Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.456
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.456
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları, hafta başlangıcında satıcı ağırlıklı işlemlerini sürdürdü. ABD seansı öncesi toplam sermaye değeri gün içinde 2,12 trilyon dolara kadar düştükten sonra bir miktar toparlanmayla 2,2 trilyon doların üzerine çıktı. 

Bitcoin, gün içi işlemlerde 47.100 dolara kadar düşerken akşam saatlerinde doğru 48.000 dolar bandını yeniden kazandı. Ethereum, günün dip seviyesi olarak şu ana kadar 3.920 doları gördü ve 4.000 dolar üzerinde kalma mücadelesine devam ediyor. 

An itibarıyla ilk 100 kripto paranın 93’ü negatif seyirde devam ederken sadece 7 kripto paranın artıda olduğu görülüyor. İlk 10 kripto para arasında ise haftalık kazancı yüzde 32 olan Terra (LUNA), bugün yüzde 12’yi bulan değer kaybıyla en çok kaybeden altcoin konumunda. 

Listeyi ilk 100 olarak genişletirsek 47. sıradaki BitTorrent’in (BTT) son 24 saatte yüzde 18 değer artışıyla en çok kazandıran kripto para olduğunu görüyoruz. İlk 100’de en çok kaybeden kripto varlık ise yüzde 25’e yakın düşüş gören Kadena (KDA) oluyor.

Haberimizin devamında kripto para endüstrisinde günün öne çıkan bazı gelişmelerini özetledik.

El Salvador, Bitcoin düşüşünü dipten alım fırsatı olarak görmeye devam ediyor

Genel piyasa düşüşünün yüzde 20’leri aştığı son günlerde Bitcoin’i yasal hale getiren El Salvador, BTC alımlarına devam ettiğini açıkladı. Ülkeni başkanı Nayib Bukele, dip seviyelerden 150 Bitcoin daha aldıklarını açıkladı. 

El Salvador her piyasa düşüşünü satın alma fırsatı olarak görmeye devam ediyor. Bu alımdan önce Kasım ayının son günlerinde yaşanan düşüş esnasında da Bitcoin aldıklarını açıklayan Bukele, Bitcoin’e körü körüne bağlandığına dair eleştirilere karşı kulaklarını tıkamaya devam ediyor.

Yeni Ethereum güncellemesi bu hafta gerçekleşecek

Önceki güncellemeler Ethereum ağında bazı değişiklikler içermesine karşın sıradaki Arrow Glacier adıyla tanımlanan güncelleme ağdaki zorluk bombasının parametrelerine odaklanan teknik bir güncelleme olacak. 

Güncelleme, Ethereum ağı ve Ropsten test ağındaki iş ispatı ağlarını etkileyecek ve hisse ispatına geçiş öncesi ana ağ için bazı teknik değişikliklere odaklanacak.

CME Group mikro Ether vadeli işlemlerini başlattığını duyurdu

Chicago Ticaret Borsası (CME), bugün uzun zamandır beklenen mikro Ether vadeli işlem sözleşmelerinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ether vadeli işlem sözleşmeleri, Ethereum’un 10’da 1’i büyüklüğünde olacak ve en büyük altcoin’e uygun maliyetli bir dolaylı yatırım imkanı sunacak. 

CME, Mayıs ayında Bitcoin dayanak varlıklı mikro BTC vadeli işlemlerini başlatmasının ardından Ether ile ikinci mikro vadeli ürününü de piyasaya sürmüş oldu. 

Binance, Birleşik Krallık’a geri dönme konusunda kararlı

Binance, Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermek için lisans almak için uyumluluk süreçlerini hızlandırdı. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, hafta sonu verdiği demeçte önümüzdeki 6 ay ila 1 yıllık süre zarfında Birleşik Krallık’ta faaliyet lisansı almak için organizasyon yapılarında ciddi değişiklikler yaptıklarını dile getirdi. Bu bağlamda Binance CEO’su İngiltere de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yerleşik ofisler, tüzel kişilik ve uygun bir yönetim yapısı kurma sürecinde olduklarını belirtti. 

ShibaNet: Shiba Inu, merkezsiz pazar yeri kuruyor

Shiba Inu, topluluğundan verimli şekilde yararlanmak adına girişimlerini sürdürüyor. Bu çabalarının sonuncu olan ShibaNet’in, kullanıcılarının Shiba ekosistemi içerisinde mal alım satımı ve ticaret yapmalarında olanak tanıyacak merkezsiz bir platform olarak faaliyete geçeceği bildiriliyor.

Ancak bu platformda bir farklılık söz konusu. O da ShibaNet pazar yerinde Shiba tokenleri yerine ekosistemde yeni bir soluk olacak ve SHI adı verilen sabit kripto varlığının kullanılması olacak. Henüz lansman tarihi ve detayı hakkında bilgi verilmeyen ShibaNet, topluluk tarafından heyecanla beklenen bir gelişme olarak duruyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir