Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.851
% 5.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.851
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

“Kapitülasyon Riski” Analistler, Bitcoin’de Bu Seviyeleri Bekliyor!

Fiyat sıkıştırması şimdiye kadar Paskalya hafta sonunun ana grafik özelliği haline geldiğinden, Bitcoin (BTC)’nin kısa vadede daha düşük olacağına dair beklentiler devam ediyor.

Türev yatırımcıları risk almaz

TradingView’den alınan veriler, BTC’nin Cumartesi ve Pazar günleri tavan olarak 40.700 dolar ile dar bir aralıkta hareket ettiğini gösterdi. BTC tatil dönemi başladığında çok az hareket gördü, Amerika Birleşik Devletleri hisse senedi piyasaları Good Friday gününden itibaren kriptonun korelasyona dayalı oynaklıktan kaçınmasına izin verdi.

Pazartesi günü de alım satım yapılmayan bir gün olduğu için, Bitcoin dört günlük ‘mesai dışı’ alım satım için ayarlandı. Bu, hisse senedi korelasyonunun daha az önemli olduğu anlamına gelse de, oyunda hissi uyandırmaya hazır başka güçler de vardı.

Kripto analisti William Suberg’e göre, piyasa likiditesi iş günlerine göre daha düşük kaldı ve standart olsa da bazıları, daha ince sipariş defterlerinin bir sonucu olarak herhangi bir ani hareketin daha da kötüleşebileceğinden korktu. Trade platformu Deribit’in araştırma kolu Deribit Insights, hafta sonu türev hareketlerini analiz ederek, likiditeyi gerçek zamanlı yatırımcı kararlarını etkileyen bir husus olarak işaretledi.

Bitcoin için sırada ne var?

Bu arada popüler trader ve yorumcu Pentoshi’den hafif bir zoom-out, daha temkinli bir bakış açısı sağlıyor. Analiste göre, düşük zaman dilimlerinde mevcut dar işlem aralığının önemli ölçüde ötesindeki seviyelerin geri kazanılması, BTC için sırada ne olabileceğine dair daha fazla yükseliş hissi için yeterli olacak. Pentoshi, açıklayıcı bir grafikle birlikte Twitter takipçilerine durumu şu şekilde özetliyor:

Şu anda yükseliş momentumu için 44,5 bin dolar en önemli nokta. 42 bin dolarda ilk direnç bulunuyor. Yanlılığın altında yeniden dağıtım ve başka bir bacak aşağı yön içindir. Alıcıların oldukça hızlı bir şekilde devreye girmesi gerektiğini düşünün.

BTC açıklamalı grafik / Kaynak: Pentoshi/ Twitter

Bitcoin için ‘Kapitülasyon’a 100 gün mü kaldı?

Bu arada Pentoshi, 2022 boyunca ivme kazanan bir anlatı olan Bitcoin için uzun vadeli kazancı öngören tek ses değil, aynı zamanda kısa vadeli acıydı. Bu arada sosyal medyada BTC konusundaki yükseliş duyarlılığıyla tanınan Kevin Svenson, piyasa hareketlerini analiz ederken, mevcut grafik davranışının Bitcoin’in 2018’in sonlarında ayı piyasası çöküşünden hemen önceki dönemi taklit ettiği konusunda uyardı.

Bu olay, yıl boyunca uzun bir düşük dip dönemi izlese de, Bitcoin 2022’de daha yüksek dipler yapıyor, ancak grafiklerin dönmesi ve ‘kapitülasyon’un girmesi çok fazla zaman almaz. Kevin Svenson, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Bu yüksek dipler ve çöküş arasındaki fark şu anda önemli. Bu yüzden körü körüne bir tarafta olmak ve başka hiçbir şeyi düşünmemek bence biraz aptalca.

Kevin Svenson, Bitcoin (BTC)’nin, her blok sübvansiyonunun yarılanmasından yaklaşık 800 gün sonra bir makro düşük seviyeye koyan tarihsel bir modeli takip ettiğini ve oraya ulaştığını da sözlerine ekliyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere son halving, 11 Mayıs 2020’de, yani 706 gün önceydi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir