Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.619
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.619
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

“Kâr Satışları Olacak” Diyen Dev Tahminci Altın İçin Seviyeleri Verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altındaki son yükseliş ile beraber değerli metalde kırmızı çizgi olduğunu düşündüğü seviyeyi söyledi. İşte detaylar…

İslam Memiş’ten yeni altın tahmini: Kısa vadeli kâr satışı

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere daha önce bazı altın tahminleri tutan uzman isim İslam Memiş, yeni kritik tahminlerini paylaştı. İslam Memiş, gram altın ve dolar için “kırmızı çizgi” dediği rakamları paylaştı. Memiş, “dikkat etmek gerek” diyerek yatırımcıları uyarırken “Piyasanın kırmızı çizgisi 16.4. Gramda 980.” ifadelerini kullandı. Nisan ayında belirlemiş olduğu zirve seviyelere az kaldığını aktarırken bugünkü TCMB faiz kararına dikkat çekti.

Analist, gümüş ve altında kısa vadeli kâr satışlarının olabileceğini beklediğini söylerken, doların tehlikeli sularda olduğunu aktarıyor. Elinde dövizi olanın, parite işlemi ile ons fiyatlardaki farkı fırsata çevirebileceğini aktarıyor. TL bazında da fırsat görülebileceğini, ancak parite işlemi savunduğunu söylüyor. Memiş, altının ons fiyatı için tekrar satış yaşanabileceğini belirtirken 1.830 doların üzerindeki seviyelerin pozitif olacağını belirtti.

Piyasada son durum nedir?

Altın fiyatları Perşembe günü yatay seyretti ve artan Hazine getirileri, cazibesinin merkez bankasının faiz artırım rotasında kalacağını gösteren bir ABD FED politikası toplantısından dakikalar sonra bir miktar geri gelmesinin ardından bir miktar geri geldi. Spot altın, 1.852 dolarda ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,3 artışla 1.852 dolara yükseldi. Altın Çarşamba günü, Fed toplantısından alınan notların, ekonominin performansı için önemli bir tehdit haline geldiği konusunda hemfikir oldukları enflasyonla mücadele için merkez bankasının Haziran ve Temmuz aylarında faiz oranlarını 50 baz puan artırmaya devam edeceğini belirtmesinin ardından dolar kaynaklı kayıpların bir kısmını geri aldı.

Wall Street, Fed politika yapıcılarının bir resesyonu tetiklemeden enflasyonu dizginlemekle uğraşırken ABD ekonomisinin çok güçlü olduğunu oybirliğiyle hissettikleri gerçeğiyle yatırımcıların cesaretlenmesiyle yükseldi. Daha yüksek kısa vadeli ABD faiz oranları ve tahvil getirileri, hiçbir şey getirmeyen külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Dolar endeksi aşağı yönlü hareket ederek külçeyi diğer para birimlerine sahip alıcılar için daha ucuz hale getirdi ve kayıpları sınırladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir