Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.925
% 3.69
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.925
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto Milyarderi, Bu Altcoin’i Övdü: Çok İyi!

Genç kripto milyarderi Sam Bankman-Fried (SBF), piyasanın en büyük altcoin projelerinden birini övmek için Twitter’ı kullandı.

Sam Bankman-Fried, BNB coin’in yeni yakma formülünü “ilginç” buluyor

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), Binance’in kripto parası 19. planlı yakma işlemini tamamladıktan hemen sonra bir dizi tweet’te BNB yakma sürecini değerlendirdi. 30 yaşındaki CEO, “yanmanın fiyatı artırmadığı”, ancak “fiyatın yakımı belirlediğini” söylüyor.

Coinmuhendisi.com olarak hafta başında 740 dolardan fazla BNB’nin yakıldığını aktarmıştık. Olaya yanıt olarak, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), prosedürün BNB deflasyonuna neden olduğunu söyledi.

SBF, yıllık yeni kripto para arzının BNB fiyatı tarafından belirlendiğini tespit ederek, BNB yakma ve ihraç oranlarını belirleyen algoritmaya değindi. Her yıl yakılan toplam BNB miktarı kabaca 7.142 milyon. SBF, önümüzdeki yıllarda yanma hızının nasıl olacağını belirlemede BNB fiyatını kritik bir belirleyici olarak görüyor.

“Yakmak fiyatı artırmaz; fiyat yakımın ne kadar olacağını belirliyor”

BNB’nin fiyatı 1.000 doların üzerine çıkarsa, tüm piyasa değeri kabaca 200 milyar dolar olmalıdır; SBF, yalnızca 100 milyon BNB kalana kadar her yıl 10 milyar dolarlık BNB’nin yakılacağını tahmin ediyor. Ayrıca, BNB’nin yanma oranının, fiyatlandırmasıyla birlikte düzenli olarak değiştirildiğini belirtiyor. Fiyatı 1.000 doların üzerine çıkarsa, her yıl 10 milyon token yakılacak ve bu da piyasadan 10 milyar dolara eşit olarak silinecek.

SBF, BNB fiyatı düşerse mekanizmanın önümüzdeki 7-10 yıl içinde tüm arzı 100 milyon jetona indireceğini tahmin ediyor. Şu anda dolaşımda 170 milyon BNB var. FTX CEO’su Binance’in tokenomiklerini “havalı bir mekanizma” olarak nitelendirdi ve arzdan 1,7 milyon BNB’yi ortadan kaldıran bu çeyrekteki yanma oranının Binance tarafından oluşturulan formülle uyumlu olduğunu kabul etti.

19. üç aylık altcoin yakma işlemi

BNB otomatik yakma prosedürüne göre, 1.839.786,26 BNB’lik 19. çeyrek BNB token yakma işlemi tamamlandı. En son üç aylık yakma, Pioneer Yakma Programı aracılığıyla etkin bir şekilde yakılan 9.403.78 BNB’yi içeriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir