Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.828
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.828
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto para piyasalarında son durum ve öne çıkan gelişmeler

İnvesting.com – Kripto para piyasaları toplam değeri son çıkışlarla birlikte 1,57 trilyon dolara kadar geriledi. Böylece Şubat ayının ikinci yarısında hızlanan çıkışlarla piyasalardan çıkan fon miktarı 400 milyar doların üzerine çıkmış oldu. İşlem hacmi ortalama seviyenin üzerine çıkarak akşam saatlerine doğru 125 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin’de günlük kayıp yüzde 10’a ulaşırken BTC/USD, 35.500 dolar bandında el değiştiriyor. Altcoinlerde ise kayıplar daha fazla. Ethereum (ETH), yüzde 14’ü bulan kaybını korurken 2.400 dolar altında fiyatlanıyor. 

En büyük 10 kripto varlık arasında Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX), günlük yüzde 20’ye ulaşan düşüşlerle dikkat çekiyor. 

Kripto para endüstrisinde gün boyu öne çıkan haberler arasında ise Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesiyle meydana gelen düşüş haberleri yanında şu gelişmeler ön plana çıktı. 

Mahkeme, SEC’in XRP’ye karşı davasında ek cevap talebini reddetti

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple aleyhindeki davada süreci geciktirmek için bazı taktikler kullanıyor. Mahkeme, son gelişmelerde SEC’in prosedürü yavaşlatmaya yönelik bu politikasını reddetti. Bölge Yargıcı Torres, tek kelimelik bir emirle, SEC’in Grev Önergesini Desteklemek için ek cevap talebini reddetti. Bu hareket, XRP topluluğunda memnuniyetle karşılandı.

Elon Musk SEC – Ripple davasıyla ilgili konuştu: “Ripple, mücadelesinde yalnız değil”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple ile yasal bir mücadelesinin yeniden gündeme girmesinin ardından Tesla patronu Elon Musk da SEC ile yasal savaşa müdahil oldu. Musk, komisyona karşı planlarıyla ilgili bazı sinyaller verdi. 

Kripto düşüşünde sabit kripto paraların değeri yükseliyor

Değerlerini ABD doları gibi varlıklara sabitleyen kripto para birimleri, Bitcoin ve diğer kripto paraların hızla yükselmesiyle son birkaç ayda boyut olarak büyüdü. The Block tarafından derlenen Coin Metrics verilerine göre, sabit kripto paraların toplam piyasa değeri, bir yıl önce yaklaşık 38 milyar dolardan şimdi 180 milyar dolara yükseldi. 

Vitalik Buterin, Rusya saldırısı sonrası Ukrayna milletine desteğini açıkladı

Bu sabah Ukrayna topraklarında meydana gelen açık Rus saldırısının ardından Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ukrayna’yı ve dünya demokrasisini destekleyen bir tweet yayımladı:

Bir sonraki tweet’te Vitalik Buterin, Ethereum’un tarafsız olduğunu söylerken kendisinin öyle olmadığını itiraf etti.

BEP-95 güncellemesinden bu yana 24 milyon dolar değerinde 50.000 Binance Coin (BNB) yakıldı

Binance’in yerel kripto parası BNB,  ETH gibi artık BEP-95 yükseltmesinden sonra her işlemde yakılıyor. BEP-95 yükseltmesi 30 Kasım’da başlatıldı. Bu yükseltme ile BNB’nin yeni bir gerçek zamanlı yakım mekanizması oluştu. Sonuç olarak, doğrulayıcılar tarafından toplanan BNB gas ücretinin sabit bir oranı her blokta yakılıyor. BEP-95 gerçek zamanlı yakım güncellemesinden bu yana ise 24 milyon doların üzerinde değere sahip 50.000 BNB coin’in yakıldığı bildirildi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir