Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.880
% 3.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.880
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Sektör Yöneticisine Göre Kripto, CBDC’ye Yardımcı Olabilir

Japonya CBDC

Bir sektör yöneticisine göre Bitcoin gibi kripto para birimleri, merkez bankası dijital para birimleriyle (CBDC’ler) karşılıklı olarak faydalı bazı etkileşimlerde bulunabilir.

Kripto genellikle finansal özgürlükle ilişkilendirilirken, CBDC kavramı sıklıkla bunun tam tersi olarak görülüyor. Ancak kripto alım satım platformu INX’in işletme müdürü ve CEO yardımcısı Itai Avneri’ye göre bu, ikisi arasında bir denge kurulamayacağı anlamına gelmiyor.

Avneri 22 Aralık’ta verdiği röportajda, Merkez Bankası Dijital para birimleri ve düzenlenmiş kripto para birimlerinin gelecekte birbirlerini tamamlayabileceğini çünkü iki tür dijital para biriminin de kendine has faydaları olduğunu söyledi.

“Benim vizyonuma göre CBDC ekosistemi farklı olmayacak, ancak oraya ulaşana kadar önümüzde uzun bir yolculuk var”

CBDC’leri düzenlenmiş birincil arzlarla karşılaştıran Avneri, kripto fonlarının bu tür arzlara katılmasına izin vermenin veya etkinleştirmenin her iki taraf için de faydalı olacağını öne sürdü. Bu, özellikle bu tür finansal araçları daha geniş bir kitleye sunarken, kripto yatırımcılarına da “düzenlenmiş bir ortamda işlem yapma rahatlığı ve güveni” sağlayacaktır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir