Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.518
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.518
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para piyasalarında sermaye hangi sektörlere kayıyor?

Investing.com – Kripto para piyasası toplam değeri bu hafta 2,5 trilyon değerinde sabit kaldıktan sonra bugün 2,6 trilyon dolar bandına hareket ediyor. Investing.com verilerine göre son 24 saatlik işlem hacmi 140 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor.

Bitcoin alıcıları 58.000 dolar bandını kazanma mücadelesi veriyor

10 Kasım tarihinden bu yana zirve seviyesinden düşüşe geçen Bitcoin, 14 Kasım’da yukarı yönlü kısıtlı bir toparlanma gösterse de düşüş devam etti ve 55.000 dolar bandına kadar sarkan bir Bitcoin fiyatı görüldü. Son 3 gündür ise Bitcoin pazarına doğru düşük de olsa bir sermaye girişi söz konusu. 

Bitcoin, şu an kripto piyasasında 1,1 trilyon dolar sermaye değerine sahipken hakimiyet oranı yüzde 43’ün hemen altında bulunuyor. Son görünüme göre 58.000 dolar bandı BTC pazarına sermaye girişlerinin artması konusunda önemli gibi gözüküyor. 

Metaverse sektörü popülaritesini artırmaya devam ediyor

Metaverse ekosisteminde faaliyet gösteren projelerin kripto varlıkları, bu hafta genel piyasa gidişatından pozitif ayrışarak yüksek getiriler sunuyor ve yine dikkatleri üzerlerine çekiyorlar. 

Sermaye değerine göre en büyük 4 metaverse tokeni sırasıyla Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND) ve Enjin Coin (ENJ) olarak gözüküyor. Piyasada şu an toplam 28,7 milyar dolarlık bir pazara sahip olan bu 4 altcoin arasında SAND tokeni, son 7 günde yüzde 85’e ulaşan fiyat artışıyla 7,62 dolar seviyesine kadar yükseldi. SAND, bugün ise yüzde 10 değer kazancıyla devam ediyor. 

Metaverse sektöründe pazar lideri konumundaki Decentraland (MANA), Enjin Coin ile birlikte haftalık yüzde 50 değer kazancıyla SAND tokenini takip ediyor. Sermaye değeri 1 milyar doların altında olan metaverse tokenleri arasında da yüzde 50’nin üzerinde haftalık getiriye sahip coin sayısı hafta boyunca artış gösterdi. 

Metaverse piyasasının genel durumu pozitif ağırlıklı olarak devam ederken pazarın toplam piyasa değeri, 50 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda. 

Piyasanın yakından takip ettiği şaka kripto paraları sessiz kalıyor

Kripto piyasasında 50 milyar doların üzerinde sermaye tutan başka bir sektör ise şaka temalı kripto varlık pazarı. Bu pazarın bilinen sermaye değerine göre yüzde 97’si Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’dan (SHIB) oluşuyor. 

Dogecoin (DOGE), son 7 günde yüzde 5,5 yakın değer kaybıyla 0,21 dolar seviyelerinden el değiştiriyor. DOGE, 29 milyar dolar sermaye değeriyle ise ilk 10 kripto para arasında kalmaya devam ediyor. 

Son ayların popüler altcoin’i Shiba ise son bir haftada yüzde 15’i aşan değer kaybıyla 0,00004 dolar seviyesi altında bulunuyor. Bu altcoin’lere işlem hacimleri açısından bakıldığında Shiba pazarı, Dogecoin pazarının 4 katına yakın bir işlem hacmine sahip. SHIB, son 24 saatte 4 milyar dolar işlem hacmine sahipken DOGE’nin işlem hacmi 1,3 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. 

Geleneksel ve kripto piyasalarının dikkatle takip ettiği ve son günlerin ilgi çeken sektörü olan metaverse piyasası, ilerleyen dönemlerde toplam sermaye değeri artışına devam edebilir. Bu piyasa, ortalama 50 milyar dolar değerinde görülürken 24 saatlik zaman diliminde 30 milyar dolara ulaşan işlem hacmi bulunuyor. Bu, volatilitenin artışını gösterirken son zamanlarda talebin alıcı yönlü devam etmesiyle yüksek getiriler sunan bir sektör olarak öne çıkıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir