Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.683
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.683
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kripto para birimleri düşüş etkisinden kurtuldu mu? Son durum

Investing.com – Kripto para piyasaları, geçen haftanın son iş gününde yeni koronavirüs varyantının ortaya çıkması ile ilgili endişelerle birlikte sermaye değerinin yüzde 10’unu aşan bir değer kaybı gördü. 

Hafta sonu işlemleri ise yeni varyantın etkisinin tahmin edildiğinden daha düşük olabileceği etkisiyle yerini toparlanma aşamasına bırakmıştı. Ancak dün hafta kapanışında yükseliş öncesi toplam sermaye değerinin 2,4 trilyon doların altını test etmesi dikkat çekiciydi.

Kripto para piyasalarında son 24 saatlik işlem hacmi 100 milyar dolar seviyesinde devam ederken yeni haftanın ilk saatlerinde yukarı yönlü kısıtlı fiyat hareketi bulunuyor. Bugün ilk 100 kripto paranın neredeyse tamamı son 24 saatte pozitif fiyat hareketine sahipken şu an birkaç kripto parada negatif seyir izleniyor. 

Piyasayı domine eden kripto varlık Bitcoin (BTC), 57.000 dolar üzerinde kalmaya devam ederken günlük yüzde 5’e yakın değer kazancına sahip ve haftalık kayıplarını telafi etme yolunda ilerliyor. En büyük altcoin Ethereum ise oransal olarak Bitcoin’den nispeten daha iyi performans gösteriyor. Bugün yüzde 5,22 oranında değer kazancıyla ilerleyen ETH, 4.320 dolar seviyesindeki fiyatıyla son 7 günde yüzde 2,7 oranında fiyat artışına sahip.

Bugün en çok kazandıran altcoinler

İlk 100 kripto paradaki son duruma göre Sandbox’ın (SAND) yükseliş eğilimine bugün de devam ettiği görülüyor. son 24 saatte yüzde 15 oranında yükselen altcoin, 7,38 dolara çıkarak son bir haftada değerini yüzde 88 oranında artırmış durumda. 

Metaverse tabanlı tokene benzer bir performans da Blockchain oyun tabanlı bir proje olan Gala’dan (GALA) geliyor. 41. sıraya kadar yükselen GALA tokeni, dünden bu yana yüzde 13 oranında yükseliş kaydederek fiyatını 0,69 dolara çıkardı, son bir haftada ise yüzde 85’lik bir değer artışına sahip. SAND ve GALA tokenlerini ise yüzde 10 üzerinde değer artışlarıyla Wax (WAXP), Stacks (STX) ve Kucoin Token (KCS) izliyor.

Bugün en çok kaybettiren altcoinler

Az sayıda kripto paranın değer kaybı gördüğü haftanın ilk gününde yüzde 9’un üzerinde düşen Amp (AMP) tokeni bulunuyor. En çok kaybeden ikinci altcoin ise yüzde 7,1 ile 1,58 dolara gerileyen Basic Attention Token (BAT). Ancak burada BAT’a ayrı bir parantez açmak gerekirse geçen haftanın düşüş performansında değerini 50 oranında artırdığını söylemekte fayda var. 

Değer kaybı yüzde 5’in altında sınırlı kalan altcoinler arasında ise Elrond (EGLD), Livepeer (LPT), Filecoin (FIL) ve Ankr (ANKR) bulunuyor. Bugün en çok değer kaybeden kripto paraların ise haftalık kazançlarının pozitif bölgede olması, haftaya düzeltmeyle başladıklarını gösteriyor. İstisna olarak ise EGLD’nin haftalık performansının bugünkü değer kaybıyla yüzde 15 oranında düşüşte olduğu görülüyor.

Piyasa katılımcıları son yükselişe nasıl tepki verecek?

Piyasaların genel durumuna bakıldığında şu an için finansal istikrarı bozma riski olarak görülen ve buna bağlı olarak riskli piyasalardan kaçışı tetikleyen yeni varyant etkisinin kısıtlı kaldığı söylenebilir. Ancak toplam sermaye değerinin 2,55 trilyon dolar olarak görülen denge noktasına göre bugünkü kapanış önemli. 

Bu hafta piyasa katılımcıları, 2,55 trilyon doların altında bir gün kapanışını farklı şekilde yorumlayabilir. Hafta sonu ve bugünkü yükseliş hareketi 2,55 trilyon dolar altında kalırsa düşüşün kısıtlı bir düzeltmesi olarak yorumlanabilir ve bu yorum aşağı yönlü eğilimin devam etmesini tetikleyebilir. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir