Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.663
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.663
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para sektöründe bugünün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz. 

Elon Musk gizemli bir Satoshi Nakamoto tweet’i gönderdi

Elon Musk, isim oluşumunun Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola gibi en büyük Asya şirketlerinin isimlerinin ilk harflerini birleştiren, Satoshi ile ilgili nispeten eski bir gönderiyi paylaştı.

Kullanıcılar bu şirket isimlerinin ilk harflerini birleştirerek “Satoshi Nakamoto” adını oluşturabiliyor. Musk’ın bu gönderiyi paylaşmasındaki amacının ne olduğu henüz belirsiz, ancak bazı kullanıcılar onun Satoshi’nin geçmişini ima ettiğini ve onun Japon değil Koreli ve Amerikan karışımı olduğunu öne sürdürdüler.

Cardano DEX Mainnet’e geçiyor

Çok havuzlu merkezsiz borsa Minswap, günün ilk saatlerinde Cardano ana ağında ilk çıkışını duyurdu. Kullanıcıları artık ödüller karşılığında likidite oluşturabilecek ve tokenleri merkezsiz bir şekilde takas edebilecekler. Farm hizmetinin ise 14 Mart’tan itibaren borsada aktif olacağı bildirildi.

Minswap, akıllı sözleşmeler işlevinin piyasaya sürülmesinden önce Eylül ayında Cardano test ağında faaliyete başlamıştı. Bununla birlikte, piyasaya çıkışında, token takaslarının gerçekleşmesini engelleyen “eşzamanlılık” sorunu nedeniyle tartışmalara yol açtı. 

Ethereum artık madenciler için en çok tercih edilen ikinci hisse ispatı ağı değil

Terra ağı, birkaç gün önce toplam stake değeri açısından Ether’i geride bıraktı. Verilere göre, Terra’nın yerel tokeni LUNA, 24 milyar doların üzerinde bir değere sahip olan Ether’e kıyasla toplam 26 milyar doların üzerinde stake değerine sahip. Solana 32 milyar dolarla zirvede kalırken, Cardano ve Avalanche sırasıyla dördüncü ve beşinci sırayı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı risk bilincini artırmak için kripto eğitim programı başlatıyor

ABD Hazine Bakanlığı, bir eğitim programı başlatarak tüketicileri kripto para birimlerine yatırım yapmanın riskleri konusunda eğitmek istiyor.

Hazine iç finans müsteşarı Nellie Liang, Reuters’e verdiği demeçte, yürütme departmanının ana akım finansal hizmetlere sınırlı erişimi olan Amerikan vatandaşları arasında kripto okuryazarlığını teşvik etmeyi hedeflediğini söyledi.

DeFi platformu Cake, 100 milyon dolarlık girişim fonu kurdu

Cake, web3, oyun ve fintech firmalarının büyümesini hızlandırmayı amaçlayan 100 milyon dolarlık yeni fon ile birlikte kurumsal girişim kolunun faaliyete geçtiğini duyurdu.

Singapur merkezli fintech platformu, yaptığı açıklamada Cake DeFi Ventures’ın (CDV) dünya çapındaki girişimlerde küresel yatırım fırsatlarını araştıracağını söyledi. Fon, Cake DeFi kurucu ortakları Julian Hosp ve U-Zyn Chua tarafından yönetilecek.

Ethereum işlem ücretleri, rekor düşük seviyelerde devam ediyor

Ethereum işlem ücretleri, aylardır ilk kez rekor düşük seviyelere geriledi. Analistler, ağ ölçeklenebilirlik iyileştirmelerine dikkat çekmeye devam ederken buna katkıda bulunabilecek birden fazla faktöre işaret ediyor.

Ethereum protokollerindeki ücretler 7 ayın en düşük seviyesine indi ve ücretlerdeki düşüş tüm ağda yaşanıyor. Hafta sonu boyunca, ağdaki bir işlemin maliyeti yaklaşık 19 gwei olarak bir doların altına inmiş durumda.

Ethereum ağındaki işlemlerin maliyeti, Ağustos 2021’den bu yana en düşük seviyesinde. Gas fiyatları, NFT ve DeFi ekosistemlerine olan ilgideki artışa bağlı olarak yaklaşık 3 ay boyunca bu aralıkta kaldıktan sonra yükselmişti.

Avalanche Multiverse yeni alt ağ işlevselliğini desteklemek için 290 milyon dolarlık yatırım yapacak

Avalanche Foundation, Avalanche Multiverse teşvik programının başlatıldığını duyurdu. 290 milyon dolarlık (4 milyon AVAX) teşvik programı, yeni alt ağ işlevselliğinin benimsenmesini hızlandırmaya odaklanacak.

Avalanche’ın alt ağ işlevi, ölçeklenebilir ve uygulamaya özel blok zincirlerden oluşan zengin bir ekosistemi destekliyor. Bununla birlikte, başlangıçta, programın ana odak noktası DeFi, NFT’ler, Blockchain özellikli oyun ve diğer kurumsal kullanım durumları olacak.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir