Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.983
% 2.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.983
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para piyasalarında bugün öne çıkan gelişmeler

Investing.com – Kripto para piyasaları, haftanın ilk gününde pozitif bölgede kalmayı başarırken toplam sermaye değeri 2,55 trilyon dolarda kalmaya devam ediyor. Bitcoin, ABD işlem saatlerine 57.000 dolar bandında girerken Ethereum, 4.300 dolar bandındaki pozitif görünümü devam ettiriyordu. Kripto para piyasalarında öne çıkan diğer gelişmelerini ise haberimizin devamında özetledik.

MicroStrategy portföyüne 7.002 Bitcoin daha eklediğini açıkladı 

Bilançosunda Bitcoin tutan kurumlar arasında birinci sırada yer alan MicroStrategy, bugün yapılan açıklamada 59.187 dolar ortalama maliyetle portföyüne 7.002 Bitcoin daha eklediğini açıkladı. 

Microstrategy CEO’su Michael Saylor’un Twitter üzerinden bildirdiği üzere şirketin portföyündeki Bitcoin miktarı, 121.044 BTC oldu. Şimdiye kadar alım yapılan toplam Bitcoin’in ortalama maliyeti 29.544 dolar olarak belirtilirken Saylor, bu Bitcoin miktarı için yaklaşık 3,57 milyar dolar harcandığını ifade etti. 

Son alımla beraber MicroStrategy’nin enflasyona karşı bir koruma olarak gördüğü Bitcoin politikasına devam ettiği görülüyor.

Binance Dogecoin çekim işlemi sorunu çözüldü

Dünyanın en büyük borsası Binance, son günlerde Elon Musk’ın konuya müdahil olmasıyla gündemde yerini alan Dogecoin para çekme sorununu çözme işlemlerinin başladığını duyurdu.

Kripto para borsasından DOGE çekme sorunu, iki ünlü isim Tesla CEO’su ve Binance CEO’su arasında bir polemiğe neden olmuştu. Elon Musk, Twitter’da borsadan para çekim işlemlerinin yapılamamasının kulağa hoş gelmediğini yazdıktan sonra CEO Changpeng Zhao, sadece teknik bir aksaklık olduğunu altında bir şey aranmaması gerektiği şeklinde bir açıklama yapmıştı. Şu an sadece Binance’i etkileyen DOGE çekim sorununun düzeldiği görülüyor. 

Dogecoin fiyatı ise bugün yükseliş eğiliminde dün aşağı yönlü volatiliteyle kısa bir süre 0,2 doların altında sarkan DOGE fiyatı, bugün yüzde 5’in üzerinde artışla 0,22 dolara doğru hareket ediyordu. 

Shiba’da balina birikimleri artarken fiyat sabit kalıyor

Son verilere göre büyük miktarlı SHIB token alımları yüzde 42 oranında arttı. Balina olarak tabir edilen yüksek miktarlı ticaret yapan yatırımcıların bu son hareketi, 26 Kasım’da piyasa genel düşüşü ortasın Shiba fiyatının daha da düşük fiyatlara gerilemesine engel olduğu düşünülüyor. 

Son günlerdeki fiyat hareketine göre 0,00004 doların altına sarkan SHIB fiyatının hafta sonu 0,000038 dolarda denge bulduğu görülüyor. Balinaların bu hareketi ise piyasa tarafından bir yükseliş beklentisi olarak yorumlanıyor. Ancak henüz fiyata yansıyan sert bir yükseliş hareketi görülmüş değil. 

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon kriptolarla ilgili olumsuz görüşlerine devam ediyor

Birkaç hafta önce Bitcoin’in değersiz olduğuna dair bir çıkış yapan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralarla ilgili şüpheci tavrını sürdüren açıklamalarına devam ediyor. 

Kripto paralarla ilgili sorulan bir soru üzerine kripto paraların bir değeri olmadığını ifade eden Dimon, “Temel olarak bir token satın alıyorsunuz ve çok fazla spekülasyon var.” yorumunu yaptı. Açıklamasına devam eden JPMorgan CEO’su insanların kripto paralara yatırım hakkını savunduğunu ancak kendisinin tercih ettiği bir yatırım türü olmadığını söyledi. 

Dimon, kripto paralara olan şüpheci yaklaşımına karşın Blockchain teknolojinin finansal sistemde bir yeri olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir