Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.967
% 4.06
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.967
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kripto Para Milyarderi: Eminim! Bitcoin İçin O Rakamlar Geliyor

Tim Draper’a göre 2023 yılına kadar Bitcoin fiyatı iki katına çıkacak. Kripto milyarderinin bu tahminleri Ocak 2022 tarihli bir Forbes röportajından.

Kripto milyarderi 250.000 dolarlık Bitcoin tahmininde kararlı duruyor

Bir girişim kapitalisti olan Tim Draper, Forbes ile Ocak ayında yaptığı bir röportajda Bitcoin’in bir yıl içinde 250.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. Bitcoin o zamanlar yaklaşık 41.000 dolar civarında işlem görüyordu.

Göründüğü üzere, Draper’ın tahmini gerçekleşmiyor. 1 Ocak’ta bir Bitcoin’in fiyatı 47.000 dolarken, bugün 20.000 dolar civarında. Ocak ayında Draper, Forbes röportajında şunları söylemişti:

2022’nin sonunda veya 2023‘ün başında, bunun olacağına her zamankinden daha fazla eminim.

Bitcoin ilk kez geçmiş ATH fiyatının altında düştü

Bitcoin fiyatı, ayı bayrağı kırılmasının ardından 32.000 dolardan keskin bir şekilde düştükten sonra ivmeyi soğuttu. 17.000 ila 20.000 dolar arasındaki 2017 ATH aralığı, şimdi güçlü bir destek görevi görüyor. Bu seviye aynı zamanda, Bitcoin’in ana direnç seviyesine doğru toparlanmasına yardımcı oluyor. Piyasa, son birkaç aydır uzun ve şiddetli bir düşüş eğilimi içindeydi. Bitcoin’in çöküşü aynı zamanda, yatırımcıların görüşlerini önemli ölçüde etkiledi.

Bitcoin’in fiyatını neler belirler?

Diğer herhangi bir varlık gibi, Bitcoin fiyatı da arz ve talepten etkilenmektedir. 2016’da Hint banknotlarının şeytanlaştırılması Bitcoin’in değerini artırdı. Bitcoin Hindistan’da başka yerlere göre %20 daha pahalı. Facebook’un Libra projesinin tanıtımı, 2019 boğa koşusu ile ilgili olabilir. Terazi’nin katı kurallarıyla ilgili haberler yayıldıkça, boğa koşusu ivme kaybetti. Bitcoin balinaları, büyük miktarda Bitcoin sahibi olan kişilerdir. Günlük fiyat değişikliklerini etkilemek için yeterince büyük miktarda BTC bulunduruyorlar.

Bitcoin milyarderlerinin kayıpları

Mart ayının başından bu yana on bir kişi, sektördeki en yüksek miktar olan kripto para birimlerinde toplam 61 milyar dolar kaybetti. Şu anda sadece yedi milyarder var. Kripto para borsası Coinbase’in kurucu ortağı ve eski başkanı Fred Ehrsam, servetinin %57’sini kaybetmesine ve artık bir milyarder olmamasına rağmen piyasa krizinin büyüyen sancılardan başka bir şey olmadığını iddia ediyor. Mart ayında, 34 yaşındaki net servet 2,1 milyar dolardı; şimdilik sadece 900 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

İkiz kardeşler ve Bitcoin yatırımcıları Tyler ve Cameron Winklevoss’un serveti de Mart ayında tahmini 4 milyar dolardan şu anda 3.2 milyar dolara çıkarak önemli ölçüde azaldı. Tahmini net değeri 65 milyar dolar olan Binance CEO’su CZ, dünyanın en zengin 19. kişisi olarak listelendi. Şu anki tahmini net değeri 18.7 milyar dolar. FTX CEO’su Bankman-Fried, değerin 24 milyar dolardan 20 milyar dolara düştüğünü gördü.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere MicroStrategy, Bitcoin satın almak için toplamda yaklaşık 3,96 milyar dolar ödedi. Ancak, yazının yazıldığı tarih itibariyle, MicroStrategy, BTC fiyatındaki son düşüşün bir sonucu olarak 1 milyar dolarlık bir zarara uğradı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir