Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.882
% 2.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.882
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Kanadalı Kamyoncular ile İlişkili 34 Kripto Adresi Engellendi

Kanada’nın federal polis kuvveti Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), kara para aklamayla mücadele kurumu FinTrac’a kayıtlı şirketlerin Özgürlük Konvoyu ile ilişkili olduğu tespit edilen 34 kripto adresi ile işlem yapmasını engelledi.

Kanadalı kamyoncuların protestocuları sürerken, hükumet yaptırımlarına bir yenisi daha eklendi. Kolluk kuvvetleri, ülkede FinTrac’a kaydı olan ve lisanslı bir şekilde faaliyet gösteren şirketlerin protestocular ile ilişkili 34 kripto adresi ile işlem yapmasını engelledi. Şirketlerin Kanada’da finansal hizmetler sunabilmesi için FinTrac’e kaydolması gerekiyor.

The Block’ın aktardığına göre, FinTrac’a kayıtlı bir olan bir kripto varlık alım satım platformu BitBuy bu tür bir acil durum emri aldığını doğruladı.

Engellenen adresler arasında 29 Bitcoin, 1 Ethereum, 1 Litecoin, 1 Ethereum Classic, 1 Cardano ve 1 Monero adresi yer alıyor.

Ne Olmuştu?

Koronavirüs kısıtlamalarını protesto eden Kanadalı kamyoncular, protesto bağışlarını bir bağış toplama sitesi olan GoFundMe üzerinden topluyordu. Ancak kampanya, polis baskısıyla durduruldu ve fonlar da bağışçılara iade edildi. Ardından bağışlar, Bitcoin ile toplanmaya başladı.

Ancak Kanada Hükumeti bu sefer de protestocuların bağışlara ulaşmasını engellemek için Acil Durumlar Yasası’nı devreye soktu. Yasa, bağış toplama platformları ve kripto işlemlerini kara para aklama yasaları kapsamına dahil ederken; bankaların ise herhangi bir mahkeme emri olmadan hesapları dondurmasına izin verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir