Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.371
% 4.12
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.371
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Kripto kredi şirketi Celsius’un olası çöküşü Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

Investing.com – Bitcoin fiyatı düşmeye devam ederken birçok kripto şirketi zor durumda kalmaya devam ediyor. Bu şirketler arasında en riskli olan ve şu an ayakta kalma mücadelesi veren kripto kredi şirketi Celsius.

Bitcoin fiyatındaki düşüş, Celsius ağının daha fazla baskı altına kalmasına neden oluyor. Şirketin olası bir tasfiyesi ise Bitcoin fiyatını çok daha sert düşürme riskini beraberinde getiriyor.

Celsius, son olarak kontrolü ele almak ve mevcut pozisyonlarının tasfiye olmasını engellemek için MakerDAO’ya Bitcoin teminatı ekledi. Likidite sıkışıklığı yaşayan şirket, dün çekim işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Celsius pozisyonunun kapanmaması için Bitcoin eklemeye devam ediyor

Celsius ağı, dün Maker protokolündeki hesabına teminat olarak yaklaşık 2.000 wBTC ekledi ve protokoldeki pozisyonunu 19.919 wBTC’ye çıkararak 278 milyon DAI borcu aldı. Pozisyonun tasfiye fiyatı ise 22.584 dolar olarak belirlendi.

Bitcoin fiyatı düşmeye devam ettikçe Celsius, pozisyonunun tasfiye olmasını engellemek için teminat artırmak zorunda kaldı ve bir sonraki hamlesinde 2.041 wBTC daha ekleyerek pozisyonunu 21.960 wBTC’ye çıkardı. Buna göre tasfiye fiyatını da 18.388 dolara düşürdü.

Celsius, tasfiye fiyatını 16.852 dolara kadar çekti

Son Blockchain verileri ise Celsius’un bir hamle daha yaparak Maker protokolündeki pozisyonuna 2.002 wBTC daha eklediğini ve portföyünü 23.962 wBTC’ye çıkardığını gösteriyor. Son Bitcoin eklemesiyle tasfiye fiyatını 16.852 dolara kadar indiren şirket, şimdilik güvende gözüküyor. Ancak BTC fiyatındaki belirsizlik, risk olarak kalmaya devam ediyor.

Bitcoin, 16.000 dolar bandına yaklaşırsa ve şirket daha fazla teminat ekleyemezse bu durum ağır bir tasfiyeyle sonuçlanacak ve Bitcoin fiyatı, dip fiyatlarda ciddi bir düşüş riskiyle daha karşı karşıya kalacak. Zira 23.962 BTC büyüklüğünde olan Celsius pozisyonunun tasfiye olması, 16.852 dolar fiyatıyla 403 milyon dolarlık BTC’nin açık piyasa işlemlerinde satılması anlamına gelecek.

Ağır bir satış baskısı altında olan Bitcoin pazarında panik satışlarının devam etmesi, endüstrinin önemli şirketlerinden birinin iflasına yol açıp Bitcoin fiyatını daha da düşürme olasılığını artırabilir.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir