Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.518
% 3.67
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.518
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para endüstrisinde öne çıkan haberlerden derlediğimiz haber özetiyle piyasa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kim Kardashian, kripto tanıtım ücretini beyan etmediği için SEC tarafından 1,26 Milyon dolarlık ceza çarptırıldı

Kim Kardashian, Instagram’da bir kripto varlığın tanıtımı karşılığında aldığı bir ödemeyi beyan etmediği için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından para cezasına çarptırıldı.

SEC’den yapılan açıklamaya göre, Kim Kardashian’a EthereumMax tarafından sunulan bir kripto varlık olan EMAX tokenleri için bir tanıtım yapması için 250.000 dolar ödendiği bildirildi.

SEC, tanıtım için alınan ödemenin beyan edilmemesinin federal menkul kıymetler yasalarına aykırı olduğunu söyledi ve Kardashian’a 100.000 dolar faiz ile birlikte toplamda 1,26 milyon dolarlık para cezası verdi.

Kardashian, suçlama karşısında nötr kaldı, devam eden soruşturmada iş birliği yapacağını ve üç yıl boyunca herhangi bir kripto ürününü tanıtmayacağını söyledi.

Celsius CEO’sunun şirketin iflas başvurusu önce 10 milyon dolar çektiği ortaya çıktı

Financial Times haberine göre, Celsius’un kurucusu Alex Mashinsky, şirketin müşteri hesaplarını dondurup iflas başvurusunda bulunmadan önce kripto kredi şirketinden 10 milyon dolar çekti.

Mashinsky’nin fonları geri çektiği iddiaları, iflas sürecini yöneten Celsius’un CEO’luğundan istifa etmesinden günler sonra geldi. Muhtemelen çöküşten önceki eylemler iincelenmeye devam edecek ve Mashinsky ile diğer üst düzey kişilerin Celsius’un istikrarsız mali yapısı hakkında ne bildikleri konusunda yeni gelişmeler açığa çıkacak.

Binance, Kazakistan ile bölgesel merkez konusunda anlaşma imzaladı 

Binance, Kazakistan’ın Finansal İzleme Ajansı ile ülkedeki dijital varlık piyasasını geliştirmeye yönelik bir anlaşma imzaladı. Anlaşma şartları, kripto varlık ve veri dolaşımını geliştirmenin yanı sıra yasadışı ticareti önlemede karşılıklı desteği de içeriyor.

Binance, Ağustos ayında Astana Finansal Hizmetler Otoritesinden ülkede faaliyet göstermek için lisans aldı. Daha öncesinde ise Binance CEO’su Changpeng Zhao, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Zhomart Tokayev ve diğer üst düzey Kazak yetkililerle Mayıs ayında bir araya gelerek Kazakistan Dijital Gelişim Bakanlığı ile bir anlaşma imzalamıştı.

Hoskinson, Cardano‘nun yakında Voltaire aşamasına gireceğini söyledi 

Cardano ağını geliştiren şirket, IOG’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Charles Hoskinson, Cardano’nun yakında yol haritasındaki son aşama olan Voltaire dönemine gireceğini söyledi.

Cardano için Voltaire dönemi, Cardano ağının kendi kendini idame ettiren bir sistem haline gelmesi için gereken son işlemlerin uygulanacağı zaman dilimi anlamına geliyor. Bu aşamada oylama ve hazine sisteminin kurulmasıyla ağ katılımcıları, ağın gelecekteki gelişimini etkilemek için hisselerini ve oy haklarını kullanabilecekler.

Cardano ağının gerçek anlamda merkezsiz hale gelmesi için, yalnızca Shelley döneminde tanıtılan dağıtılmış altyapıya değil, aynı zamanda merkezsiz bir şekilde zaman içinde sürdürülecek ve geliştirilecek kapasiteye de ihtiyacı olacak. Bu amaçla, Voltaire döneminde ağ katılımcıları, halihazırda mevcut olan staking ve yetkilendirme sürecinden yararlanarak, paydaşlar tarafından oylanabilecek Cardano iyileştirme önerileri sunabilecekler.

Vitalik Buterin, Ethereum (ETH) sansürünü azaltmak için bir öneri sundu

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum ağında sansür risklerini azaltmak için “kısmi blok açık artırmaları” öneriyor. 

Vitalik Buterin, merkezileşmeyi ve diğer Ethereum ekonomisi sömürüsünü önlemek için node’ların gücünü kısıtlamayı öneriyor. MErge ile birlikte hisse ispatına (PoS) geçişin ardından Ethereum’un merkezileşmesiyle ilgili endişeler arttı. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, geliştiriciler Merge sonrası Ethereum sansürünü önlemek için mücadele ederken tüm blok üretiminde sınırlama öneriyor. Buterin, kısmi blok müzayedesiyle node’ların bloğun ikinci yarısını değil, ilk yarısını seçmesine izin vererek blok üretimini daha da merkezileştirebileceğine inanıyor.

BIS raporu bankaların en çok tercih ettiği kripto varlıkları raporladı

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), küresel çapta faaliyet gösteren bankaların en çok tercih ettiği kripto paraları listeleyen bir rapor hazırladı. 

Piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), Basel III’e göre rapor edilen kripto varlık riskinin sırasıyla %31 ve %22’siyle sahip olarak lider durumda.

Rapora göre, bu iki büyük kripto para dışında bankalar arasındaki diğer popüler kripto varlıklar Polkadot (DOT), XRP, Cardano (ADA), Solana (SOL), Litecoin (LTC) ve Stellar (XLM) olarak sıralanıyor. 

Bitcoin madencilik gücü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Toplam kripto para birimi piyasa değeri, Eylül ayı başında aştığı 1 trilyon doların ve Bitcoin (BTC) fiyatının 20.000 doların altında kalmasına rağmen, en büyük kripto madencileri endişeli gözükmüyor.

Bitcoin madenciliği hash oranı, son haftalarda istikrarlı bir artış kaydetti ve son 7 günlük hareketli ortalamaya göre 2 Ekim’de tüm zamanların en yüksek değeri olan 240.208 milyon TH/s’ye ulaştı.

İşlemleri işlemek için kullanılan bilgi işlem gücünü temsil eden BTC hash oranı, Bitcoin fiyatının kısa vadeli toparlanma belirtileri gösterdiği Ağustos ayında yükselişe geçti. O günden bu yana Bitcoin fiyatı, istikrarlı bir toparlanma görmese de hash oranında yükseliş devam etti.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir