Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.951
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.951
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Klaytn Proje İncelemesi

 

KLAYTN


Klaytn
, meta veri tabanında inşa etmek, çalışmak veya oynamak isteyen herkes için açık kaynaklı bir kamu blok zinciridir.

2019’da Güney Kore’nin önde gelen yazılım kuruluşlarından biri olan Kakao, insanlar ve teknoloji aracılığıyla daha iyi bir dünya yaratma misyonuna sadık kalmak amacıyla Klaytn blok zincirini yarattı.

Klaytn, BSN Üzerinde Blockchain Ağı Oluşturacak - CHIP Online

Bir EVM Layer 1 blok zinciri olarak Klaytn, pratik ve güvenilir olacak şekilde tasarlanmıştır ve yalnızca teknoloji ve iş dünyasına değil, aynı zamanda Web3 çağında bireyleri güçlendirecek dönüştürücü değişime de odaklanmaktadır.

Bu amaçla, Klaytn Vakfı, blok zincir teknolojilerini daha erişilebilir hale getirmeye, Web3 devriminin bir parçası olmak için daha fazlasının yolunu açmaya kararlıdır ve Klaytn, hayatın her kesiminden ve her köşesinden insanları birbirine bağlayacak tercih edilen güven katmanıdır.

Bu işbirlikçi Web3 oyun alanının altyapısını oluşturmak için Klaytn, yeni fırsatları keşfetmek ve inovasyon hızını hızlandırmak için güçlü topluluğumuzu güçlü altyapı teknolojileriyle birleştirmeyi amaçlamaktadır.

Klaytn ana ağının özelliklerinden bahsedecek olursak:

*1 saniyelik blok oluşturma ve onay süresi.
*Saniyede 4.000 işlem.
*Ethereum’un neredeyse 1/10’u olan düşük gaz fiyatı.
*EVM’yi (Ethereum Sanal Makinesi) çalıştırır ve Solidity sözleşmelerinin yürütülmesini destekler
*Dünya çapında 19 saygın şirket, konsensüs düğümlerini işletmek için başlangıçta Klaytn Governance Council’i kurdu. Geçerli konsensüs düğümü sayısı Klaytnscope’ta gösterilir

*50’den fazla ilk hizmet ortağı, Klaytn’de Blockchain Uygulamalarını başlatmayı taahhüt etti.


Klaytn, rollerine ve amaçlarına göre üç mantıksal alt ağa bölünebilir. Klaytn ekosisteminin üst düzey görünümü aşağıdaki şekilde gösterilmiştir.

Klaytn projesinin ekosisteminde ki partnerlerden bahsedecek olursak: 

1. Japon teknoloji devi GMO İnternet Grubu, Klaytn’de JPY ile sabitlenmiş bir sabit para da dahil olmak üzere blok zinciri kullanım örneklerini keşfetmek için kurulan ortaklık.

2. Endonezya’nın Salim Group’un dijitalleştirme kolu olan İnovasyon Fabrikası, varlık yönetimi çözümleri, tedarik zinciri izlenebilirliği ve oyun ve eğlencede NFT kullanımı dahil olmak üzere blok zinciri tabanlı uygulamaları keşfetmek için kurulan ortaklık.

3. Asya NFT pazarı Doğu NFT, küresel LGBTQ kripto ekonomisini Y Serisi içeriğine dayalı NFT’lerle kullanmak ve sanat, müzik ve eğlence alanında dünyanın en büyük ortaklarıyla işbirlikleri yoluyla ufku genişletmek için kurulan ortaklık.

4. ABD merkezli eğlence grubu Animal Concerts, A listesindeki ünlüler için NFT’leri basacak ve 2022’nin ilk çeyreğinde bir ev ismi sanatçısı için bir NFT müzayedesiyle başlayacak bu sayede.

5. Küresel fintech hızlandırıcısı F10, Singapur’daki blockchain girişimleri için bir kuluçka programı oluşturacak bir ortaklık.

 

Klaytn proje ekibinden bahsedecek olursak :

Dr. Sangmin SeoDavid Shin Younho Lee

Dr. Sangmin Seo                                   David Shin                             Younho Lee        

Yönetmen, Klaytn Vakfı                Küresel Benimseme                 Klaytn Stratejisi   

 

Klaytn projesinin önümüzde ki günler için hedeflerinden bahsedecek olursak: 

Ana ağ için gaz fiyatlarının şebeke trafiğine göre değişmesine olanak sağlayan dinamik gaz fiyat modeli uygulanacaktır. İşlemlerdeki olağan dışı ani artışlar dışında, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayan düşük işlem ücretleri uygulamayı hedeflemişler. Bu, ortalama kullanıcılar için gaz fiyatı yükünü azaltmaya yardımcı olacaktır.

Konsensüs mekanizmamızın istikrarını geliştirmek ve merkezi olmayan yönetişime olan bağlılığımızı sürdürmek için yönetişim konseyi üyeleri için yeni bir yönetişim ve yeni bir ödül sistemi uygulayacaklarını söylemişler.

*Üçüncü çeyrekte, bu yeni yönetim modeli Baobab test ağına uygulanacak.

*Metaverse Paketinin beta sürümünü, çoğu işlevsellik ve kullanıma hazır açık kaynaklı bileşenlerle birlikte yayınlanacak.

*Blockchain teknolojisinden yönetişim ve tokenomiğe kadar uzanan alanlarda dünya standartlarında araştırma yapmak için KIR aracılığıyla bir blockchain araştırma merkezi kurmayı amaçlıyolar.

*Blockchain araştırma merkezleri, diğer araştırma kurumlarının aksine, blockchain topluluklarının veya araştırmacıların özgürce katkıda bulunabileceği açık katılıma büyük önem verecektir.

*Araştırma merkezi, araştırma çıktılarının akademik makaleler veya açık kaynaklı bilgiler olarak sunulmasıyla Web 3.0 ruhu içinde çalışmayı amaçlamaktadır. Yeni araştırmacıların hızla dahil edilmesi için bir model de tanıtılacak.

*Klaytn’da yeni olan geliştiricilere, mümkün olan en kısa sürede Klaytn’in üzerine inşa etmeye başlayabilmeleri için yardımcı olacak bir Klaytn Dev Onboarding Kit sağlayacaklarını söylemişler.

*Ödüller ve hibe programları ve Klaytn Dev Portalı aracılığıyla, geliştiricilerin Klaytn’in temel gelişimine katkıda bulunmalarını ve Klaytn ekosisteminde harika hizmetler oluşturmalarını kolaylaştırmak için gerekli tüm bilgi ve belgeleri sunacaklarını söylemişler.

 

Coinmuhendisi olarak sizler için Klaytn projesi ile AMA Etkinliği düzenlemiştik.
Sizler düzenlediğimiz AMA Etkinliği detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

Coinmuhendisi-Klaytn AMA Özeti

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir