Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.899
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.899
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto para piyasalarında günün önemli gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında bugün olumlu bir seyir gözlemleniyor. Kripto varlıklarla ilgili öne çıkan gelişmeleri ise haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Ethereum balinaları Shiba biriktirmeye devam ederken SHIB tokeni yüzde 10 yükseliyor

Popüler kripto paralar arasında yer alan Shib Inu (SHIB), son 24 saatte yüzde 10‘un üzerinde değer kazancıyla 0,000032 dolar bandında işlem görüyor. Bir Ethereum balinasının cüzdanına 136 milyon dolar değerinde 4 trilyon SHIB tokeni eklemesi ise dikkat çekti. 

Shiba Inu, ilk 1000 Ethereum cüzdanı arasında en çok işlem gören ve en çok tutulan kripto varlık olmaya devam ediyor. Son fiyat hareketlerinde görülen volatilite düşüşü ve Blockchain verilerine göre ise Shiba’nın yatırımcılar arasında kısa vadeli yatırım aracı yerine orta vadeli yatırım olarak düşünülmeye başlandığını gösteriyor. 

Jack Dorsey’den iddalı yorum: “Bitcoin, doların yerini alacak”

Twitter ve Block’un (eski adıyla Square) kurucu ortaklarından olan Jack Dorsey, Bitcoin’in doların yerini alabileceğini söyleyerek iddialı bir yorumda bulundu. Twitter ortamında rap yıldızı Cardi B’nin sorusuna bu şekilde yorum yapan Dorsey, böylece Bitcoin’e olan desteğini bir kez daha yineleme fırsatı bulmuş oldu. 

Jack Dorsey 2018’den bu yana Bitcoin’in sıkı bir destekçisi olarak her fırsatta öne çıkıyor. Bitcoin’i internetin para birimi olarak tanımlayan Jack, kripto paranın tüm dünyayı birleştirecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor.

XRP fiyatı bir haftada yüzde 10 değer kazanırken balina hareketleri dikkat çekiyor

Ripple tokeni, Aralık ayı başında 0,8 dolar seviyesinde zemin bulduktan sonra geçen haftadan bu yana yüzde 10 üzerinde bir değer artışı gördü. Son 48 saat içinde 493 milyon XRP’nin transfer edilmesi ise gözlerin balina hareketlerine çevrilmesine neden oldu. 

Son 48 saatte artan balina hareketlerinin yanı sıra talebin XRP kullanan Sologenic adlı kripto para şirketinin XRP sahiplerine yerel tokeni SOLO airdrop’u yapacağına dair haberlerden de kaynaklı olabileceği düşünülüyor. 

BitMEX, yerel tokenini çıkarma planını açıkladı

ABD’de birçok davayla karşı karşıya kalan kripto türev ürünleri borsası BitMEX, BMEX adını verdiği yerel tokeni çıkarma planlarını açıkladı. 

2022 yılında spot kripto para borsası işlemlerine başlamayı planlayan BitMEX, BMEX tokenlerini airdrop yoluyla dağıtacağını açıkladı. BMEX airdrop’u hem yeni kayıt olanlar hem de eski kullanıcılar için geçerli olabilecek, ancak ABD vatandaşları bu airdrop’tan yararlanamayacaklar. Airdrop ile BMEX almaya hak kazananlara dağıtımın 2022 yılı Şubat ayında yapılacağı açıklandı. 

Bitcoin varlıklarının yüzde 76’sı kârlı durumda

Kripto analiz platformu Glassnode’a göre şu an Bitcoin varlıklarının yaklaşık yüzde 76’sı kârlı durumdayken bu rakamın Kasım ayında yüzde 92 olduğu bildiriliyor. Kârlı adreslerdeki keskin düşüş ise kısa vadeli yatırımcıların yaptığı panik satışlarına bağlanıyor.

Bu dönemde uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin varlıklarını elinde tuttuğu rapor edildi. 

Terraform Labs, SEC ile sorunlar yaşarken yerel tokeni LUNA tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşıyor

Terraform Labs, SEC’in soruşturmasına ve kripto şirketini iş birliğine zorlamasına karşılık karşı dava açtı ve SEC’in şirketleri üzerinde bir yargı yetkisine sahip olmadığını iddia ettiler.

SEC’in yargı yetkisine meydan okuyan Terraform, DeFi sektöründe parlamaya devam ediyor. Dün toplam kilitli değer miktarıyla Binance Smart (IS:SMART) Chain’i geride bırakan platform, şimdi Ethereum’un ardından en büyük Defi Blockchain protokolü konumuna ulaştı. 

Platformun yerel tokeni LUNA ise tüm zamanların en yüksek seviyelerinde fiyat keşfine devam ediyor. LUNA, 31 milyar dolar sermaye değerine yükselerek ilk 10 kripto para arasında 9. sırada bulunuyor. Bugün, yüzde 15’e yakın değer artışıyla 83 dolar bandında hareket ederken LUNA’nın son 7 günde yüzde 50 oranında önemli bir yükseliş kaydettiği görülüyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir