Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.265
% 3.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.265
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Korku Büyüyor: LUNA Elindeki Bu Altcoin’leri Satabilir!

Terra (LUNA) ve ekosistemindeki çöküşe yönelik endişeler bitmek bilmiyor. Terra’nın arkasındaki platformların elinde çeşitli kripto paralar olduğu biliniyor – bunlardan biri de popüler altcoin Avalanche (AVAX). AVAX yatırımcıları, Terraform Labs ve LFG’nin AVAX satıp satmayacağı konusunda endişelerini dile getirirken Avalanche, konuya yönelik bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

Terraform Labs ve Luna Foundation Guard AVAX satacak mı?

Terra (LUNA) ekosisteminin arkasındaki Terraform Labs ve Luna Fondation Guard’ın (LFG) elinde çeşitli kripto para birimleri olduğu biliniyor. Hatta Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere  LFG, çöken TerraUSD’yi (UST) kurtarmak adına Bitcoin rezervlerinin büyük bir miktarını sattı. Avalanche son açıklamasında, Terraform Labs ve LFG tarafından tutulan 92 milyon dolarlık AVAX tokenları hakkında şüpheleri giderdi.

Avalanche, Terra’nın elindeki tokenleri satacağına inanmadığını ve eğer böyle bir durum olursa, herhangi bir AVAX satışına yardımcı olmaya istekli olduğunu söyledi. İki kuruluşun da tuttuğu AVAX miktarı, AVAX arzının küçük bir bölümünü temsil ediyor. Ancak bu tokenların satılması durumunda fiyatlarda kaos yaşanabileceği öngörülüyor. Avalanche, LFG’nin yaklaşık 1,97 milyon tokenı olduğunu, Terraform laboratuvarlarının ise yaklaşık 1.07 milyon tokenı olduğunu söyledi.

Avalanche: Tokenlar hareket halinde değil

AVAX topluluğu tarafından yapılan sorgulamanın ardından ekip, şu anda tokenların hareketsiz olduklarını bildirdi. Terraform Labs’ın (TFL) yaklaşık 1.09 milyon AVAX tokeni satın aldığını ve bir yıl boyunca kilitlediğini de sözlerine ekledi. Avalanche, bu token miktarının AVAX’ın geçen haftaki hacminin yüzde 0.5’ini temsil ettiğini belirtti.

Ayrıca, LFG’nin bunları rezerv havuzu için kullanmak amacıyla ek 1.97 milyon AVAX tokenı satın aldığını da sözlerine ekledi. Bu miktar Avalanche’ın geçen hafta üretilen hacminin yüzde 0.9’una denk geliyor. Avalanche, token satışının gerekli olması halinde mantıklı bir ticaret stratejisiyle çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Terra, bu yılın başlarında rezervlerine 200 milyon dolar değerinde AVAX tokeni eklemişti. Bununla birlikte, 10 milyar dolarlık bir rezerv oluşturma planı, LUNA ve UST tokenlarını tarihi düşüşten korumak için yeterli olmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir