Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.179
% 4.15
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.179
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Kripto para sektöründe bugünün öne çıkan gelişmeleri arasından derlediğimiz haber özetimize göz atabilirsiniz.

Binance, SEPA ve Faster Payments üzerinden EUR ve GBP yatırma ve çekme işlemlerini yeniden devreye aldı 

Kripto para borsası Binance, SEPA ödeme ağı ve Faster Payments Services (FPS) aracılığıyla EUR ve GBP cinsi para yatırma ve çekme işlemlerine başladı. Binance ayrıca, SEPA ve FPS’nin geri dönüşünü kutlamak için tüm doğrulanmış kullanıcılara SEPA aracılığıyla EUR ve FPS aracılığıyla GBP yatırma işlemlerinin ücretsiz olacağını duyurdu.

Kripto para piyasaları geçen hafta kurumsal yatırımcılardan 127 milyon dolarlık fon akışı gördü

Rusya – Ukrayna savaşına, hızla yükselen petrol fiyatlarına ve düşen borsalara rağmen, kurumsal yatırımcılar geçen hafta Bitcoin ve kripto paralara fon aktarmaya devam ediyor.

Riskli varlıklara yatırımların azaldığı bu dönemde kurumsal yatırımcıların kripto varlıklara olan güveni devam ediyor. Greyscale ve CoinShares XBT de dahil olmak üzere kripto varlıklara dayalı fonlara Mart ayının ilk haftasında 127 milyon dolarlık yatırım yapıldı.

CoinShares’in haftalık raporuna göre, Bitcoin haftalık 95 milyon dolarlık giriş görerek en popüler kripto yatırım aracı olarak kalmaya devam etti. Bu rakamın, 2022’nin en yüksek yatırım miktarı olması dikkat çekiyor.

Shiba Inu, Ethereum balinalarının en çok tuttuğu kripto varlık unvanını geri aldı

Shiba Inu (SHIB), en büyük 1000 Ethereum (ETH) balina cüzdanı arasında dolar bazında en çok tutulan kripto para oldu ve FTX tokeni ikinci sıraya itti.

Şu an en büyük 1000 Ethereum cüzdanı arasında tutulan SHIB tokeni, 1,64 milyar dolar olarak gözükürken ikinci sırada tutulan en büyük altcoin FTX token, 1,43 milyar dolar değerine sahip.

VanEck, kripto ve altın madenciliği şirketlerini izleyen yeni bir ETF başvurusunda bulundu

VanEck tarafından yapılan başvuruya göre yatırım şirketi, altın madenciliği ve dijital varlık madenciliği firmalarının performansını ölçen bir endeks bağlı menkul kıymet ihracı gerçekleştirmek istiyor.

Yönetimi altında yaklaşık 82 milyar dolarlık varlığa sahip bir yatırım şirketi VanEck, altın madenciliği ve Bitcoin (BTC) madenciliğine yatırım yapan yeni bir borsada işlem gören fonun lansmanı için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Filipin Merkez Bankası, Dijital peso çalışmalarını bitirmek üzere 

Filipinler, merkez bankasının Project CBDCPh adlı bir pilot çalıştırmayı duyurmasının ardından, düzenlenmiş, merkezi bir dijital peso çıkarmaya çok yakın görünüyor.

Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) Başkanı Benjamin Diokno, Pandemi sırasında mali yardımın hesap tabanlı dağıtımının hükümetler tarafından toplumun en savunmasız kesimlerine anında destek sağlamak için nasıl yaygın olarak kullanıldığına tanık olduklarını dile getirdi.

Diokno, Bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesinin geniş ölçekli devlet nakdi yardım programlarının verimli bir şekilde uygulanmasını destekleyebileceği görüşüne sahip.

Matic, LINK ve Sand büyük yatırımcılardan ilgi görmeye başladı

WhaleStats verilerine göre, çok sayıda altcoin, portföylerinde 10 milyon dolardan fazla çeşitli kripto paralar bulunan büyük yatırımcılardan gelen güçlü alımlar görüyor. Satın alınan tokenler arasında MANA, SAND, MATIC, SHIB, LINK öne çıkıyor.

Piyasada böylesine güçlü bir alım gücünün ortaya çıkması, balinaların toparlanma beklentisiyle birikim aşamasına girdiklerini ve varlıkları iskontolu olarak satın aldıklarını gösterdiği düşünülüyor.

Tron (TRX) işlemlerinin %60’ından fazlası akıllı sözleşmelerle bağlantılı

Tron (TRX), işlem sayısı ve akıllı sözleşme etkinliğinde istikrarlı bir artış söz konusu ve akıllı sözleşme alanında etkinlik, şu anda hisse ispatı (PoS) Blockchain’deki toplam işlemlerin %60’ından fazlasını oluşturuyor.

Toplam kümülatif işlem sayısı bugün, 2.940.311,757 iken bu sayının 1,793,930,515’i akıllı sözleşmelerle ilişkili. Diğer bir deyişle, TRONSCAN tarafından yapılan veri analizine göre Tron işlemlerinin %61,01’i akıllı sözleşmeler platformlarında yapılıyor.

Rus kripto yatırımcılarına bir darbe de Singapur’dan geliyor

Singapur, Rusya’nın yaptırımları aşmasını önlemek amacıyla kripto para birimi işlemlerini yasakladı. Ülke, NFT’ler de dahil olmak üzere Rusya’ya yardımcı olabilecek tüm işlemlerin yasa dışı olacağını kabul etti.

Bir basın açıklamasına göre, Singapur Dışişleri Bakanlığı (MFA), kripto para birimi işlemleri de dahil olmak üzere Rusya ile ilgili tüm finansal işlemlere genel bir yasak getirdi.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir