Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.058
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.058
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Korkutan Tahmin: Altın Temmuz’a Kadar Bu Diplerde Olabilir!

Altın, boğa piyasasındaki trend çizgisini kırmaya direniyor. TD Securities’deki stratejistler, sarı metalin Temmuz ayına kadar 1.745 dolardan çıkarılmasıyla daha düşük bir trend izlemesini bekliyor. coinmuhendisi.com olarak analistlerin yorumlarını aktarıyoruz…

TD Securities analistleri, altın fiyatı için beklentilerini paylaştı

Altın fiyatlarında belirli bir formasyondan bahseden analistlere göre kararlı bir şekilde daha sert bir tutum izleyecek olan ABD Merkez Bankası (FED) beklentileri gibi faktörler, piyasalarda etkili oluyor. Yatırımcıların geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Fed toplantısının ardından düşüşe geçmeleri de dahil olmak üzere, fiyatların boğa piyasası dönemi trend çizgisinin altına düşmesini engelleyen önemli  bir hacim bulması bekleniyor.

TD Securities’e göre bu durum, bir başka pozisyon sıkışıklığına ortam hazırlıyor. Ancak bu sefer çıtanın önemli bir sıkışma görülecek kadar yüksek olduğu, bunun da makro rüzgârların eninde sonunda altını baskılayacağını gösterdiği düşünülüyor. Analistlere göre yaklaşık beş ay sonra, Temmuz ayında ons altının 1.745 doların altına kırılması, sarı metalde sürekli bir düşüş trendi oluşturabilir. Analistler, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Resmi merkez bankası varlıkları sürekli bir satın alma eğilimi göstermese de, bu duruma yönelik son haftalarda teklif verilmiş olması muhtemel görünüyor. Bununla birlikte, Çin Yeni Yılı’nın ardından Şanghay savunmasız durumdayken, bir satın alım planı için çıtanın yükseldiği düşünüldüğünde, pozisyon sıkışmasının daha fazla destek alması pek olası değil.

Altında son durum nedir?

Altın fiyatları Çarşamba günü, yüksek ABD Hazine tahvil getirileri külçe altın kazançlarını kontrol altında tutmasına rağmen, bu hafta beklenen güçlü bir ABD enflasyon verisi öncesinde yüksek seviyelerde seyretti. Ons altının değeri, yüzde 0.1’lik bir artış ile 1.826 dolara kadar yükseldi. Sabah saatlerinde ise 26 Ocak’tan bu yana görülmeyen en güçlü seviyesi olan 1.828 dolara ulaştı.  ABD altın vadeli işlemleri 1.828.10 dolarda sabit kaldı. ABD’de Ocak ayı enflasyon verileri Perşembe günü açıklanacak ve beklentiler, yıllık yüzde 7,3 artış yönünde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir