Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.720
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.720
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kripto para endüstrisinden güncel haberler

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Optimism hackerı, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e 1 milyon token gönderdi

Optimism, bir yönetim hatasından dolayı geçen hafta 20 milyon OP tokeninin çalınmasıyla sonuçlanan bir güvenlik ihlaline maruz kaldı.

Ethereum katman-2 ölçekleme çözümü olarak hizmet veren Optimism dün, bir hacker’ın token başlatma ortağı Wintermute’un yanlışlıkla tokenleri yanlış hesaba aktardıktan sonra 20 milyon Optimism (OP) tokenini ele geçirdiğini ortaya çıkardı. Son olarak hacker, çaldığı tokenlerden bir milyon OP tokenini, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in cüzdanına gönderdi.

Jack Dorsey ve Jay-Z Bitcoin akademisi kuruyor

Block CEO’su Jack Dorsey ve hip-hop dünyasının önemli ismi Jay-Z, Bitcoin Akademisi açmak için bir araya geldi. Finansal eğitim programı, Brooklyn’deki bir toplu konut kompleksi olan Marcy Houses’ta yaşayan sakinler için ücretsiz olacak.

Bitcoin Akademisi, web sitesinin “paranın geleceği” olarak tanımladığı Bitcoin’e odaklanarak bütçelerini nasıl yönetecekleri konusunda “eğitim sağlamayı, toplumu bilgi ile güçlendirmeyi” hedeflediğini söyledi.

Dorsey ve Jay-Z, kripto para biriminin nasıl “Afrika, Orta ve Güney Amerika’da birçok kişi için kritik bir araç” haline geldiğini gördükten sonra Brooklyn sakinlerini Bitcoin hakkında eğitmek istediklerini söyledi.

Ethereum adres etkinliği iki yılın en düşük seviyesinde

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), kripto piyasalarının olumsuz görünümü eşliğinde büyük bir baskı altında. Ropsten testnet Merge yükseltmesinin başarılı olması da ETH fiyatı için önemli bir etki yaratmadı.

Öte yandan, Blockchain üzerindeki adres etkinliği de fiyat performansını desteklemiyor. Santiment verilerine göre, Ethereum adres etkinliği ve ağ büyümesi iki yılın en düşük seviyelerine düştü.

Araştırma: “ABD’de kripto ödemelerini kabul etmek isteyen firmaların sayısı hızla artıyor”

Son araştırmalara göre, artan fayda ve erişilebilirlik, kripto para ekosistemi genişledikçe iş dünyasındaki kabulünü artırıyor. Genel olarak firmaların, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine kulak vererek ve işletmeleri için kripto para ödemelerini kabul etmenin faydalarını anladıkları tespit edildi.

Deloitte tarafından 8 Haziran’da yayımlanan “Tüccarlar Kriptoya Hazırlanıyor” başlıklı bir araştırmada, ABD’li perakendecilerin yüzde 87’sinin kripto para kabul eden işletmelerin rakiplerine göre büyük bir rekabet avantajına sahip olduğuna inandığını ortaya koydu.

Rapora göre, işletmelerin %85’inden fazlası kripto para ödemelerini desteklemeye öncelik verirken, yaklaşık %83’ü sabit kripto paralara öncelik veriyor.

Kripto para birimlerini ödeme yöntemi olarak kabul eden şirketlerin yüzde 93’ü ise gelirlerinde ve marka görünürlüklerinde artış da dahil olmak üzere önemli kazanımlar bildirdi. Anket, ABD’deki perakende firmalarından 2.000 üst düzey yöneticiden oluşan bir örneklemden oluştu.

VeChain (VET) UFC anlaşmasından sonra %10 yükseldi

VeChain (VET), dünyanın en büyük karma dövüş sanatları organizasyonu UFC ile uzun vadeli bir ortaklık imzaladıktan sonra token fiyatında yaklaşık %10 artış gördü. Ortaklık haberinin duyurulmasından sonra VET işlem hacmi de yüzde 120 oranında önemli ölçüde artış gördü.

VeChain ve UFC anlaşması, her iki marka için de pazarlama tabanını geliştirecek. Ayrıca VeChain, canlı etkinlikler, yayın özellikleri ve arena içi tanıtım dahil olmak üzere önemli UFC varlıklarına ve UFC’nin popüler dijital ve sosyal kanallarında bulunan orijinal içeriklere erişim kazanacak.

VET, dün bu haberin etkisiyle  0,033 dolara kadar yükseldikten sonra bugünkü aşağı yönlü volatilitede kazanımlarını geri vererek 0,03 dolar seviyesinin altına çekildi.

Yeni UST doğrulayıcısı, kârı ve komisyonunun yüzde 10’unu UST mağdurlarına aktaracak

Popüler Terra topluluğu destekçisi FatMan, UST kurbanlarına yardımcı olmak ve topluluk yönetimini artırmak için bir Terra 2.0 validatörü oluyor.

Haftalarca Terraform Labs’ı ve Do Kwon’u Terra’daki işleri kötü idare ettikleri için ifşa ettikten sonra, FatMan’ın şimdi de UST mağdurlarına yardım etmek için bir planı var.

Plan, Terra 2.0’da bağımsız bir doğrulayıcı başlatmak. Bu doğrulayıcı topluluk tarafından finanse edilecek ve tamamen şeffaf olacak. FatMan’e göre, bu doğrulayıcı, Terra ekosisteminde meydana gelen yolsuzluk ve diğer güç odaklarından arınmış olacak.

Doğrulayıcı, elde edilen tüm kârların ve %10’luk bir komisyonun UST çöküşünün mağdurlarını tazmin etmek için kullanılacağı, kâr amacı gütmeyen bir sistem olacak.

Ödeme devi Mastercard, kriptosuz NFT satışının önünü açıyor

Ödeme teknolojisi devi Mastercard, kullanıcıların kripto para kullanmadan NFT satın almalarını desteklemek için NFT endüstrisindeki çeşitli oyuncularla ortaklık kurdu.

Bunlar arasında Ethereum katman-2 NFT ağı Immutable X ve Sandbox başta geliyor. Diğer iş birliği kurulan girişimler arasında MoonPay ve NFT platformları olan Candy Digital, Mintable, Spring ve Nifty Gateway kripto platformları var.

Yeni hizmetle şirket, itibari para cinsinden NFT alımlarını etkinleştirmek istiyor. NFT alıcıları, kripto para kullanmadan çeşitli ödeme seçeneklerini kullanabilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir