Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.535
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.535
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para piyasalarında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları, haftanın ilk gününe yüzde 3’e yaklaşan sermaye kaybıyla başladı. Haftaya 2,2 trilyon doların altında başlayan kripto piyasa değeri, akşam saatlerine doğru 2,13 trilyon dolara kadar geriledi. 

Kripto para piyasalarında son 24 saatlik işlem hacmi ise satış ağırlıklı olarak 86,9 milyar dolar seviyesinde devam ediyor. ABD işlem saatlerine doğru Bitcoin (BTC), 46.000 dolar fiyatı altında işlem görmeye devam ederken en büyük altcoin Ethereum (ETH), 3.800 doların altına gerilemiş durumda. 

İlk 100 kripto paraya baktığımızda 91 kripto varlık ekside işlem görürken sadece 9 altcoin son 24 saatte artıda kalmayı başardı. 

Bugün öne çıkan altcoin’ler

Kripto piyasalarında görülen düşüş eğilimine rağmen 93. sırada bulunan Revain (REV), bugün yüzde 15’in üzerinde değer artışıyla 0,01 dolar fiyatına yükseldi ve günün öne çıkan altcoin’i oldu. REV coin’i haftalık bazda ise yüzde 25 değer kaybıyla devam ediyor. 

Geçen hafta ciddi bir yükseliş gören yearn.finance (YFI), hafta sonu kısmi bir düzeltme yaptıktan sonra bugün de yüzde 7’ye yakın fiyat artışına devam ederek hafta sonu yaşanan kısmi değer kaybını telafi etti ve 35.900 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

ilk 100 kripto parada bu iki altcoin haricinde önemli bir değer artışı gözlemlenmedi. Son 24 saatlik değer kayıplarıyla öne çıkan ilk 5 kripto para ise sırasıyla; Kadena (KDA) (-%12,2), Compound (COMP) (-%10), Curve DAO Token (CRV) (-%9,89), Waves (WAVES), (-%9,59), Cosmos (ATOM) (-%9,51) olarak bulunuyor.

25.000 kişinin katıldığı Twitter anketinden ATH çıktı

Twitter’da gerçekleştirilen ve 25.000 kişinin katılım sağladığı ankette katılımcıların çoğunluğu Bitcoin fiyatının 29.000 dolara düşmeden önce yeni bir tüm zamanların en yüksek değerine ulaşacağına yönelik oy kullandı. 

Ankete katılanların yüzde 60’ı Bitcoin’in yeni bir tüm zamanların yüksek seviyesine ulaşacağını öngörürken yüzde 40’ı düşüş trendinin devam edeceğini düşünüyor ve BTC’nin 29.000 dolara kadar gerileyebileceğine inanıyor.

Bitcoin, Türk lirası karşısında yeni rekor seviyelere yükselmeye devam ediyor

Bitcoin (BTC), Aralık ayında dolar karşısında değer kaybına devam ederken bugün 45.000 dolar bandına inmiş durumda. Bunun yanında Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı devam ederken bugün dolar/TL kurunun 17,78 TL’ye kadar yükseldiği görüldü. 

Dolar/TL kurundaki yükseliş, Bitcoin’in Türk lirası karşısındaki değerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasına neden oluyor. Buna göre Bitcoin fiyatı, bugün TL bazında 827.000 Türk lirasına kadar yükselerek rekor seviyelerdeki seyrine devam ediyor.

MicroStrategy kripto kredi piyasasına girmeyi planlıyor

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, son açıklamalarında bilançolarında tutulan Bitcoin’ler ile gelir elde etme planlarını duyurdu. 

Saylor, portföylerinde bulunan Bitcoin tasarruflarını borç verme yoluyla gelir elde etme planlarından söz ederken projenin henüz netleşmediğini de dile getirdi. Olası bir kripto kredi faaliyetinde ise büyük bankalar ve teknoloji firmaları, potansiyel müşteriler olarak görülüyor. 

ABD’de Y kuşağı milyonerlerinin yüzde 83’ü bu yıl kripto para yatırımı yaptı 

CNBC’nin her yıl düzenlediği geleneksel milyoner anketine göre 1980 – 90 yılları arasında doğan Y kuşağı milyonerlerinin yüzde 83’ü 2021 yılında kripto para aldı ve 2022 yılında da kripto para yatırımlarına devam etmeyi planlıyorlar.

Ankete göre bir önceki nesil olarak görülen X kuşağından ankete katılan milyonerler arasında yüzde 25’i kripto para yatırımı yaptığını söylerken daha yaşlı kuşağın ise sadece yüzde 4’ü kripto paralarla ilgilendiğini belirtti. 

Bu çalışma, kripto para yatırımlarının yatırımcılarının yaşıyla sıkı bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor. Teknolojik gelişmeleri daha hızlı şekilde benimseyen daha genç nüfusun kripto paralarla daha çok ilgilendiği görülüyor. 

Terra Blockchain’i en büyük ikinci DeFi ağı oldu

Terra akıllı sözleşmeler platformu, 17,3 milyar dolar değerinde kilitli toplam değere ulaşarak Binance Smart (IS:SMART) Chain’i geride bıraktı ve Ethereum’dan sonra gelen en büyük DeFi platformu haline geldi. 

Platformun yerel tokeni LUNA da bugün günün erken saatlerinde 81 dolar seviyesinde tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak genel düşüşün devam ettiği piyasada iyi bir grafik çizmeye devam ediyor. Ancak LUNA tokeni ATH değeri sonrası akşam saatlerine kadar gelen satışlarla 73 dolar bandına kadar kaymış durumda. 

Terra (LUNA), bugün 79 dolar fiyatı üzerinde bir gün kapanışı gerçekleştirmezse son 6 gündür devam eden yükseliş serisine son vermiş olacak. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir