Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.659
% 1.95
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.659
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kava Nedir ?

Kava

Kava Nedir?

Kava ekibi, Kava’ya sahip olan herkesin Cosmos şirketi tarafından desteklenen herhangi bir varlığa teminat olarak kullanabilmesine olanak tanımaktadır. Bu şekilde gerekli şartları sağlayarak çok taraflı bir CDP yani “teminatlandırılmış borç pozisyonu.” sunmakta. Binance Chain, Cosmos şirketi tarafından desteklenerek çalıştığından Kava Ekosistemi, BTCB ve BNB gibi Binance’nin kendi varlıklarına CDP desteği sağlamakta. Bu şekilde Binance ve Kava Ekosistemi dolaylı olarak birbiri ile yakın ilişki içerisinde olmakta. Bunlardan bahsederken bir yandan şundan da bahsedeyim bir dipnot olarak Kava Ekosistemi, kullanıcılarına hedge yoluyla pozisyon sağlayabilmek için USDX stabilcoin’i kullanmaktadır.

Aslında kısacası Kava’nın oynadığı kilit mantık, kullanıcıların varlıklarını akıllı sözleşmelerle kilitlemesine ve bu şekilde USDX ödünç almasına olanak tanımaya yönelik bir işleyiş sistemine sahip olmakta. ABD dolarına sabitlenmiş stabil Coin olan USDX değerinin her zaman 1 dolara sabit bir şekilde olması için tasarlanmış bir sözleşme olan teminatlandırılmış borç pozisyonu (CDP) olarak adlandırılan şeyi yaratarak, kullanıcıların borç alıp verirken güvenli bir limanda bulunmasının tabanını oluşturmuştur.

Bir çok kripto para birimi gibi Kava’nın da arzı sınırlı arkadaşlar. Yönetimce belirlenen yazılım kuralları gereği 149 Milyon 775 bin 753 toplam arza sahiptir.

Kava Labs Hakkında

Kava.io’yu ve Kava Labs’ı hala ayrı ayrı değerlendiren insanlar var. Kava’nın ne olduğundan bahsettik. Şimdi ise Kava Labs’ın ne olduğundan bahsedelim.

Kava Labs, dünyanın en büyük kripto para birimlerini, ekosistemlerini ve finansal uygulamalarını birbirine bağlayan Kava Platformunun birincil geliştirme ekibidir. Kava Labs’ın misyonu, güçlü Katman 1 mimarisi, kurumsal düzeyde güvenlik ve kullanıcı deneyimi odaklı tasarımın bir kombinasyonu aracılığıyla merkezi olmayan finansın (DeFi) geleceği için güvenli, ölçeklenebilir bir ortam yaratmaktır. Ve bu yukarıda bahsettiğim büyüleyici ortamında adını tahmin etmek zor olmasa gerek Kava olarak belirlemişler.

8 Nisanda gerçekleşen Hard V2 ile gelen Borç Alma & Verme İle birlikte gelen Likidasyon Sorunu

Likidasyon = Tasfiye

Öncelikle bir çok kişi için gerçekten sorun olan bir şeyden yani bir kullanıcının CDP açtığında sağladığı teminat miktarına göre bastığı USDX miktarı, bir likidasyon fiyatı belirlemesini ve seviyesini dikkate almaması ile yaşanan varlık kayıplarından bahsetmek istiyorum.

Örneklere geçmeden önce likidasyon nedir bundan bahsedeyim;

Likidasyon terimi genellikle kaldıraçlı piyasalarda kullanılan yatırımcı sermayesinin erimesi olayıdır. Bir kişinin yatırdığı varlık likidasyon seviyesine ulaştığında tamamen erimiş olur.

Bir kullanıcı Kava uygulamasında bir CDP açtığında, sağladığı teminat miktarına göre bastığı USDX miktarı bir tasfiye fiyatını belirleyecektir.

Örneğin:

Bir kullanıcının 40 KAVA’yı 80 USDX basmak için kilitlediğini varsayalım. Bu duruma göre ortaya çıkan likidasyon seviyesi 3,01 USD/KAVA’dır. Kullanıcı ek olarak Safe Max seçeneğine tıklayarak ortalama 10 USDX basarsa, likidasyon seviyesi 3.01’den 3.41 USD/KAVA’ya yükselir. Veya 10 USDX yerine 20 USDX borç alırlarsa, likidasyon seviyesi 3,76 USD/KAVA’ya yükselmekte.

kava
Daha fazla USDX borç almak tasfiye fiyatını artırır

Tasfiye fiyatının artmasının bir başka yolu, bir kullanıcının kendisine karşı ödünç verilen USDX’i geri ödemeden teminatının bir kısmını geri çekmesidir. Bir kullanıcı yatırdığı Kava teminatı ile kendisine ödünç verilen USDX’i geri ödemeden yatırdığı Kava teminatının bir kısmını geri çektiğinde likidasyon fiyatı artar. Görselde de gördüğünüz üzere yatırılan 40 kavalık teminatın 4.73 tanesini çektiğimizde geriye 35.2’lik bir Kava teminatı kalmış oluyor. Haliyle bizim teminat miktarımız azalınca borç alabileceğimiz USDX tutarı da aynı oranda azalacağı için. Bizim 40 Kava için alabileceğimiz 80 USDX’lik borcun, 35 Kava’lık değeri likidasyon seviyesini arttırarak bize geri dönmekte. Gördüğünüz üzere Likidasyon seviyesi 3.01’den, 3.41’e çıkmış durumda. Veya düz mantık hesabı yapalım daha iyi anlamanız için. Direk 40 kavalık teminattan 10 kavayı çekelim. Yine aynı mantık ile bizim borç aldığımız 80 USDX’lik borcun 30 KAVA’lık karşılığı Likidasyon sayacında bizim likidasyon seviyemizi 3.01’den, 4.01’e çıkarmış durumda. Daha büyük miktarda teminat çekildiğinde tasfiye fiyatındaki değişiklikteki farka dikkat edin:

kava
Teminatın çekilmesi tasfiye fiyatını artırır

 

Likidasyon seviyesini arttıran etkenlerden kısaca bahsettik. Şimdi likidasyon nasıl önlenir bundan bahsedelim.

Kimse varlıklarının tasfiye edilmesini istemez, o yüzden bundan nasıl kaçınacağımızı tartışalım. Teminat varlıklarınızın fiyatını izleyin. “Ayarla ve unut”, muhafazakar bir pozisyon alsanız ve borçlanmanızı maksimize etmeseniz bile önerilen bir strateji değildir. Tasfiye fiyatını düşürmek için CDP’nizi ayarlayın. Bu iki şekilde yapılabilir:

  • Daha fazla teminat kilitleyin.

Örneğin resimde de gördüğünüz üzere elimde 40 Kava var diyelim. Ben elimde ki kava miktarını 2 Kava daha alarak 42’ye çıkarırsam ve 40 Kava ile 80 USDX alıyorken 3.01 Dolarlık bir likidasyon seviyesine sahip isem. Ben elimde ki Kava miktarını 2 tane arttırdığımda likidasyon seviyesi örnekte de gördüğünüz üzere 2.87’ye düşüyor. Veya 2 değil de diğer örnekte ki gibi 5 Kava tane eklediğimizde 45 kavalık teminatın likidasyon seviyesi 3.01’den 2 67 USD/Kava’ya düşmekte.

kava

  • Ödünç alınan USDX’in bir kısmını geri ödeyin. Bir hatırlatma olarak, tam olarak geri ödemediğiniz sürece 10 USDX’den daha düşük bir kredi bakiyeniz olamaz.

Örnekte ki görselde de gördüğünüz üzere 89.4 USDX’lik borcumuzun 50 USDX’ini geri ödediğimizde Likidasyon seviyesinin 134.15’ten 59.15’e kadar düştüğünü görüyoruz. Aynı şekilde 2. Örnekte de gördüğünüz üzere 89.4 USDX’lik borcumuzun 60 USDX’ini geri ödediğimizde Likidasyon seviyesinin 134.15’ten 44.15’e düştüğünü görüyoruz arkadaşlar.

kava

Sizlere Kava Labs’ın yaptığı çalışmalardan ve ortaklıklardan bahsetmeme izin verin;

 

Kava Labs, 185 Milyon Dolarlık İgnition Fonunun İlk Alıcısı Olarak Cosmostation‘ı Seçti;

Cosmostation, Güney Kore, Seul merkezli kurumsal düzeyde bir doğrulayıcı düğüm altyapısı ve son kullanıcı uygulama sağlayıcısıdır. Düğüm işlemiyle birlikte Cosmostation, Tendermint destekli ağlar için Mintscan Block Explorer’ı ve her bir ağa özgü modüller ve ayrıntılı özellikleri desteklemek için Cosmostation iOS, Android ve Web Cüzdanlarını geliştirmekte ve sürdürülebilirliğini sağlamaktadır.

Cosmostation, Kava Labs tarafından 185 milyon $’lık Kava ignition Fonu’nun bir kısmını alan ilk ekosistem ortağı oldu. Cosmostation’dan alınan Fonlar, Kava Platformu üzerine inşa edilen yeni Cosmostation Stable Swap protokolü için lansman sırasında geliştirme maliyetlerini dengelemek ve likidite sağlamak için kullanılması planlandı. Cosmostation Stable Swap, Kava Ekosistemine özel olacak şekilde tasarlanması ile birlikte, kullanıcıların yüksek talep gören çeşitli stabilcoinler ve BTC türevleri ile ticaret yapmalarına ve kazanmalarına olanak tanıyacak bir altyapı oluşturdu. Protokol, Kava kullanıcılarına ekosisteme sermaye getirmenin ve güvenli olduğu kadar düşük riskli bir ortamda getiri elde etmenin yeni yollarını sağlayacak çözümler sunduğunu dile getirdi.

“Cosmostation, tam olarak Kava Ekosistemine değer katmak istediğimiz proje türüdür. Yıllardır sessizce etkileyici ürünler üretiyorlar ve ana akım DeFi için bir ev inşa etme misyonumuza katılmalarından heyecan duyuyoruz.” — Scott Stuart, Kava Labs CEO’su

DeFi alanında yüksek kaliteli, kullanıcı dostu ürünler sunma konusunda eski bir geçmişe sahip kendini alanında kanıtlamış bir ekip olarak Cosmostation’ın Stable Swap kolu, İgnition Fonu için gerçekten büyük ve kaliteli bir durum ortak olarak göze çarpmakta. Cosmostation Ekosisteminin Güvenlik, güvenilirlik ve birinci sınıf kullanıcı deneyimlerine olan bağlılıkları, Kava Ekosisteminin DeFi içerisinde gerçekten Merkeziyetsiz olma yolunda anadal projelerden biri haline gelmesine destek veren ilk dayanak oldu.

kava

Kava Labs, Kava Ekosistemini Güvence Altına Almak İçin yaptığı Certik Ortaklığı;

2018 yılında Yale Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi profesörleri tarafından kurulan CertiK, blok zinciri protokollerini ve akıllı sözleşmeleri güvence altına almak ve izlemek için sınıfının en iyisi AI teknolojisini kullanarak blok zinciri güvenliğinde bir öncü güvenlik etkeni olma yolunda dev adımlar ile ilerleyen bir ekosistemdir. CertiK’in misyonu siber dünyanın güvenliğini sağlamaktır. Blockchain ile başlayarak, akademiden işletmeye en son yenilikleri uygulayarak, kritik görev uygulamalarının güvenlik ve doğrulukla çalışmasını ve oluşturulmasını sağlar.

Bugüne kadar 1300’den fazla kurumsal müşteriyle birlikte çalışan Certik, 90 milyar doların üzerinde dijital varlığın güvence altına alınmasını sağladı. Blok zinciri kodunda 23.000’den fazla güvenlik açığı tespit ederek projelere güvenlik sistemleri konusunda üst düzey bir hizmet sundu.

CertiK, 2021’de B ve B+ Serisi finansman turlarında 60 milyon doların üzerinde para topladı. CertiK, Tiger Global, Coatue Management, Shunwei Capital ve Hillhouse Capital gibi en iyi VC’lerin yanı sıra Coinbase Ventures ve Binance gibi endüstri liderleri tarafından desteklenerek Proje ve Endüstri liderlerinin göz bebeği haline geldi.

Kava CEO’su Scott Stuart, “Kava Ekosistemi, dünyanın en güvenli DeFi platformunun (Burada Kava’dan bahsediyor) kullanıcılarına değer sağlamak için sınıfının en iyi geliştiricileri ve ortaklarını işe almanın onların görevi olduğunu dile getirerek sözlerine şunlarla devam etti; “CertiK, tüm Kripto Para Piyasasında en saygın güvenlik denetçisidir. CertiK’i Kava Ekosistemini güvence altına almak ve kullanıcılarını korumak için İgnition Fonuna dahil etmemiz kaçınılmaz bir doğallıktaydı.” Dedi.

Blockchain güvenliğinde lider olan CertiK, Kava Ekosistemi için gelişmiş güvenlik olanakları sağlamak amacıyla Kava İgnition Fonu’nun bir kısmını almak üzere Kava Labs ile anlaştı. Ortaklığın bir parçası olarak CertiK, Kava Platformu’nun düzenli güvenlik değerlendirmelerini yapacak ve kullanıcılara Lider Tabloları aracılığıyla ekosistemdeki projelerin güvenliği ve riskleri hakkında bilgi sağlayacak.

 

Ana ağ yükseltmesi

IBC ve Daha Fazlası İle Gelen Kava 9 Ana Ağ Yükseltmesi;

Kava Labs, kullanıcıların ve projelerin varlıklarını Kava’ya getirmeleri için yeni yollar deneyerek Kava Ekosistemini genişletmeyi amaçlayan bir dizi güzel ve ilgi çekici fırsat tufanı düzenliyor.

Bunların başında Blockchainler Arası İletişim Protokolünü (IBC) uygulayacak olan Cosmos SDK’nın 44 sürümüne yükseltme de yer alıyor.

Hedeflenen lansman zaman çerçevesine göre 2021’in 4. çeyreğinin sonu ile 2022’nin ilk çeyreği arasında olan Kava 9 ana ağ yükseltmesi periyodu, Kava Ekosistemini 2022’de büyük bir büyümeye hazırlayarak ve lansman çerçevesinde Kava kullanıcıları için çok daha üst düzey kullanılabilirlik iyileştirmeleri sağlayacak çeşitli özellikler içeriyor.

Kava 9 Ana Ağ Yükseltmesinde Bizi Neler Bekliyor;

Kava 9 ana ağ yükseltmesi, Kava Ekosistemini 2022’de büyük büyümeye hazırlayacak ve lansman sırasında Kava kullanıcıları için yaşam kalitesi iyileştirmeleri sağlayacak çeşitli özellikler içeriyor. Tam özellik listesi:

  • IBC entegrasyonu

IBC Entegrasyonu

Cosmos SDK kullanılarak oluşturulan bir Katman-1 blok zinciri olarak, Mart ayında piyasaya sürülmesinden bu yana IBC’yi entegre etmek ve Kava’nın faydalarını daha geniş bir kitle için ortaya çıkarmak bir hedef olmuştur. Kava’nın yaptığı her şeyde olduğu gibi, herhangi bir büyük değişikliğin güvenliğini ve istikrarını sağlamak en büyük önceliktir. Kava 9 ile, kullanıcıları riske atmadan güvenli bir şekilde entegre olacak ve Cosmos ekosistemine bağlanmaya başlayacak altyapı mevcut olacak.

Bu, Kava için çok büyük bir adım, çünkü bu yalnızca IBC özellikli zincirlerden varlıkları Kava’ya getirme yeteneğinin kilidini açmakla kalmayacak, aynı zamanda diğer zincirlerde kullanılmak üzere $KAVA, $HARD ve $SWP’yi Kava’dan kolayca taşıma yeteneğinin kilidini açmak anlamına gelecek. . Bu, Kava ekosistemine bir dizi yeni rampa, Kava Platformu kullanıcıları için yeni kazanç fırsatları ve mevcut yerel Kava varlıkları için yeni yardımcı program sağlayacaktır.

IBC Assets ile Kazanç

IBC entegrasyonunun en büyük faydalarından biri, IBC varlıklarını Kava Ekosistemine getirme ve bunlarla Darphane, Ödünç Verme ve Takas’ta kazanma yeteneği olacaktır. Buna $ATOM, $OSMO, $AKT ve daha pek çok şey dahildir. Bu, kullanıcıların Kava Ekosistemine katılması için yeni yollar yaratacak ve platformda daha çeşitli kazanma, ödünç verme ve ödünç alma seçenekleri sunacaktır.

Lansman sırasında Kava Platformunda yeni varlıklar etkinleştirilmeyecek. Lansmandan kısa bir süre sonra, hangi IBC varlıklarının her bir protokole entegre edileceğini belirlemek için platformun yönetimine ve bireysel protokollere yönelik birden fazla teklif sunulacaktır. IBS varlıklarının olası kullanımları:

  • Teminat olarak IBC varlıklarını sağlayın ve USDX’i darp edin
  • Kava Lend’de IBC varlıklarını tedarik edin ve ödünç alın
  • Kava Swap likidite havuzlarında IBC varlıklarını tedarik edin
  • Kava Swap ile IBC varlıklarını Kava zincirindeki diğer herhangi bir token ile değiştirin

Kava Başlatma Paneli

Kava Launchpad, yeni projeler için Kava Ekosistemini açmanın ilk büyük adımlarından biridir. Projelerin lansmandan önce $KAVA pay sahiplerine ödül olarak token dağıtarak fon toplamasına ve marka bilinirliğini artırmasına olanak tanıyacak. Bunlar, kullanıcılar web uygulamasında bir hak kazanma dönemi seçerek ve $HARD ve $SWP ile yaptıkları gibi ödülleri talep ederek, $KAVA ödüllerinin şimdi yaptığı gibi işlev görecektir.

Kava zincirinde Kava Launchpad aracılığıyla başlatılan tüm jetonlar, kullanıcıların Kava zincirindeki herhangi bir varlıkla olduğu gibi ticaret yapabilmeleri ve stake edebilmeleri için Swap’a eklenecektir. Gelecekte Kava, aynı şekilde yeni varlıkları dağıtmak ve yeni projeler için likiditeyi hızlandırmak için belirli Swap havuzlarını veya Borç Vermeyi de teşvik edebilir.

ETH Köprü Çekirdek Altyapısı

Odak başlangıçta IBC’yi tam olarak etkinleştirmek olsa da, Kava 9, Kava ve Ethereum Ağı arasındaki köprüyü etkinleştirmek için gereken temel altyapı değişikliklerini de uygulayacak. Bu modüller, sarılı ERC-20 jetonlarını basmayı veya yakmayı, para yatırma limitlerini kontrol etmeyi ve belirli jetonları beyaz listeye almayı mümkün kılacaktır.

Köprü açılışta aktif olmayacak. Ancak, Kava 9 yükseltmesinde köprünün çekirdek altyapısının uygulanması, köprünün zincir yükseltmesi olmadan etkinleştirilmesini sağlar. Bu, Kava 9 yükseltmesinden sonraki birincil hedef olacak ve ilk odak noktası muhtemelen $ETH ve $USDC arasında köprü kurmaya odaklanacak.

Öncelikli Mempool

Kava 9’da gelen yaşam kalitesi yükseltmelerinden biri, daha yüksek işlem ücretleri için öncelikli bir mempool olacak. Ağ tıkanıklıklarının yüksek olduğu dönemlerde, işlem mempool’ları (veya kuyruklar), doğrulayıcıların işlemleri işleyebileceğinden daha hızlı oluşturulur. 19 Mayıs tasfiye etkinliği sırasında, botlar, genel kripto piyasası çökerken, sıfır ücretle çok sayıda işlem göndererek Kava ağına spam gönderdi.

Bunun sonucu, kullanıcıların CDP’lerini veya borç pozisyonlarını etkin bir şekilde yönetmek için işlemlerini gerçekleştirememeleri ve haksız bir şekilde tasfiye edilmeleriydi. Öncelikli mempool, işlenecek işlemleri ödenen ücretlere göre sıralayacaktır. Bu, sıfır ücretli spam saldırılarına karşı koruma sağlayacak ve kritik işlem ihtiyaçları olan kullanıcıların biraz daha yüksek bir ücret ödeyerek işlemlerine öncelik vermelerini sağlayacaktır.

Keplr Cüzdanı

IBC entegrasyonunu desteklemek için Kava 9, IBC özellikli zincirler ve varlıklar için birincil cüzdan olan Keplr Cüzdan için de destek sağlayacak. Keplr zaten $KAVA stake ve yönetimini destekliyor. Kava 9’un piyasaya sürülmesiyle Keplr, Kava Ekosistemi için izinsiz, anında cüzdan ve işlem imzalamayı da destekleyecek.

Geliştirici Araçları

Kava 9’un Kava Ekosistemine getirdiği büyük birlikte çalışabilirlik ve kullanılabilirlik yükseltmelerine ek olarak, aynı zamanda birkaç temel geliştirici işlevi de sunacak. Bunlar, yeni projelerin ekosisteme dahil edilmesinin önünü açacak ve mevcut doğrulayıcılar ve kullanıcılar için kullanılabilirliği artıracaktır. Bunlar şunları içerir:

  • Üçüncü taraf uygulamalarla kolay entegrasyon
  • Geliştirilmiş yükseltme modülü
  • Amino için yıldız geçidinin değiştirilmesi
  • Telemetri paketinin uygulanması

Özet

Kava 9 ana ağ yükseltmesi devam ediyor ve 2021’in 4. çeyreğinin sonundan 2022’nin ilk çeyreğine kadar planlanıyor. Kava ana ağını Cosmos SDK’nın v44’üne yükselterek IBC’yi uygulayacak ve Kava Ekosistemini tüm IBC özellikli zincirleri bağlayacak. Bu, kullanıcılar için Kava’ya birkaç yeni rampa sağlayacak ve Kava zincirine bir dizi yeni varlık getirecek.

Buna ek olarak, 2022’de Kava Launchpad, yaklaşan bir ETH köprüsünün temeli, Kepler cüzdan desteği ve geliştiriciler ve kullanıcılar için çeşitli yaşam kalitesi iyileştirmeleri ile Kava Ekosisteminin 2022’de devam eden büyümesi için temel oluşturacak.

Kava x Akash

Akash Network X Kava Ortaklığı

Dünyanın ilk merkezi olmayan ve açık kaynaklı bulut ağı olan Akash Network, blockchain ve AI Teknolojisi gibi yüksek büyüme gösteren endüstriler için dağıtım, ölçeklenebilirlik, verimlilik ve fiyat performans oranını arttırmaya yönelik çalışmalar yürütmekte.

“Bulut Bilişim için Airbnb” felsefesi ile yola çıkan Akash Network; hızlı, verimli ve düşük maliyetli bir uygulama altyapısı çözümü sunarak kullanıcılara üst düzey bir hizmet ve kullanıcı dostu yapı sunmakta. 8,4 milyon veri merkezinde yeterince kullanılmayan bulut bilişim kapasitesinin %85’inden yararlanan Akash Network, herkesin bulut bilişim kaynaklarını kullanmasına izin vermektedir.

Akash’ın platformu aracılığıyla geliştiriciler, şu anda Amazon Web Services (AWS), Google Cloud ve Microsoft Azure gibi merkezi bulut sağlayıcılarından 2-3 kat daha düşük bir maliyetle bulut bilişim ağına kolayca ve güvenli bir şekilde erişebilmektedir. Platform, kullanıcıların Akash altyapısını kullanması için gelişmiş bir konteynerleştirme teknolojisini benzersiz bir stake modeline entegre ederek insanların platformu benimsemesi için güzel kazançlar sağlamaktadır.

Kava Labs ve Akash arasındaki ortaklık, başlangıçta mevcut Kava Ekosisteminin ademi merkeziyetçiliğini desteklemeye odaklanacak. Bu, Akash ağında barındırılan Kava platformunun yansıtılmış bir sürümünü ve merkezi olmayan bir ekosistem analitiği panosunu içeren bir başlangıç olacak.

“Kava Labs ve ekosistemine bulut bilişim için merkezi olmayan bir çözüm sunmaktan gurur duyuyoruz. Analitik kontrol paneliyle birlikte Kava Uygulamasının merkezi olmayan sürümünü barındırmak, gerçekten merkezi olmayan İnternet’e bir adım daha yakın.” — Greg Osuri, Akash Network’ün CEO’su.

kash ayrıca yaklaşan Kava projelerine, merkezi olmayan ön uçların barındırılmasını desteklemek için yardımcı program simgesi olan Akash Token ($AKT) biçiminde hesaplama kredileri sağlayacak. Bu ne anlama geliyor hemen bundan bahsedelim gelecekte, Akash Ağı üzerinde proje inşa eden geliştiricilere Akash Network projelerini doğrudan Kava Ekosistemine yerleştirme fırsatı da vererek. Projeler için cazip bir liman olmayı hedefliyor.

Kava Labs & Akash Network ortaklığının uzun vadeli hedefi, Kava Ekosisteminin her parçası için merkezi olmayan ön uç uygulamaları uygulayarak Kava Ekosistemini DeFi’deki ilk gerçekten merkezi olmayan ekosistem haline getirmek.

 

 

Hummingbot X kava

Hummingbot X Kava Ekosistemi Likidite Ortaklığı

2019’da piyasaya sürülen Hummingbot, 36 binden fazla kurulum ve Binance, Coinbase, FTX, Ethereum, Uniswap, Terra ve daha fazlası dahil olmak üzere 30’dan fazla borsa ve protokole bağlayıcısıyla kripto alanında lider açık kaynaklı ticaret bot projesidir. Hummingbot Vakfı’nın misyonu, açık kaynak teknolojisi aracılığıyla yüksek frekanslı ticareti (HFT) demokratikleştirmektir. Hummingbot, merkezi veya merkezi olmayan herhangi bir platformda ticaret botları oluşturmanıza ve çalıştırmanıza yardımcı olur. Bitcoin madenciliği yazılımına benzer şekilde, Hummingbot, kullanıcının makinesinde çalışan ve kullanıcıların özel anahtarlarının ve stratejilerinin harici olarak açığa çıkmasını engelleyen istemci yazılımıdır.

Açık kaynaklı piyasa oluşturma ve arbitraj botu araç seti Hummingbot’un geliştiricileri olan Hummingbot Vakfı, Hummingbot’u Kava Ekosistemi ile entegre etmek için Kava Labs ile ortaklık kurdu. Herşeyden önce Kava Swap’ı sisteme entegre  bağlamak olan ana odak, Cosmostation’ın Stable Swap’ı gibi gelecekteki DEX’leri entegre etmek için zemin hazırlayacak.

Kava Swap gibi otomatik piyasa yapıcılar (AMM’ler) için, Hummingbot’un kullanıcıları ek piyasa yapıcılar olarak hareket eder ve getiri elde etmeye çalışırken borsanın likiditesini artırır. Bu artan likidite, daha hızlı işlemler, daha düşük fiyat kayması ve herkes için genel olarak daha iyi bir ticaret deneyimi ile sonuçlanır. Ek olarak, Hummingbot’un likidite madenciliği aracı, Kava Swap ve diğer Hummingbot bağlantılı borsalarda likiditelerini aşırı hızlandırmak için Kava’da başlatılan tokenler için ek bir yol sağlar. Kava Swap’ta mevcut likidite ödüllerinin işleyişine çok benzer şekilde, Kava’da başlatılan yeni tokenler, Hummingbot kullanıcılarını likidite sağlamaya teşvik etmek için ek bir ödül havuzu atayabilir.

Bu yazımızda Kava’nın yapı taşları, ortaklıkları ve bir takım planlarından bahsettik. Geleceğe yönelik bir proje olan Kava’nın ileride yapacağı atılımlar gerçekten heyecan verici. Bu atılımları sizlere aktarmaya ve heyecanımızı sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Aşağıda Kava Ekosistemi hakkında oluştuduğumuz videolara da göz atarak Kava Ekosistemi hakında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Takipte kalın, sevgiler…<3

https://youtu.be/M3pvpwENYxo

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir