Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.802
% 3.13
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.802
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Kıdemli Analiste Göre Kripto Paralar Bir Yatırım Aracı Değil

Deneyimli yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlıkların bir yatırım aracı olmadığını düşünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı, CNBC ile yaptığı yeni bir röportajda, döviz enflasyonu ile başa çıkmanın çözümü olarak hisse senetlerine işaret etti:

“Hisse senetleri kesinlikle cevap çünkü para birimlerinin devalüasyonu ortadan kalkmayacak, bu da enflasyonun yüksek oranda devam edeceği anlamına geliyor. Unutmayın, ABD para arzı %30’un üzerinde arttı. Bitcoin ve kripto para olayı dindir. Bu bir yatırım değil, bu bir din. Buna inanıyorlar. İnsanlar zenginleştiklerini düşünüyorlar ve müzik çalmaya devam ettiği sürece bu sorun değil.”

Analist, Citibank’ın eski başkanı Charles Prince’a atıfta bulunarak “Herkes ayağa kalkıp dans etmeli, ancak bir kez bu müzik durduğunda, başımız gerçekten belaya girecek” ifadelerini kullandı. Analist, şunları söyledi:

“Bu yüzden insanlar bu kripto para birimlerine yatırım aracı olarak bakmamalıdır. Bu, spekülasyon yapmak ve eğlenmek için bir araç, ancak günün sonunda hisse senetlerine geri dönmeniz gerekiyor.”

Eylül ayında Bloomberg ile yaptığı röportajda Mobius, vergi ödeme yöntemi olarak kabul edilirse Bitcoin (BTC) hakkındaki fikrini değiştirebileceğini belirtti.

“Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, özellikle ABD hükümeti, vergilerin Bitcoin veya bazı kripto para birimi cinsinden ödenmesine izin verirse, o zaman fikrimi değiştiririm. Çünkü o zaman uluslararası kabul görmüş bir para birimi haline gelecektir. Ama şimdi olduğu gibi, durum böyle değil. Bunun yakın zamanda olacağını görmüyorum.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir