşti.

Popüler kripto veri analiz platformu Whale Alert’e göre, Bitcoin adresi son 11 herhangi bir aktivite göstermedi. Adres, 2010 yılında Bitcoin 50 dolar fiyatındayken 489 BTC’ye sahipti. Bugünün fiyatlarıyla gidersek, bu miktar 20 milyon doları aşıyor.

RUNE, THORChain sentetik varlıkları etkinleştirdikten sonra %34 arttı

THORChain yerel tokeni RUNE fiyatı %34 arttı. Bu yükseliş ağdaki sentetik varlıkların etkinleştirilmesine bağlanıyor. Kripto sentetik varlıklar, Bitcoin (BTC) veya Ether (ETH) gibi temel teminatlı varlığın değerine sabitlenmiş diğer dijital varlıkların türev tokenleri olarak bilinir.

THORChain özelinde, proje, yarısı temel varlık ve diğer yarısı da RUNE cinsinden sentetik varlıkları desteklemeyi seçiyor. Bugün erken saatlerde, synth aktivasyonu yayına girdi; sonuç olarak, sBTC ve sETH gibi sentetik kripto varlıklar artık ağ üzerinde ticaret yapmaya hazır hale geldi. 

Cardano Basho Yükseltmesi: Goguen’den sonra Cardano için yeni bir dönem

Cardano yükseltmeleri gelmeye devam ediyor. Cardano yol haritası, beş farklı gelişim dönemi içeriyor. Sırada ise  Cardano Basho yükseltmesi bulunuyor.

Eylül ortasındaki Alonzo hard fork’unun ardından Cardano, örneğin akıllı sözleşme işlevselliğini uygulayarak Goguen dönemine sonraki adımlarını attı. Goguen döneminden sonra Cardano, Basho’ya taşınacak.

Cardano, Basho yükseltmesiyle performansını artırmak için ağını ölçeklendirmeye odaklanacak. Adını, Edo döneminde Haiku geliştirmesiyle tanınan Japon şair Matsuo Basho’dan aldığı belirtiliyor.

Bitcoin fiyatı kısa sürede 3.000 dolar düşerken 215 milyon dolar tasfiye oldu

Ani bir düşüş sonrası, Bitcoin’in fiyatı değerinden 3 bin dolar düştü ve günlük yaklaşık 215 milyon dolar değerinde vadeli işlem pozisyonu tasfiye edildi.

Kripto para piyasası son birkaç gün içinde ciddi bir volatilite yaşadı ve son 24 saatte 215 milyon dolar civarında bir tasfiye gerçekleşti.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir