Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.131
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.131
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para piyasalarında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları günün ilk saatlerinde düşüş eğilimini sürdürürken öğleden sonraki hareketlerde bir miktar toparlanma belirtisi göstererek toplamda 2,58 trilyon dolarlık sermaye değerini sürdürüyor.

Bitcoin gün içi işlemlerde 58.300 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra gelen alımlarla ABD işlem saatlerine 60.000 dolar bandında giriyor. Bitcoin yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler arasında Mt.Gox ödemeleri de girmiş durumda.

Ethereum, son 5 gündür negatif kapanış yapıyor

Altcoin pazarı için belirleyici bir sermaye değerine sahip olan Ethereum (ETH) ise bugün 4.000 – 4.100 dolar bandını iki kez test ettikten sonra akşam saatlerinde doğru 4.200 dolar bandına doğru bir sıçrama gördü. Son 5 gündür günlük kapanışını ekside yapan ETH, bugün 4.210 dolar üzerinde gün kapanışı görürse günü pozitif bölgede kapatmış olacak.

Mt.Gox BTC ödemeleri piyasaları tedirgin ediyor

Kayyum ekibi Mt.Gox Mağdurlarına 8,5 milyar dolar değerinde bir Bitcoin ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Japonya mahkemesi onayının ardından tazminat tutarının ödenmesi bekleniyor. Bitcoin yatırımcıları ise Bitcoin’lerin dağıtımı sonrası 100 – 1000 dolar aralığından alınan bu BTC’lerin piyasada satılmasının başka bir düşüşü tetikleyebileceği konusunda tedirgin

BTC opsiyonları açık pozisyonları rekor seviyede

Bitcoin pazarını ilgilendiren diğer bir güncel gelişme ise Bitcoin opsiyonlarındaki açık pozisyonların 12,6 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaşması. En son rekor seviyeler 2021 yılı Mart ve Nisan aylarında görülmüştü. Opsiyon işlemlerindeki açık pozisyonların o dönemdeki Bitcoin’in yılın en yüksek fiyata ulaşmasıyla paralel olması dikkat çekiyor.

En büyük üçüncü Bitcoin hesabı 60.000 doların altında hareketlendi

Diğer yandan Bitcoin balinaları aktif kalmaya devam ediyor. Blockchain verilerine göre en büyük 3. Bitcoin balinası, BTC’nin 60.000 doların altına düştüğü saatlerde 100 milyon dolar değerinde BTC’yi portföyüne ekledi. Bazı piyasa yorumcuları, düşüş dönemlerindeki dip seviyelerde balinaların aktif hale gelmesi ilgili seviyelerin dip fiyat olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Yeni Shiba balinası 2,3 milyon dolarlık SHIB tokeni aldı

Bugün bir balina haberi de Shiba pazarından geldi. Shiba’nın zirve seviyesinden yüzde 40 değer kaybetmesini değerlendirmek isteyen büyük yatırımcı, 171 milyar SHIB tokeni aldı.

Bitcoin balinasına göre çok daha küçük bir tutar olsa da bu tür büyük miktarlı alımlar, 27 milyar dolarlık Shiba pazarı için önemli olarak yorumlanabilir. Shiba, dün yüzde 10’a yakın değer kaybı gördükten sonra düşüş trendini sürdürdü ve an itibarıyla 0,00005 doların altında işlem görmeye devam ediyor.

Avrupa Merkez Bankası, raporunda kripto risklerine değindi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bugün yayımladığı 2 yıllık Finansal İstikrar Raporu’nda kripto para ticareti ve stabil kripto varlıkların oluşturduğu riskler üzerinde durdu.

ECB, raporda artan enflasyon rakamları ve düşen faiz oranlarına bağlı olarak yatırımcıların kripto paralar başta olmak üzere egzotik piyasalara yöneldiğini belirtirken bu durumunda derin düzeltmelere yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bu risklerin yatırımcıların yüksek kaldıraç oranları kullanmaya başlamasıyla daha da artabileceği ifade edilen raporda ayrıca stabil kripto varlıkların son yıllarda itibari paralarla olan bağlantılarının arttığı konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası da dijital varlık konusunda çalışmalar sürdürüyor. Ancak bu konuda çok da acele etmiyorlar. Son yapılan açıklamalarda bir merkez bankası dijital parası için 2 yıllık yol haritası belirlediklerini belirttiler.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir