Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.323
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.323
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kripto para piyasalarında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları haftanın son iş gününde Investing.com verilerine göre 2,28 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyor. Son 24 saatlik işlem hacmi ise 104 milyar dolar olarak hesaplandı. Kripto varlıklar ise 24 saat önceki görünümlerine göre an itibarıyla çoğunlukla negatif bölgedeler. 

İlk 100 kripto paraya baktığımızda 89’unda fiyat düşüşü söz konusuyken sadece 11 kripto para son 24 saatte değer artışı gördü. Bitcoin (BTC), 49,500 dolar seviyesinin hemen altında el değiştirirken Ethereum (ETH), 4.195 dolar seviyesinde bulunuyor. İlk 10 kripto para için günlük ve haftalık bazda değer kaybı devam ederken sadece Terra (LUNA), geçen haftaki fiyatına göre yüzde 4,5 değer artışına sahip.

Kripto para piyasası genelinde dünkü sert düşüş sonrası toparlanma çabaları devam ediyor. 

Hindistan Başbakanı Modi, kripto paralar için küresel norm vurgusu yaptı

Demokrasi zirvesinde konuşan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kripto para birimleri gibi yeni teknoloji ürünlerini küresel anlamanda benimseme çağrısında bulundu. Modi, ayrıca kripto paralarla birlikte sosyal medyanın olumsuz yanlarına odaklanmaktansa faydalarına bakılması gerektiğini söyledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin düzenlemelerle ilgili görüşlerinin daha önceki yorumlarıyla uyumlu olduğu görüldü. 

Hindistan kripto para sektörünün bu alanda en hızlı gelişen ortamlardan biri olması, tüm piyasanın Hindistan’dan gelen haberlere yakından ilgi göstermesine neden oluyor.

Binance’in Endonezya’nın en zengin ailesiyle birlikte ülkede bir borsa mı açacak?

Ülkenin yerel kaynaklarına göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Endonezya’da bir borsa açmak için kolları sıvadı. Gelen haberlere göre Binance, ülkenin en zengin ailesi Hartonos ile bu konu hakkına görüşüyor.

Binance ile Endonezya arasındaki kripto ilişkisinin ise eskiye dayandığı biliniyor. Daha önce Binance Endonezya’nın en büyük kripto para borsası Tokocrypto’dan hisse satın almıştı. Ayrıca Endonezya vatandaşlarından oluşan bir müşteri profili bulunan Binance’in bu hamlesi ülkedeki potansiyeli daha fazla kullanma niyetini ortaya koyuyor.

Balinalar Shiba biriktirmeye devam ediyor

Blockchain verilerine göre bir Ethereum balinası, iki parça halinde toplamda 99 milyar SHIB tokeni aldı. Portföyüne eklediği Shiba tokenlerinin an itibarıyla değeri yaklaşık 3,5 milyon doları buluyor.

Shiba Inu, son zamanlarda düşüş trendine girmişken dip seviyelerde görülen balina hareketleri, kripto varlığın değerinin daha da düşmesini engelliyor. SHIB tokeni, akşam saatlerine doğru 0,000036 dolar seviyesine doğru hareket ediyor. 

Son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 4 değer kaybı görülürken haftalık zaman kayıp yüzde 20’ye yakın bulunuyor.

Cardano ağı, Plutus tabanlı akıllı sözleşme bazında yeni bir rekora imza attı 

Hisse ispatı protokolü kullanan Blockchain ağları arasında en büyüğü olan Cardano ağı, token fiyatının düşük fiyatlarda seyretmesine rağmen temellerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. 

Cardano ile ilgili son gelişmelerde ağa özel yazılım dili Plutus kullanılarak yazılan akıllı sözleşme platformlarında önemli bir artış kaydedildi. Cardano ekibi tarafından verilen bilgilere göre Plutus kullanan akıllı sözleşmelerin sayısı Kasım ayında 300 civarındayken güncel durumda 1000’e yaklaşmış durumda.

Cardano’nun yerel tokeni ADA fiyatına baktığımızda ise son 24 saatte yüzde 4’ü aşan değer kaybıyla 1,32 dolardan el değiştirdiğini görüyoruz. ADA fiyatı, dolar karşısında geçen haftadan bu yan yüzde 20 üzerinde değer kaybetmiş durumda.

Fan tokenler için harcanan tutarın 350 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor

Taraftar token endüstrisi, spor kulüplerine katkı sağlamaya devam ediyor. BBC’ye göre büyük futbol kulüpleri taraftar tokenler aracılığıyla önemli gelirler elde etti. 

BBC News tarafından yapılan çalışmaya göre taraftar token sektörüne şimdiye kadar 350 milyon dolarlık bir fon girişi olduğu tahmin ediliyor. Çalışma, ayrıca 24 kulübün taraftar tokeni sahibi olduğuna işaret ederken bunları 8’inin İngiltere liglerinden olduğunu görülüyor. 

“Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, piyasa çöküşüyle ilgili tahminlerine devam ediyor

Robert Kiyosaki, dün attığı tweet’te yatırımcıların piyasadaki büyük çöküşe ve ekonomik gerilemeye hazır olması gerektiği yorumunu yaptı. Bir süredir büyük çöküş söylemine devam eden Kiyosaki, Bitcoin ile birlikte altın, gümüş ve emlak sektöründe de çöküşler beklediğini dile getirdi. 

Bir yıldan uzun süredir çöküş senaryosuyla ilgili tahminlerini paylaşan Robert Kiyosaki, beklediği çöküşün gerçekleşmesi ardından söz konusu varlıklarda alım yapacağını da sözlerine ekliyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir