Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.988
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.988
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Korkutan İddia: En Büyük Balina Bitcoin’lerini Satıyor!

21 Nisan’da, Microstrategy’nin Bitcoin varlıklarının bir kısmını sattığına dair söylentiler yayıldı.  Her şey, “Ozz” adlı bir Twitter hesabının, Microstrategy’nin Bitcoin’i uzun vadeli tutma sözüne karşı çıktığını ve şirketin Bitcoin rezervlerinden yaklaşık 63 milyon dolara eşdeğer 1.500 BTC sattığını iddia eden bazı ilgili bilgiler yayınlamasıyla başladı.

En büyük Bitcoin balinası satışa mı başladı?

Ozz, Microstrategy’nin yukarıdaki 1.500 BTC’yi ana cüzdan adreslerinden Coinbase ve Okex borsaları tarafından Bitcoin satmak için kullanılan ikincil bir cüzdan adresine taşıdığını belirtti. Bu hesap, 2022’nin başından bugüne kadar, Microstrategy’nin “sessizce” sattığı toplam BTC miktarının 8.000 BTC’ye kadar çıktığını açıkça iddia ediyor. Ancak Microstrategy ile ilgili bu söylentinin gerçek dışı olduğu bildiriliyor.

İlk olarak, Ozz’un bahsettiği iki cüzdan adresini ve yakın zamanda satılan 1.500 BTC’yi takip ederken, ilk bakışta Microstrategy’nin sahip olduğu toplam 129.218 Bitcoin miktarına oldukça benziyor ve bu da yatırımcıların kandırılmasını kolaylaştırıyor. Ancak her iki cüzdan da ilk işlemini 10 Şubat 2019 ve 12 Haziran 2018’de kaydetti. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Microstrategy yalnızca Eylül 2020’de Bitcoin alımları yapmaya başladı.

Microstrategy’nin alım-satımlarını SEC’e bildirmesi gerekiyor

MicroStrategy borsada halka açık bir şirkettir ve şirketin herhangi bir alım veya satımının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bildirilmesi gerekir, özellikle MicroStrategy’nin bilançosunda BTC varken.   Bu noktayı netleştiren özel bir vaka, milyarder Elon Musk’ın Tesla’sıdır. 2021 yılının ilk çeyreğine göre, Tesla, Bitcoin yatırımının yüzde 10’unu sattı ve piyasanın likiditesini test etmek için 272 milyon dolar topladı. Bununla birlikte, Tesla’nın hala şirket hissedarlarını ve düzenleyicilerini eylemlerinden haberdar etmesi gerekiyor.

MicroStrategy’ye dönersek, şirket şu anda meydana gelen olayla ilgili herhangi bir işlem yapmadı. Öyleyse, CEO Michael Saylor, Bitcoin’in “yeraltı satışını” gerçekleştirirken yasal olarak ciddi şekilde etkilenmeyecekse, kendisini ve şirketi zor bir duruma sokmaya cesaret edip edemeyeceği sorusu ortaya çıkıyor. 15 Nisan’da CEO Michael Saylor bir kez daha MicroStrategy’nin piyasa koşullarından bağımsız olarak daha fazla Bitcoin satın alıp elinde tutmaya devam edeceğini ve ek karlar elde etmek için şirketin devasa Bitcoin fonundan yararlanma planını geliştireceğini doğruladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir