Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.401
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.401
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Kaliforniya Düzenleyicilerinden 17 Kripto Web Sitesine Dolandırıcılık Uyarısı

Kaliforniya

Kaliforniya Finansal Koruma ve Yenilik Departmanı (DFPI), dolandırıcılık yaptığından şüphelendiği kripto komisyoncularına ve web sitelerine karşı iki gün içinde 17 ayrı uyarıda bulundu.

Kripto ekosistemine Piyasa Düzenleyicilerinin ilgisi giderek artıyor. Normal şartlarda Kaliforniya Finansal Koruma ve Yenilik Departmanı’nın tek seferde bu kadar çok uyarı yayınlaması yaygın değildir, bu da kripto dolandırıcılığı raporlarının sayısının yılın son dönemlerinde artmış olabileceğini düşündürmektedir. DFPI genellikle şirketlere yönelik soruşturmalar hakkında ara sıra uyarılar veya belirli olaylara ilişkin uyarılar yayınlayan bir kurumdur.

Kaliforniya Düzenleyicilerinden Uyarı

27 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinde DFPI’nin tüketici uyarı sayfasında  Kripto web siteleri için “Kaliforniya tüketicilerine karşı dolandırıcılık yapıyor gibi göründüğünü” belirten 17 uyarı yayınladı.

Listede Tahoe Digital Exchange, TeleTrade Options, Tony Alin Trading Firm, Hekamenltd/Tosal Markets Limited, Trade 1960, Yong Ying Global Investment Company Limited, Unison FX, VoyanX.com ve ZC Exchange yer alırken, kripto sektöründe iki büyük isim gibi görünen iki taklitçi site de  var: eth-Wintermute.net ve UniSwap LLC

Uyarılar, vatandaşların komisyonculara ve web sitelerine karşı şikayetlerine yanıt olarak geldi ve DFPI, şahısların bazı durumlarda 2.000 $ ‘dan 1.2 milyon $’ a kadar kayıp yaşadıklarını bildirdiklerini belirtti. Ancak DFPI uyarıyı sadece bu web sitelerinin “dolandırıcılık yapıyor gibi göründüğünü” şeklide yayınlaması dikkat çekti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir