Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.692
% 4.04
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.692
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto para piyasasında bugün yaşanan önemli gelişmeler

Investing.com – Kripto para piyasalarında hafta sonu hızlanan düşüş, haftanın ilk gününe de sarkarken piyasa yatırımcıları, panik içinde hareket etti.

Bu düşüşü körükleyen faktörlerden biri ise kripto şirketi Celsius’un müşteri işlemlerini durdurma kararıydı. Öğleden sonra ise Binance’in piyasa volatilitesine bağlı olarak biriken işlemlerden dolayı Bitcoin çekimlerini geçici olarak askıya aldığını duyurması, diğer bir olumsuz gelişme olarak yorumlandı.

Bu gelişmelerin dışında kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle günün öne çıkan diğer kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Nexo, rakibi Celsius’un kalan varlıklarını satın almayı teklif etti

Kripto kredi platformu Nexo, rakibi Celsius’a bir satın alma teklifiyle gündeme geldi. Günün ilk saatlerinde Celsius, aşırı piyasa koşulları nedeniyle müşterilerinin tüm hizmetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Nexo şu ana kadar doğrudan bir teklifte bulunmamış olsa da, bir Twitter ileti dizisinde böyle bir teklifi götürmek için yeterli fona sahip olduğunu söyledi. Fiyat çöküşünün ortasında Nexo, bunun sağlam bir likidite ve öz kaynak pozisyonu olduğunu bildirdi ve Celsius’un kalan tüm nitelikli varlıklarını almayı teklif etti.

Nexo, Celsius’a yapılan teklifin kamuya açıklanacağını da sözlerine ekledi. Celsius’a gönderilen niyet mektubuna göre, Nexo ve iştirakleri, Celsius’dan rehinli kripto para teminatı ile teminat altına alınmış uygun, ödenmemiş teminatlı kredi alacaklarını devralmaya hazır.

Tron DAO, USDD rezervlerini artırmak için 50 milyon dolarlık Bitcoin ve TRX satın aldı

Algoritmik sabit kripto para USDD’yi yöneten Tron DAO, hafta sonu 50 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Tron (TRX) satın aldığını duyurdu.

Mayıs ayında Terra’nın algoritmik sabit kripto parasının çöküşünün ardından bu ayın başlarında, USDD’yi destekleyen sermaye miktarını önemli ölçüde artırılacağı dile getiriliyordu.

Ethereum geliştiricileri, zorluk bombası güncellemesinin askıya alındığını duyurdu

Ethereum, Ethereum ağındaki zorluk bombası güncellemesini bir süreliğine durduracağını açıkladı. Duyuruya göre adım, büyük güncellemeden önce gerçekleşecek en önemli aşamalardan biri. Büyük güncelleme, Ethereum ağında büyük değişikliklere neden olacak “Merge” olarak biliniyor. Ağdaki bir geliştirici tarafından yapılan açıklamada, Blockchain söz konusu önemli güncellemeyi, iki ay askıya aldı.

Zorluk bombası güncellemesi, ağın madencilikle ilgili teşvikleri kaldırmasına izin verecek ve Ethereum, çok beklenen bir değişim kanıtı mekanizmasına geçiş yapma sürecindeyken bu durum, madencilerin Blockchain doğrulamayı etkinleştirmek için daha zor bir süreçten geçeceği anlamına geliyor.

Haftalık dijital varlık fonu raporu

Coinshares tarafından yayımlanan rapora göre geçen hafta kripto varlık fonlarından net 102 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti.

Bitcoin’e dayalı ürünlerde geçen hafta toplam 57 milyon dolar tutarında çıkışlar görüldü ve buna göre aylık çıkış miktarı 91 milyon dolara ulaştı.

Ethereum’a dayalı yatırım fonlarında ise haftalık çıkışlar 41 milyon dolar olarak gerçekleşti.  Yıl başından bugüne kadar ise Ethereum’a dayalı yatırım ürünlerinde toplam çıkış, 387 milyon dolara ulaştı.

Blockchain’e dayalı yatırım ürünlerinde çıkışlar da geçen 5 milyon doları buldu.

Terra kurucusu, çöküş öncesi nakit çıkışı iddialarını reddediyor

Terraform Labs CEO’su DO Kwon, bugünlerde birden fazla soruşturmayla karşı karşıya kalmış durumda. Her geçen gün ise yeni iddialar ortaya atılıyor.

LUNA ve TerraUSD (UST) çöküşünden sonra gündemden bir türlü düşmeyen Do Kwon, kendisini yaklaşık üç yıl boyunca her ay 80 milyon dolarlık kripto parayı nakde çevirmekle suçlayan iddiaları yalanladı.

Goldman Sachs, ilk Ether bağlantılı türev ticaretini gerçekleştirdi

Bloomberg haberine göre Goldman Sachs, Ethereum’a (ETH) bağlı bir tür türevin ticaretine başladı. Haberde, Wall Street devinin, Ethereum fiyatına göre ödeme yapan ve kurumsal yatırımcılara kripto para birimine dolaylı yatırım imkanı sunan bir türev olan ilk teslim edilemeyen Ethereum vadeli işlemlerini gerçekleştirdi. Londra merkezli finansal hizmetler şirketi Marex Financial, Goldman’ın ile ticaret yapan şirket oldu.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir