Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.829
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.829
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kripto ATM Sayısı 2022’de Artış Gösterdi

Kripto ATM Sayısı, Devam Eden Dijital Varlık Ayı Piyasasının Ortasında daha çok artış gösterdi

Bir ATM takip uygulaması olan Coin ATM Radar’a göre, Bitcoin (BTC) ATM’lerinin sayısı, 6.362 BTC ATM’sinin bulunduğu Ocak 2020’den bu yana %506 gibi şaşırtıcı bir oranda arttı.

Veriler, şu anda 38.601 Bitcoin ATM’si olduğunu ve geçen yılın Aralık ayına kıyasla yaklaşık 6.000 makinelik bir artış olduğunu gösteriyor.

Piyasa istihbarat firması Grand View Research tarafından hazırlanan  rapor, Kripto ATM piyasasının 2030 yılına kadar 5 milyar doların üzerinde bir değere ulaşabileceğini ortaya koyuyor. Analiz firması, bu artışın dijital varlıkları ödeme olarak kabul eden perakende mağazalarındaki artışa bağlanabileceği düşünülüyor.

Kripto atm

Pilot Mağaza Walmart

2021 yılında perakende devi Walmart, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Walmart mağazalarına 200 ATM kurarak Bitcoin ATM pilot programını başlattı.

Araştırma ayrıca, ATM’lerin sanal para birimlerini likide etme ve anında fiat dolara dönüştürme yeteneğinin tüketiciler için değerli olduğunu ve kripto ATM pazarının büyümesini sağlayan önemli bir faktör olduğunu ortaya koyuyor.

Raporda ayrıca, gelişmiş kripto ATM’lerine yönelik talebin armasında Covid 19’un etkisinin olduğu düşünülüyor.

Rapor, Kuzey Amerika’nın geçen yıl bölgesel pazara hakim olduğunu da ortaya koyuyor. Grand View Research, Kuzey Amerika pazarının, kripto ATM’lerinin yüksek mevcudiyeti ve bölge genelinde dijital varlıkların yasallaştırılması nedeniyle büyümeye devam edeceğini söylüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir