Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.762
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.762
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto para endüstrisinde günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasaları akşam saatlerine doğru 2,86 trilyon dolar sermaye değeriyle ilerlerken son 24 saatlik işlem hacminde gün içinde bir miktar artış görülse de 100 milyar doların altındaki seyir sürüyor.

Bugün sakin seyreden piyasalarda Bitcoin (BTC), 65.000 dolar bandındaki hareketini sürdürürken Ethereum (ETH), 4.700 dolar bandındaki konumunu koruyordu. En büyük 20 kripto para arasında günlük kazançlar, genel anlamda kısıtlı pozitif devam ediyor. Litecoin ve Bitcoin Cash haricinde yüksek sermayeli kripto paraların çoğunluğu ise 7 günlük negatif getiriyle dikkat çekiyor. Son bir hafta içerisinde ilk 20’de en çok değer kaybeden altcoin ise yüzde 11,3 düşüşle Polkadot (DOT) oluyor. 

Kripto para endüstrisinde öne çıkan gelişmelerin özetlerini ise haberimizin devamında bulabilirsiniz.

6 milyar dolar değerinde Ethereum, Kraken borsasına transfer edildi 

Bugün, 6 milyar doları aşan bir değere sahip olan Ether’in bilinmeyen bir cüzdandan Kraken borsasına transfer edildiği görüldü. Ethereum fiyat hareketlerine bakıldığında ise bu büyüklükteki bir transferin henüz bir panik havası oluşturduğu görülmüyor.

Etherscan üzerinden kontrol edilen işlemde 1,25 milyon Ether’in Kraken borsası soğuk cüzdanına aktarıldığı görülüyor. Yapılan yorumlara göre borsanın soğuk cüzdanına aktarılan fonlar, piyasa yapıcılar için yeterli likitide sağlamak amacıyla kullanılabilir. Bunun haricinde borsada günlük işlem hacminin yüzde 40’ına denk gelen bu kripto varlıkların satılması, ETH fiyatını da olumsuz etkileme potansiyeline sahip. 

Diğer yandan Ethereum Foundation bir duyuru yayınlayarak Arrow Glacier hard forkunun 8 Aralık’ta gerçekleşmesini planladıklarını belirtti. Bu güncelleme ETH 2.0 yolunda Ethereum ana ağı ve Ropsten test ağında çalışacak olup bir dizi güncellemeyi içeriyor.

El Salvador Başkanı ülkede Bitcoin cüzdan sayısının banka hesaplarını geçtiğini iddia ediyor

El Salvador’un Bitcoin’i 2021’in 4. çeyreğinde yasal ödeme aracı olarak kabul etmesinden sonra Bitcoin adaptasyonu artarak devam ediyor. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapan El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, ülkede Bitcoin cüzdanı kullanıcı sayısının banka hesabı kullananlardan daha fazla olduğunu iddia etti.

Bitcoin’in ülkede yasal statüye getirilmesinin ardından ülke içinde birçok vatandaş protesto etmiş ülke dışında ise sonuçlarının ağır olabileceği yönünde olumsuz yorumlar olmuştu. Ancak şimdi sular durulmuş gibi görünüyor ve ülke Bitcoin’in faydalarını görmeye başlamış bir görünüm çiziyor. 

Kraken borsası bu hafta Shiba listelemesi için bazı ipuçları verdi

Kraken borsası ürün lideri Brian Hoffman, Twitter’da Shiba topluluğunu heyecanlarından bir ileti paylaştı. Ancak Twitter gönderisinde Shiba cinsi köpeğin bir gif görüntüsünü paylaşırken görülen ileti haberlere konu olduktan sonra şu an silinmiş görülüyor. 

Kraken borsası resmi hesabı üzerinden geçtiğimiz günlerde benzer bir girişim olmuştu, ancak borsa daha sonra yaptığı açıklamada listeleme için titiz davrandıklarını ve Shiba listelemesi için daha zamanı olduğunu belirtmişti. 

Bu gelişmenin yanında ABD’nin diğer bir büyük borsası geçen haftanın son günü, Shiba Inu yatırma ve saklama desteğini açıkladı. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir