Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.701
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.701
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Kıdemli Analist: Rus İşgali, Altın’ı Bu Seviyelere Fırlatacak!

Kıdemli analist Gary Wagner, piyasa katılımcılarının güvenli liman varlıklarına kaçışıyla, altın fiyatlarının neredeyse parabolik bir şekilde yükseldiğini belirtiyor ve bu seviyelerin üzerine çıkmasının oldukça makul olduğunu söylüyor. Biz de Coinmühendisi.com olarak analistin kendi anlatımıyla değerlendirmelerini ve tahminlerini okuyucularımız için hazırladık.

Rusya’nın Ukrayna işgaline ve etkilerine genel bir bakış

Ukrayna’nın Rusya tarafından önceden planlanmış işgali, şimdi altıncı gününde ve ülkelerini savunan Ukrayna ordusunun ve sivil nüfusun şiddetli direnişiyle karşılandı. Şimdiye kadar verilmiş en güçlü yaptırımları uygulayarak Vladimir Putin’in korkunç eylemlerini kınamak için küresel olarak demokratik ülkeleri birleştirdi. Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Kanada, Putin’e askeri harekatını durdurması için baskı yapmak için bir koalisyon kurdu. Tarafsız bir ülke olan İsviçre bile Putin’in geri adım atması umuduyla Putin’i ve Rus ekonomisini felce uğratmayı amaçlayan yaptırımlar uygulayarak dünya çapındaki ittifaka katıldı.

Ukrayna askerleri ve vatandaşlarının meydan okuması ve yaptırımların birleşimi Vladimir Putin’i sertleştirdi ve işgali hızlandırmasına neden oldu. Şimdi Ukrayna’nın sivil nüfusunun hedef alınması emrini verdi. Raporlara göre, füzeler Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Harkov’a ve başkent Kiev’e yakın 17 mil uzunluğundaki Rus birlikleri ve askeri araçlarından oluşan bir sütuna yağdı.

Ukrayna’daki krize barışçıl bir çözüm, imkansız olmasa da mantıksız görünüyor. Rusya, Ukrayna NATO ittifakına katılmamayı taahhüt etmedikçe askeri varlığını geri çekmeyeceklerini vurgulayarak kuma bir çizgi çekti. Dün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Avrupa Birliği ve NATO’ya üyelik başvurusunda bulundu. Her iki ülke de kuma çizgiler çizerek diplomatik bir çözümü ulaşılamaz hale getirdi.

Rusya, giderek artan uluslararası izolasyonla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Rusya da dahil olmak üzere dünya çapındaki protestolar onun eylemini kınadı. Görünüşe göre Putin’in eylemleri geri tepti ve Ukrayna şimdi Avrupa Birliği’ne katılmak için başvurduğu için amaçlanan oyunun tam tersiyle sonuçlandı. Rus ordusunun şimdi sivilleri hedef alması, Putin’in doğu Ukrayna’daki Rus yanlısı ayrılıkçıları korumak için barış güçlerine ‘özel bir operasyon’ emri verdiğini açıklamasının, egemen bir ülkeyi işgal etmek ve ele geçirmek için bir bahaneden başka bir şey olmadığının kanıtı.

“Altın fiyatının 2.000 doların üzerine çıkması oldukça makul görünüyor”

Eylemlerinin finansal yansımaları, küresel hisse senetlerinin büyük düşüşler yaşaması ve ham petrolün varil başına 104 doların üzerinde fiyatlandırılmasıyla finansal piyasalarda dalgalanmalara yol açtı. Rusya’nın askeri harekatı dünya çapında enflasyonist baskıları artırdı. İstila enflasyonu ABD’de %7,5 ile 40 yılın en yüksek seviyesinde olmadan önce, varil başına 100 doların üzerinde fiyatlandırılan ham petrol ve hızla artan gıda maliyetlerinin kombinasyonu, dünya çapında enflasyonist baskıları kesinlikle artıracaktır.

Piyasa katılımcılarının güvenli liman varlıklarına kaçışı, altın fiyatlarının neredeyse parabolik bir şekilde yükselmeye devam etmesiyle birlikte, Rus işgalinin ve yükselen enflasyon seviyelerinin doğrudan bir sonucu. Bugün EST altın bazında en aktif Nisan 2022 vadeli işlem sözleşmesi, yaklaşık 50 dolarlık fiyat avansını hesaba kattıktan sonra 1.951,20 dolarda sabitlendi.

Teknik araştırmalarımıza göre, altının karşılaşabileceği ilk direnç seviyesi, Rusya’nın işgaline başladığı 24 Şubat Perşembe günü meydana gelen en yüksek seviye olan 1.975 dolar. Mevcut enflasyonist baskıların artması ve Rusya’nın egemen bir ulusu yasadışı işgalinden kaynaklanan krizle birlikte, altının 2.000 doların üzerine çıkması oldukça makul görünüyor. Elliott dalgası ve Fibonacci uzantılarını kullanan mevcut çalışmalarımız, bu mevcut ralli sırasında altının 2.075 dolar kadar yükselebileceğini tahmin ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir