Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.095
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.095
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kripto Milyarderi: BTC, SHIB ve ETH Yükselişi Bu Tarihte Başlayacak!

Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, piyasadaki mevcut durum hakkında düşüncelerini paylaştı. Novogratz’a göre ABD Merkez Bankası (FED) enflasyonu kontrol altına almayı amaçlayan agresif faiz artırım döngüsünü duraklatmak zorunda kalana kadar kripto alanı, ayı piyasasında bir kırılma görmeyecek. İşte detaylar…

Mike Novogratz: Kripto paralarda ayı piyasası henüz kırılmayacak

Novogratz, bu hafta Austin’de gerçekleşen Consensus 2022 konferansında “Kripto Rollercoaster’ındayken Öğrenilen Dersler” başlıklı bir panel tartışması sırasında “Bitcoin ve kripto, Fed pes edene kadar iyi seviyelerden ticaret yapmayacak” dedi. Novogratz Cuma günü yaptığı açıklamada, enflasyonla ilgili sonuç almak için Fed’in ekonomiyi derin bir resesyona sokması gerektiğini söyledi. “Fed Başkanı Powell’ın yapması gereken bu. Cesareti olacak mı?” diye ekledi.

Novogratz, ABD ekonomisinin dördüncü çeyrekte yeterince yavaşladığını ve Fed’i faiz artırım hızlandırıcısından ayağını çekmeye zorladığını düşünüyor. Bu, kripto ayı piyasasının dönmeye başlayacağı zamandır. Uzmana göre bu durumda Bitcoin, hisse senetlerinden koparak piyasalara öncülük edecek. Novogratz, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Bitcoin’in hisse senetlerinden önce dibe vurduğunu göreceksiniz. Bitcoin bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak satın alındı. Hisse senetleri hem bir enflasyon riskinden korunma hem de bir büyüme hikâyesi olsa da. Dolayısıyla büyüme düştüğünde, Bitcoin toparlanmaya başlayabilir. Umudum, dördüncü çeyreğe kadar – Eylül, Ekim veya Kasım’a kadar – ekonominin Fed’in duracağını söylemesine yetecek kadar yavaşlaması. Sonra, bir sonraki kripto döngüsünün başladığını göreceksiniz.

Novogratz, Terra çöküşünü yorumladı

Geriye baktığında Novogratz, Powell’ın başlamadan tam bir yıl önce oranları artırması gerektiğini söyledi. Novogratz’a Terra ekosisteminin çöküşünden çıkarılan dersler hakkında da sorular soruldu. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Galaxy Digital, 2020’nin sonunda stablecoin TerraUSD’nin “kardeş coin’i” olan LUNA’ya yatırım yapmıştı. Bu yatırımı, şirketin bilançosunu kullanarak yaptı. Novogratz, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Burada tüm kariyerimde uyguladığım bir ders, bu teknolojide gerçekten erken bir devrim sürecinde olduğumuz. Çeşitlendirilmiş bir portföyünüz olmalı, akıllı projelere bahse girmelisiniz, kullanımı izlemelisiniz, yol boyunca kâr elde etmelisiniz ve biraz risk yönetimine sahip olmalısınız. Araçları ve hangi makro ortamda olduğunuzu bilmeniz gerekiyor.

Novogratz, LUNA dövmesini alçakgönüllülüğün bir hatırlatıcısı olarak sakladığını da sözlerine ekledi. Mayıs ayı için yıllık yüzde 8.6 ile 40 yılın en yüksek seviyesini vuran ABD’den beklenenden daha sıcak enflasyon verilerinin yayınlanmasının ardından Bitcoin Cuma günü kayıplara uğramaya devam etti. En büyük kripto para birimi, şu anda yüzde 2.6’lık düşüşle 29.140 dolardan işlem görüyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir