Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.150
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.150
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kripto para piyasalarında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında 24 saatlik işlem hacmi 100 milyar doların altında bulunurken piyasalarda sakin seyrin devam ettiği görülüyor. Akşam saatlerine doğru 100 kripto varlığın 59’u pozitif bölgede hareket ederken 41 kripto varlık son 24 saat içinde düşüş eğiliminde. 

Bugün ilk 100’de yüzde 10’un üzerinde değer kazanan kripto paralar arasında XDC Network (XDC) (%23,73), Elrond (EGLD) (%13,13), Avalanche (AVAX) (%11), Waves (WAVES) (%10) bulunuyor. En çok değer kaybı ise Dün Elon Musk’ın tweeti ile hızlı yükselen Dogecoin’de (-%11,22) görülüyor. 

Bitcoin (BTC), yüzde 1’e yakın değer artışıyla 47.600 dolar seviyesinde seyrederken Ethereum (ETH), yüzde 0,5 yükselişle 3.800 dolar seviyelerinde el değiştiriyor. Bu akşam açıklanacak olan FED kararları öncesi piyasalara sakin bir hava haki olurken açıklama sonrası bir volatilite söz konusu olabilir. Günün öne çıkan bazı haberlerini ise içeriğimizin devamında özetledik. 

Çin devletine bağlı medya kuruluşu Metaverse konusunda uyardı 

Çin, kripto para ticaretini ve madenciliğini yasakladıktan sonra bu yıl ivme kazanan Metaverse sektörüne odaklanıyor gibi gözüküyor. 

Çin devletine bağlı medya organı, yerel haber kuruluşlarının haberlerine göre Metaverse ve bulut madenciliğine karşı bir uyarı yayımladı. Yapılan uyarıda dolandırıcıların Metaverse’ü kullanarak yasa dışı faaliyetlerde bulundukları vurgusu yapıldı. 

CoinMarketCap’deki aksaklık kripto paraları trilyon dolarlara taşıdı

Popüler kripto para izleme sitesinde meydana gelen bir aksaklık, kripto paraların fiyatlarının muazzam şekilde görünmesine neden oldu. 

Bitcoin (BTC) fiyatı, bu hatadan dolayı 799 milyar dolar olarak görülürken piyasa değeri, 14,7 kentilyon olarak gözüktü. Bu aksaklık ise yaklaşık bir saat sürdü ve CoinMarketCap teknik ekibi duruma hızla müdahale etti, ancak bu görünüm gün boyu kripto gündeminde yer aldı.

ETH 2.0 sözleşmesine kitlenen değer 33 milyar dolar ile yeni bir zirve gördü

Ethereum, ETH 2.0’a geçiş sürecine devam ederken yatırımcıların Ether stake işlemleri hızla devam ediyor.

Glassnode verilerine göre, bugün itibarıyla ETH 2.0 için stake edilen ETH miktarı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8.662.786 ETH’ye ulaştı. Bu miktar, mevcut Ether fiyatına göre 33 milyar dolar değerinde bulunuyor.

Birleşik Krallık otoriteleri 7 kripto reklamını yasaklama kararı aldı 

Birleşik Krallık reklam gözlemcisi, kripto varlıkların kırmızı alarm önceliği bulunduğunu gerekçe göstererek birkaç kripto reklamına yasak getirdi. 

Reklam standartları Kurumu kurallarını ihlal ettiği düşünülen yedi şirket arasında eToro, Coinburp, EXMO, Luno, Kraken ve Coinbase (NASDAQ:COIN) borsalarıyla birlikte pizza zinciri Papa John’s’un bir promosyon reklamı da bulunuyor.

Veriler Ada coin arzının yüzde 94’ünün yüzde 10’luk bir yatırımcı grubunda olduğunu gösteriyor

Balina olarak tabir edilen yüksek miktarda kripto para tutan yatırımcıların, herhangi bir kripto parada yoğunlaşması, akıllara manipülasyon yapılabilmesi endişesini getirebilir. 

Cardano içinde benzer bir durumun olduğu iddia ediliyor. Blockchain verilerine göre şu an dolaşımda bulunan ADA coin’in yüzde 94’üne denk gelen 31 milyar ADA, toplam cüzdanların yüzde 10’unda bulunuyor. 

Bu cüzdanlarda yoğunlaşan ADA miktarı ise piyasa katılımcıları arasında merkezsiz yapının sorgulanmasına neden oluyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir