Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.324
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.324
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kripto para piyasasında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para endüstrisinde haftanın son iş günü geride kalırken gündemin öne çıkan başlıklarına değiniyoruz. Kripto para piyasalarında Bitcoin’in yatay seyri merakla izlenirken Bitcoin Blockchain’den alınan bazı veriler, BTC fiyat seyri hakkında ipuçları bulunmaya çalışıyor. Bitcoin Cash ile ilgili çıkan sahte bir basın duyurusu BCH pazarında kısa süreli heyecana neden oldu. Dogecoin ve Shiba düşüşteyken sermayenin diğer şaka temalı coinlere girdiği görüldü. 

Bitcoin, balina satışlarına rağmen 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor

Bitcoin Blockchain verileri, cüzdanlarında yüksek miktarda BTC taşıyan ve balina olarak tabir edilen yatırımcıların borsalara Bitcoin gönderdiklerini kaydediyor. Ancak henüz borsa rezervlerinin tüm zamanların en düşük seviyesinde devam ettiği de görülüyor. 

Diğer yandan Blockchain araştırma şirketi Glassnode’un sunduğu bir göstergeye göre Bitcoin, şu an olması gereken değerin altında işlem görüyor. İşlem sinyaline göre Glassnode ağı değeri olarak adlandırılan gösterge, şu an Ocak ölçümüne göre oldukça düşük seviyelerde. Buna göre gösterge Bitcoin’in şu an değerinin altında olduğu şeklinde yorumlanıyor. 

Bitcoin Cash ile ilgili yapılan sahte basın duyurusu

Bitcoin Cash, geçtiğimiz günlerde daha büyük çaplısı yaşanan Litecoin’e yönelik yayınlanan sahte bir basın bülteninin bir benzerine maruz kaldı. 

Sabah saatlerinde piyasaya sürülen ve ABD perakende şirketi Kroger’in ödeme yöntemi olarak Bitcoin Cash kabul etmeye başlayacağını ifade eden bir basın duyurusu, BCH fiyatının kısa sürede 602 dolardan 630 dolar fırlamasına neden oldu. Basın duyurusunun kısa sürede sahte olduğu anlaşıldı ve BCH, ardından normal seyrine geri döndü. 

DOGE ve SHIB düşerken diğer şaka temalı coinler yükselişe geçti

Piyasanın en popüler şaka temalı kripto paraları Dogecoin ve Shiba Inu, düşüş trendi içinde devam ederken daha az popüler olan şaka kriptolarında gözle görülür yükselişler dikkat çekti. 

Son gelişmelere göre Defi borsasında işlem gören Dogemoon (DGMOON) son 24 saatte Ethereum karşısında yüzde 170’e oranda kazanım elde etti. Shiba’dan esinlenen başka bir şaka temalı coin Shibazilla, yüzde 145, bir diğeri Alpha Shiba Inu ise yüzde 110 oranında ciddi kazançlar elde etti. Birçok uzman ise bu kripto paraların likidite sorunu yaşayabileceklerini ve bu yükselişin ardından benzer oranlarda düşüşler gelebileceği konusunda uyarıyor.

Ethereum tabanlı Axie Infinity yan zinciri Ronin DEX’ini kurdu, SLP tokeni kısa süreli büyük bir ilgi gördü

Ethereum tabanlı blockchain oyunu Axie Infinity, bu yaz hızlı ve düşük maliyetleri işlemlere olanak tanıyan yan zinciri Ronin’i piyasaya sürerek popülaritesini daha da artırmıştı. Şimdi yan zincir Ronin’in Katana adındaki kendi merkezsiz kripto borsasını başlatmasının ardından Axie platformunda kullanılan Smooth Love Potion (SLP) tokeni ciddi bir artış gördü. Dün, değerini iki katına çıktığı görülürken token bugün dünkü kazancının yarısı kaybetmiş gibi görünüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir