Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.371
% 3.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.371
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto Para Karşıtı ECB Başkanı: Oğlum Piyasada!

Kripto karşıtlığıyla bilinen Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, oğlunun kripto para yatırımı yaptığını söyledi. Ama yine de yatırım yapıp yapmayacağı sorulduğunda “parmağımı oraya koymayacağını” da ekledi.

Kripto karşıtı Christine Lagarde, oğlunu uzak tutamadı!

Avrupa Merkez Bankası başkanı ve Bitcoin eleştirmeni Christine Lagarde, oğlunun kripto para birimlerine yatırım yaptığını açıkladı. Ancak Lagarde, yine de dijital varlıklara dokunmayacağını söylüyor.

Katıldığı bir programda, bir izleyici tarafından ECB Başkanı Christine Lagarde’a herhangi bir kripto para birimine sahip olup olmadığı soruldu. “Hayır, hiçbir kripto param yok. Çünkü vaaz ettiğim şeyi uygulamak istiyorum” dedi. Bununla birlikte “Aslında kriptoya yatırım yapan bir oğlum var, çok dikkatli takip ediyorum” sözleriyle kriptoyu aileden uzak tutamadığını da itiraf etti.

Seyirci daha sonra, “Peki bundan ne sonuç çıkardınız?” Diye sordu. Lagarde, “Parmağımı oraya koymayacağımı” diye cevapladı. Öte yandan, oğlunun kriptodan uzak durma konusundaki tavsiyesini dinlemediğini de sözlerine ekledi.

ECB Başkanı’nın kripto para eleştirileri neye dayanıyor?

Coinmuhendisi.com haberlerinden de hatırlayacağınız üzere Christine Lagarde, Bitcoin ve kripto para birimlerinin şiddetli bir eleştirmeni. Daha bu hafta, bu tür varlıkların “hiçbir değeri olmadığını” söyledi. Açıklamalarında şu gerekçeleri sıraladı:

Hiçbir şeye dayanmıyor. Bir güvenlik çapası olarak hareket edecek temel bir varlık yok. Başından beri kripto varlıklarının oldukça spekülatif, oldukça riskli varlıklar olduğunu söyledim.

Daha önce Christine Lagarde, merkez bankalarının Bitcoin’i elinde tutmasının ‘çok olası’ olmadığını söyledi ve Bitcoin’in kara para aklama ile ilgili ‘son derece spekülatif bir varlık’ olduğunu iddia etti.

Ancak Lagarde, merkezi kripto para birimleri, yani merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) konusunda çok hevesli. CBDC, ABD doları veya euro gibi dijital bir itibari para biçimi ve dünyadaki birçok ülke bunları araştırmak ve hayata geçirmek için farklı aşamalarda.

Lagarde daha önce dijital euro fikrini ‘önemli’ ve ticaret bloğuna fayda sağlayabilecek bir şey olarak nitelendirdi. AB, Şubat ayında, 2023’ün başına kadar dijital bir euro oluşturmak için yasayı dikkate alacağını söyledi. Ayrıca Kolej Turu programında Lagarde’a enflasyon ve onu nasıl düşüreceği sorulduğunda biraz da Fed Başkanı Jerome Powell’ın kullandığı ‘geçici enflasyon’ sözünü anımsatan “Zamanla geçecek” şeklinde tuhaf bir cevap verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir